Gündem Üniversiteyi sarsan iddia

Üniversiteyi sarsan iddia

26.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tunceli Üniversitesi’nde Yrd. Doç. Z.Ö.’nün sınıf geçirme ve not yükseltme karşılığında erkek öğrencilerle cinsel ilişkiye girdiği iddia edildi

Üniversiteyi sarsan iddia

Tunceli Üniversitesi’ndeki erkek öğrencilerden H.O., bir kız öğrenciyi de tanık göstererek, kendisi gibi erkek olan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Z.Ö.’nün cinsel ilişki teklifiyle karşılaştığını söyleyerek şikâyette bulundu. Dilekçesinde sapık teklifin hem sözlü hem de bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden yapıldığını belirten H.O., bununla ilgili elinde yazılı belge olduğunu, Yrd. Doç. Dr. Z.Ö.’nün başka erkek öğrencilerle de ilişki yaşadığını bildirdi.

Komisyon kuruldu
H.O.’nun şikâyet dilekçesini geri çekmesine karşın Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, bir eğitim kurumunda böyle bir olaya izin verilemeyeceğini belirterek önce Yrd. Doç. Dr. H.Ö.’yü görevden aldı ve hakkında soruşturma başlattı. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuya ilişkin başlattığı soruşturmanın devam ettiği belirtilirken, Rektör Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, “Böyle bir olayın iddia olarak dile getirilmesi bile kabul edilecek bir durum değildir ve olayı soruşturmak üzeri bir komisyon oluşturduk” dedi.
Eğitim- Sen Tunceli Şubesi, olayla ilgili Yrd. Doç. Z.Ö., ile ilgili bölüm öğrencilerinden sendikalarına birçok şikâyet geldiğini açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:
“Tunceli Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak çalışan Z.Ö.’nün derslerini yürüttüğü bazı öğrencilere, bulunduğu pozisyonu ve hiyerarşiyi kullanarak ‘fiili livata’ uyguladığı iddia edilmiştir. İlk soruşturma, öğrenciler dilekçelerini geri çektikleri ya da çektirildikleri için kapatılmıştır.”