Gündem 'Ülkem İçin Değer' projesi hız kesmiyor

'Ülkem İçin Değer' projesi hız kesmiyor

08.12.2014 - 19:00 | Son Güncellenme:

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek Gençlik Merkezi'nin 'Ülkem İçin Değer' projesi kapsamında belirlenmiş 22 il arasından ilk 2 il olan Çanakkale ve Kars'ta proje başarıyla gerçekleştirildi.

Ülkem İçin Değer projesi hız kesmiyor

Proje kapsamında Sivas’ın yerel ortağı olan Sivas Muhtarlar Derneği ve Bursa’nın yerel ortağı olan Uludağ Üniversitesi Genç Eğitimciler Topluluğu ile merkeze bağlı Başsöğüt Köyü ilkokulu 26-28 Kasım tarihleri arasında ziyaret edildi. Sivas Muhtarlar Derneği tarafından belirlenen Başsöğüt İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilere kütüphane kurularak çeşitli hediyeler dağıtıldı ve öğrencilerin hoşça vakit geçirmeleri sağlandı.

Haberin Devamı

Hemen ardından yaygın eğitim metodu ile Yıldız Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde içeriğini üniversite öğrencilerinin belirlemiş olduğu Baş+Arı ve ''Ülkem İçin Değer'' (gönüllülük,hoşgörü) eğitimleri verildi. Projeyi destekleyen ve çok memnun kaldığını belirten Sivas Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı çok duygulanarak bu gibi projelerin desteklenmesi ve arttırılması gerektiğini söyledi. Ülkem İçin Değer Projesi’nin ülkemiz gençleri üzerinde oluşturmuş olduğu farkındalığın her geçen gün büyüyerek devam edeceğine inandığını ifade etti.

SİVAS'TAN SONRA BURSA...

Belirlenen iller arasında karşılıklı yardımlaşmayı esas alan proje Sivas’taki öğrencilere ulaştıktan sonra 2-5 Aralık arasında Sivas’tan gelen gönüllülerin,İstanbul’dan gelen saha ve eğitim koordinatörlerinin ve Bursa’da Genç Eğitimciler Topluluğunun katılımıyla Bursa’da gerçekleşti.

Bu çerçevede ilk adım; Nilüfer Belediye’sine bağlı Güngören Köyü İlköğretim okulundaki öğrencilere gerekli hediyelerin dağıtımı ve çocuklarla beraber çeşitli aktivitelerin gerçekleştirilmesiyle başlandı. Projenin ikinci adımında içeriği gönüllü gençler tarafından hazırlanan Baş+Arı ,'Ülkem İçin Değer' eğitimi verildi.Projenin bir diğer amacı olan kültürel kaynaşma gecesinde Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu gönüllü gençlerle bir araya gelerek desteklerinin hiçbir zaman eksilmeyeceğini ifade etti.