Gündem Ümit Dikbayır’dan dikkat çeken iddia: Akşener'in oğlu poşetlerle 200'er bin TL para dağıttı

Ümit Dikbayır’dan dikkat çeken iddia: Akşener'in oğlu poşetlerle 200'er bin TL para dağıttı

24.11.2023 - 00:28 | Son Güncellenme:

İYİ Parti'de kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, katıldığı canlı yayın programında, Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener ile igili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Ümit Dikbayır’dan dikkat çeken iddia: Akşenerin oğlu poşetlerle 200er bin TL para dağıttı

İYİ Parti'de sular durulmuyor. Kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen İYİ Partili Ümit Dikbayır, katıldığı TV programında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Meral Akşener'in oğlu Fatih Akşener'in parti içinde büyük rolü olduğunu söyleyen Dikbayır, "7-8 tane İYİ Parti poşetiyle her birinin içinde 200 bin TL var, kendi ekibine para dağıtmış." dedi.

Haberin Devamı

“AKŞENER’İN OĞLU 7-8 POŞETLE 200’ER BİN TL PARA DAĞITTI

Dikbayır "Bizim partimizin seçim kampanyasını her anlamda Fatih Akşener yönetti. Nedenini bilmiyorum. Böyle bir şey olur mu? Biz bu ülkenin refahı için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu parti kimsenin oyun alanı değil. Seçime gidiyoruz, seçim kampanyamızı genel başkanın elektrik mühendisi oğlu yönetiyor. İtiraz ettiğimiz ödemelerle alakalı. Ben bunu da yeni duydum. Seçim bitti, Fatih Akşener bana “kampanya ekibine para vermem lazım” dedi. Ben de “biz bütün çalışanlara birer maaş verelim, genel başkandan bunun onayını alırım, onlar daha fazla çalıştı, onlara iki maaş veririz, paramız var” dedim. Elden para vermenin doğru olmayacağını söyledim. Ben elden para verme yöntemini uygulamadım. Benden sonra elinde 7-8 tane İYİ Parti poşetiyle her birinin içinde 200 bin TL var, kendi ekibine para dağıtmış. Ben bunu anlamış değilim." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

'TACİZ YALANINI UYDURDULAR'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ve ailesinin hesaplarını incelettiğini iddia edilen Dikbayır, parti yönetimi tarafından "taciz" suçlamasıyla da disiplin kuruluna sevk edilmişti. Kendisinin hiçbir banka hesabını inceletmediğinin ortaya çıktığını, parti yönetiminin de bunu örtmek için taciz yalanını ortaya attığını savunan Dikbayır, "Hesap inceleme olayı unutulsun diye taciz yalanını uydurdular. Cambaza bak mevzusu" ifadelerini kullandı.

Dikbayır konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Kasada para yok denilerek milletvekillerinden para istendi. Kimisinden 1 milyon lira, kimisinden 500 bin lira, kimisinden 250 bin lira. Nebi Hatipoğlu, 'Partinin parası yok mu, bizden para istiyorlar' dedi. Ben '3 ay önce 130 milyon lira parayla kasayı devrettim, ibra edildim. Bunu artık bana sormayın' dedim."

PARALAR ESMA BEKAR'IN KOCASINA TESLİM EDİLMİŞ

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Sedat Aksakallı ve Meral Akşener'in Özel Kalem Müdürü Esma Bekar hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Dikabayır, "Ben Sedat Aksakallı'ya dedim ki benim belediyelerle işim yok, olamaz, uğraşmam da varsa çıkarın ortaya ben gereğini yapayım. Yine söylüyorum benim, ailemin, sülalemin bir kuruşluk işini, ticari ilişkisini çıkarsınlar belediyelerle ben bugün milletvekilliğinden istifa edeceğim. Sonra dedi ki 'Ben de iş adamlarından para topluyorum getiriyorum, bunda bir şey yok' dedi. Nasıl yani ben bu partinin mali işler başkanıyım senden bana para gelmedi dedim. 'Ben Esma Hanıma, Esma Hanımın kocasına verdim'" dedi.

Haberin Devamı

Esma Bekar hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirten Dikbayır, "Benim danışmanıma ajanlık teklif ettiler. Esma Hanım Sakarya'da 3-5 çakalı bulmuş bunların üzerinden, bunları aparat olarak kullanarak benim danışmanıma diyor ki 'Bu nereye giderse bize haber ver, böcek koy, araç takip cihazı koy' çocuk da diyor ki 'Sen bana ekmek verdin Ben bunu sana yapamam ama bunu bilmen lazım'" ifadesini kullandı.

Dikbayır konuşmasında "Bu işin patronu kim? Esma Bekar. Bu olay bir buçuk ay önce oldu. Bir suç varsa gereğini yaparım. Esma Bekar hakkında suç duyurusu yapacağım. Tamamı hakkında bir kişi yalancı şahitlik etsin, bu işe alet olsun hepsiyle alakalı hem ceza davası hem de tazminat davası açacağım." ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

"AKŞENER PARTİYİ KONGREYE GÖTÜRMELİ"

Dikbayır, Akşener'in güvenoyu alması gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

"Akşener bu partiyi kongreye götürüp rahatlatsın. Bence kongreye götürmeli, bu kadar çalkantalı durumda. Ben istiyorum ki bu parti Türkiye'nin gündeminden düşsün. Benle mezara gidecek sırlar var. Genel başkan gereğini yapsın. Böyle kepazelik görmedim.

'AKŞENER'E ASLA HAKKIMI HELAL ETMİYORUM'

Akşener'in masadan kalkma sürecinde yanında değildim. Bunlar sırdır, mezara gidecek şeylerdir. Söylediklerim yalansa Akşener mahkemeye versin. Bu süreçte Akşener'in eşiyle muhatap olmadım. Akşener'e çok kırgınım, asla hakkımı helal etmiyorum. Benim çoluğumu çocuğumu medyanın önüne attı. Beni istemiyorsa çağırıp söyleyebilirdi. Bu kadar alavereye gerek yoktu. Benim eşim her gün ağlıyor. Gücümün yettiği yere kadar mücadele edeceğim."

Haberin Devamı

NE YAŞANMIŞTI?

Ümit Dikbayır'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener' in aile bireylerinin, ayrıca özel kalem müdürü ve eşinin banka hesaplarını incelettirdiği, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinden şahsına, ailesine ve üçünü kişilere ihale veya iş alınmasına aracılık ettiği ve parti kasasında paranın eksik olduğu iddia ediliyordu.

Meral Akşener'in kesin ihraç talebiyle disipline sevkini istediği Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, hakkındaki iddiaların araştırılması için cumhuriyet savcılığına kendisiyle ilgili suç duyurusunda bulunmuştu.