Gündem Uluslararası Likya Yolu Ultra Maratonu heyecan ve azmi; yarışla buluşturdu

Uluslararası Likya Yolu Ultra Maratonu heyecan ve azmi; yarışla buluşturdu

03.10.2016 - 14:48 | Son Güncellenme:

Türkiye’de düzenlenen ilk “Ultra Maraton” olma özelliğine sahip “Likya Yolu Ultra Maratonu” yüksek mücadeleye dayalı spor kavramını uluslararası koşucularla birlikte Likya’da buluşturdu. 24 Eylül’de Fethiye Ölüdeniz’den başlayan Likya Yolu Ultra Maratonu 1 Ekim'de Phaselis'te son buldu.

Uluslararası  Likya Yolu Ultra Maratonu heyecan ve azmi; yarışla buluşturdu

Uğur Ugan

Haberin Devamı

Etkileyici tarihi dokusu ve büyüleyici doğal güzelliği ile “Tarihi Likya Yolu” dünyanın en iyi rotalarından biri olarak diğer ultra maraton rotaları arasında öne çıkıyor. Toplam 509 km uzunluğundaki Tarihi Likya Yolu'nun yaklaşık 250 km'lik bölümünü kapsayan ve her gün bir etabı koşularak 6 günde tamamlanacak olan Likya Yolu Ultra Maratonu (LYUM), parkurunun içinde barındırdığı ayırt edici özellikler ile dünyadaki benzersiz ultra maraton destinasyonlarından biri olarak tanımlanıyor. Bu spora gönül vermiş koşucular için hepsi ayrı birer cazibe unsuru olan yüksek zorluk derecesi, büyüleyici tarihsel dokusu ve eşsiz doğal güzellikleri ile LYUM, katılımcılara unutamayacakları bir deneyimi vaat ediyor.

Haberin Devamı

Bu yılki maratonda TOG Genç Kadın Koşucuları genç kadınları desteklemek için biraraya geldi. TOG Genç Kadın Fonu'nun ses getirmesine yardımcı olan gazeteci, yazar,sunucu ve wellness eğitmeni Ece Vahapoğlu da LYUM'un ilk günü 20K (20 Kilometre) koştu.

Maratonun proje danışmanlığını ve yarış direktörlüğünü dünyada birçok ultra maratonu tamamlamış olan Prof. Dr Taner Damcı üstleniyor. Katılımcıların ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilen konsept içerisinde yaratılan 6 farklı kategori ile herkese bu maratonun bir parçası olma ve heyecanlı atmosferi yaşama imkanı sunuluyor.

Uluslararası  Likya Yolu Ultra Maratonu heyecan ve azmi; yarışla buluşturdu

2016 yılında Türkiye’de ilk mağazasını açan dünyaca ünlü spor markası Under Armour, Volkswagen Amarok, Garmin, Acıbadem Mobil sağlık hizmetleri, Damla Su, Arvento mobil takip sistemleri, AndOutdoor ve Argos’un desteği ile Ultra Maraton, Dicovery 6G, Discovery 4G, Zor1Gün, Kurumsal Yarışlar ve LYUM 20K ve halk koşusu olmak üzere 7 kategoride gerçekleşecek Likya Yolu Ultra Maratonu ile farklı mesafeler, koşullar ve zorluk derecelerinde, yeni başlayandan profesyonel sporculara kadar herkes için uygun bir kategori var.

Yarışın ilk etebının yaşandığı 25 Eylül günü yarışmacılardan yolunu kaybedenlerin olmasının yanı sıra yarış etabı oldukça renkli ve eğlenceli anlara sahne oldu. Likya Yolu üzerinde tamamen doğal hayat üzerinde yürüyüşçüler çeşitli zorluklarla mücadele ettiler.

Haberin Devamı

Maratona, Türkiye'nin yanı sıra farklı ülkelerden yaklaşık 230 sporcu katıldı. Antalya'nın Kemer ilçesi Tekirova Mahallesi'ndeki tarihi Phaselis Antik Kenti'nde tamamlanan yarışta bazı sporcular, yorgun düştükleri için zaman zaman yürüdü.

Uluslararası  Likya Yolu Ultra Maratonu heyecan ve azmi; yarışla buluşturdu

Likya Yolu Ultra Maratonu Uzun Etap Projeler Direktörü Özge Doğan; sporcuların yaklaşık 7 gündür süren koşu sırasında birbirleriyle mücadele ettiğini sporcularla geceleri kıl çadırlarda konakladıklarını anlattı. Doğan, maratonun toplam 255 kilometrelik bir parkur olduğunu hatırlatarak, "Maratona yaklaşık 230 sporcu katıldı ve 6 kategoride yarıştılar. Amacımız, insanları doğada spora davet etmek. Dünyada herkes sporunu doğada yaparken, Türkiye'de spor salonlarında yapılıyor algısı var. Biz doğada spor yapmaya ve onunla yaşamaya inanıyoruz." diye konuştu.

Doğan, Likya Yolu'nun dünyada en zor ilk on rota arasında olduğunu belirterek, "Çünkü çok teknik bir parkur. Dik iniş ve çıkışlar var ama yine de çok keyifli organizasyon oldu." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Organizyona 3. kez katılıp Erkekler Ultra Kategorisi'nde şampiyon olan Mahmut Yavuz ise kazanmanın kendisinde alışkanlık yaptığını esprili bir dille ifade etti.

Yarışta alınan sonuçlar şöyle:

Kadınlar 20 K kategorisi

1. Zekine Pündük

2. Sermin Akın

3. Ezgi Alpaslan

Erkekler 20 K kategorisi

1. Mustafa Çınar

2. Sergey Kalashnikov

3. Ekrem Kaya

Kadınlar 4 G kategorisi

1. Sanem Karacan

2. Melda Uzun

3. Ayşin Uzel

Erkekler 4 G kategorisi

1. Selman Tokçan

2. Hüseyin Kaymaz

3. Can Haliloğlu

Kadınlar 6 G kategorisi

1. Neval Gördük

2. Seda Nurçelik

3. Ayşe Ertürer

Erkekler 6 G kategorisi

1. Faruk Kar

2. Emre Yıldırım

3. Özcan Çamyar

Erkekler Ultra kategorisi

1. Mahmut Yavuz

2. İhsan Şal

3. Hakan Kerimoğlu

Kadınlar Ultra kategorisi

1. Ruby Altmann

2. Aylin Savacı Armador

3. Bakiye Duran