Gündem Üniversite hastaneleri bakanlığa devredilecek

Üniversite hastaneleri bakanlığa devredilecek

10.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Finansal açıdan zor durumdaki üniversite hastaneleriyle ilgili 11. Kalkınma Planı’nda önemli karar yer aldı. Planda, bu hastanelerin hastane işletmeciliğinin ayrıştırılacağı, eğitim ve öğretim hizmetlerinin etkin bir şekilde sunumuna imkan verecek şekilde yönetim, hizmet sunumu ve finansman yapısı itibarıyla sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulacağı belirtildi. Kalkınma Planı’nda yer alan bu karar, hastanelerin işlemetlerinin Sağlık Bakanlığı’na devredileceği yorumlarına neden oldu.

Üniversite hastaneleri bakanlığa devredilecek

Finansal sorunların yaşandığı üniversite hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devredileceği konusu zaman zaman gündeme gelirken, Kalkınma Planı’nda da üniversite hastaneleriyle ilgili önemli bir adım atıldı.

Haberin Devamı

Sağlık Vadisi

Planda, üniversite hastanelerinin hastane işletmeciliğinin ayrıştırılacağı, eğitim ve öğretim hizmetlerinin etkin bir şekilde sunumuna imkan verecek şekilde yönetim, hizmet sunumu ve finansman yapısı itibarıyla sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulacağı belirtildi. Karar, hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devredileceği şeklinde yorumlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın daha önce kurulacağını açıkladığı Sağlık Vadisi de, 11. Kalkınma Planı’nda kendisine yer buldu. Buna göre, ilaç ve tıbbi teknolojiler alanında, Türkiye’nin Ar-Ge ve üretim kapasitesini geliştirmek üzere üniversiteler, araştırma merkezleri, laboratuvarlar, teknoloji firmaları, uygulama merkezleri, hekim ve mühendisler gibi sektörün tüm paydaşlarının yer aldığı entegre bir sağlık ekosistemi olarak “Sağlık Vadisi” hayata geçirilecek.