Gündem Utandıran dava! Ünlü balerine 5 yıl hapis talebi

Utandıran dava! Ünlü balerine 5 yıl hapis talebi

01.03.2022 - 15:23 | Son Güncellenme:

Sarıyer’deki bir marketten et çalmaya teşebbüs ettiği iddiasıyla yargılanan balerin Evlin Avidor’un, “nitelikli hırsızlığa teşebbüs” suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Utandıran dava Ünlü balerine 5 yıl hapis talebi

Damla GÜLER / milliyet.com.tr İstanbul Sarıyer’de bir markette alışveriş yapan balerin Evlin Avidor, 150 liralık etlerin ödemesini yapmadığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. Yapılan işlemlerin ardından market sahibinin şikayeti üzerine Evlin Avidor hakkında, “nitelikli hırsızlığa teşebbüs” suçundan dava açıldı.

Haberin Devamı

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya sanık Evlin Avidor, çocuğunun korona olması sebebiyle duruşmaya katılmadı. Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, sanık Avidor’un markette aldığı ürünleri jet kasadan geçirdiğini anlattı. Avidor’un aldığı 25 parça ürünün ödemesini yaptığı belirtilen mütalaada, 3 paket etin parasını ödemediği anlatıldı.

5 YIL HAPİS TALEBİ

Suça konu eylemin kamera görüntüleri ile sabit olduğu anlatılan mütalaada, sanık Evlin Avidor’un, “bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hırsızlığına teşebbüs” suçundan 2,5 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Okunan mütalaanın ardından esasa ilişkin savunma hazırlamaları için taraflara süre veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı

Utandıran dava Ünlü balerine 5 yıl hapis talebi

AVİDOR: UTANIYORUM

Sanık Evlin Avidor mahkemede yaptığı ilk savunmada, “Ben yıllardır aynı marketten alışveriş yaparım. O sırada boşanma davası gibi problemlerim vardı. O yüzden dalgındım. Almış olduğum etleri ayrı bir poşete koymuştum. Jet kasadan ürünleri geçirdim. Kredi kartı ile ödeme yaptım. Ancak ayrı poşetteki et paketini kasaya okutmamışım. Bunun farkında bile değilim. Bir görevli geldi. Beni uyardı. 'Farkında değilim. Hemen ödeyeyim' dedim. Kasıtlı olarak yapmadım. Ancak yine de hakkımda hırsızlık iddiasıyla işlem yapıldı. Bale öğretmenliği yapıyordum. Bu olay nedeniyle işimden oldum. Böyle bir dava nedeniyle mahkemeye gelmekten utanıyorum. Onur kırıcı bir durum” demişti.