Gündem Üniversite ek tercihler ne zaman? 2018 YKS ek yerleştirme tercihi nasıl yapılır?

Üniversite ek tercihler ne zaman? 2018 YKS ek yerleştirme tercihi nasıl yapılır?

03.09.2018 - 15:25 | Son Güncellenme:

Üniversite tercih sonuçları açıklanmasının ardından, üniversite kayıt işlemleri başladı. Bugüm başlayan üniversite kayıtları, 7 Eylül tarihine kadar sürecek. 2018 YKS tercihlerinde yerleşemeyen öğrenciler ise, üniversite ek tercihlerin ne zaman olduğunu merak ediyor. ÖSYM tarafından alınacak olan YKS ek tercihlerin tarihi belli oldu mu?

Üniversite ek tercihler ne zaman 2018 YKS ek yerleştirme tercihi nasıl yapılır

Üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte, açıkta kalan öğrenciler harekete geçti. Bu yıl üniversite okumak isteyen öğrenciler ek tercihlerin ne zaman olduğunu sabırsızlıkla araştırıyor. Peki ek tecihler nasıl yapılır?

Haberin Devamı

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYM tarafından uygulanan YKS, yerleştirme sonuçlarını açıkladı. İlk tercih aşamasında yerleşemeyen öğrenciler için ek yerleştirme tarihleri merak konusu oldu. Fakat 2018 üniversite ek tercihler için ÖSYM henüz bir tarih vermedi. YKS ek yerleştirme tarihleri belli olduğunda haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

ÜNİVERSİTE KAYIT BELGELERİ NELERDİR?

Kurumlar tarafından yapılan açıklamaya göre gerekli kayıt-evrak belgeleri: Öğrencinin ÖSYS sonuç belgesi, mezuniyet belgesi, nüfus cüzdanı onaylı örneği, ikametgah ile ilgili beyanı, askerlik çağında olanlar için “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı”na dair belge”, 12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.)