Gündem Ünlü işadamı denizde öldü

Ünlü işadamı denizde öldü

25.08.2008 - 07:25 | Son Güncellenme:

Çeşme'ye giden Yeşil Kundura'nın sahibi Mustafa Yeşil teknesinde yalnız başına kaldı. Bir süre sonra sörfçüler denizde bir ceset gördü. Yeşil'in kalp krizi sonrası denizde boğulduğu belirtildi..

Ünlü işadamı denizde öldü


Askeriye ile büyüdü Trump'la ortak oldu Yeşil Kundura'nın sahibi 76 yaşındaki Mustafa Yeşil, önceki gün İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı beldesi açıklarında denizde ölü bulundu. Yeşil'in oğlu Engin Yeşil, kalp hastası olan babasının serinlemek için girdiği denizde kalp krizi geçirip boğulmuş olabileceğini söyledi. Mustafa Yeşil, bir misafiriyle Benetau Oceanis-523 tipi gezi teknesiyle cuma akşamı Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden yola çıktı. Kaptan Hakan Çopalol yönetimindeki tekne, cumartesi sabaha karşı Alaçatı'ya ulaştı. Çarp Plajı yakınlarında demir atan teknenin kaptanı Çopalol, Yeşil'in misafiri ile birlikte yanaşacakları marinada gerekli işlemleri yapmak üzere zodyak botla kıyıya çıktı.

SÖRFÇÜLER GÖRDÜ
Yarım saat sonra tekneye dönen Çopalol, Yeşil'i göremeyince Sahil Güvenlik'e haber verdi. Bu arada jandarmaya Alaçatı'da sörf yapan vatandaşlarca denizde bir kişinin hareketsiz durduğu ihbarı yapıldı. Olay yerine ulaşan Sahil Güvenlik ekiplerinin kıyıya çıkardığı kişinin Mustafa Yeşil olduğu anlaşıldı. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside Yeşil'in kalp krizi ve suda boğulma nedeniyle yaşamını yitirdiği anlaşıldı. Yeşil'in daha önce de kalp krizi geçirdiği öğrenildi

Haberin Devamı

OĞLU KALP KRİZİ OLAYINI DOĞRULADI

İZMİR Alaçatı'da teknesinin yanında denizde cesedi bulunan Türk ayakkabı sanayisinin duayenlerinden ve Yeşil Kundura'nın sahibi 76 yaşındaki Mustafa Yeşil'in oğlu Engin Yeşil, “Babam, kalp krizinden öldü” dedi.

Engin Yeşil yaptığı açıklamada, babası Mustafa Yeşil'in sektörde 60'ıncı yılını kutladığını, Türkiye'de ilk iş ve güvenlik botunu ürettiğini, Türk özel sektöründeki ilk askeri bot üretimini gerçekleştdiğini ve ilk ayakkabı ve bot ihracatını yapan işadamı olduğunu hatırlattı. 23 Ağustos 2008 cumartesi günü öğleden sonra İzmir Alaçatı'da yaşamını yitiren Mustafa Yeşil'in ayrıca, Türkiye’de ilk ‘Ayakkabı Market' zincirini kurduğunu ve sektöründe daha birçok ilklere imza atan ‘Yeşil Kundura Sanayii. A.Ş.'yi kurduğunu belirten Engin Yeşil, şöyle dedi:

Haberin Devamı

“Yapılan otopsi sonucuna göre Mustafa Yeşil'in denizde yüzerken kalp krizi geçirdiği ve bu kalp krizi sonucunda öldüğü belirlenmiştir. Deniz tutkunu olan, sürekli tekneleriyle seyahat eden, 40 yıllık denizci Mustafa Yeşil, Hakk’ın rahmetine yine çok sevdiği denizde kavuşmuştur. Ailesi ve Yeşil Kundura Sananayi A.Ş. çalışanları olarak büyüğümüzü kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Bizler, her zaman bizlere bıraktığı değerli ilkelerle onun izinden yolumuza devam edeceğiz. Acımızı paylaşan tüm dostlarımıza teşekkürlerimizi sunarız.”