Gündem Ünlü senaristlere ölüm tehdidi! 'Beni işe alacaksınız, yoksa hepinizi keserim'

Ünlü senaristlere ölüm tehdidi! 'Beni işe alacaksınız, yoksa hepinizi keserim'

13.07.2022 - 13:42 | Son Güncellenme:

Çukur, Sefirin Kızı, Kurtlar Vadisi Pusu ve Arıza gibi geniş kitlelere ulaşan dizilen senaryolarını yazan Cüneyt Aysan ve Ozan Aksungur soluğu karakolda aldı.

Ünlü senaristlere ölüm tehdidi Beni işe alacaksınız, yoksa hepinizi keserim

Kurtlar Vadisi Pusu, Arıza ve Cesur Yürek gibi birçok dizinin senaristliğini yapan Cüneyt Aysan ile Sefirin Kızı, Çukur ve Kurtlar Vadisi gibi çok izlenen dizilerin senaryosunu yazan Ozan Aksungur sahibi oldukları prodüksiyon şirketinin eski çalışanı ile davalık oldu.

Haberin Devamı

İş yerindeki olumsuz tavırları ile işten çıkardıkları 53 yaşındaki Özkan B.’nin şirkete gelerek kendilerine bıçak çekerek ölümle tehdit ettiğini söyleyen Aysan ve Aksungur eski çalışanından şikayetçi oldu.

"HEPİNİZİ ÖLDÜRECEĞİM"

Cüneyt Aysan karakolda verdiği ifadede, Özkan B.’yi oğlu askere gidince paraya ihtiyaçları olduğu için işe aldığını söyleyerek, “Ancak verilen işleri zaman içerisinde yerine getirmediği ve insanlara kötü davrandığı için işten çıkardım. Durumu oğluna ve karısına anlattım. İşten çıkarmamam için bana yalvardı. Ben de kendisine çeki düzen verirse geri alacağımı söyledim” dedi. Ancak Özkan B.’nin birkaç gün sonra alkollü bir şekilde şirkete geldiğini anlatan Aysan, “Beni işe alacaksın yoksa hepinizi keserim diye konuşmaya başladı. Yanımda olan ortağım Ozan beyle dışarı çıkarmaya çalıştığımızda belinde olan ekmek bıçağını çekerek üstümüze saldırdı. Biz de karşılık vermeye çalışınca kaçtı. Kapıyı kapattık ancak dışarıda bize doğru bıçağı göstererek, ‘Hepinizi öldüreceğim. Sizi yaşatmayacağım’ şeklinde tehditlerde bulundu. Biz müdahale etmeye çalışınca kaçtı” dedi.

Haberin Devamı

"ÇALIŞANLAR DAHİL ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ"

Daha sonra Özkan B.’nin eşinin kendisini arayarak özür dilediğini söyleyen Aysan, “Daha sonra kendisi de yanımıza gelerek bizden özür diledi. Şikayetçi olmamamızı istedi. Biz de anlayışla karşıladık. Fakat bir hafta sonra telefonla tehditler devam etti. En sonunda karısı yanıma gelerek, ‘Bize para verin memleketimize geri dönelim. Biz burada mağdur oluyoruz’ diye ağladı. Ben de kendisine 5 bin lira verdim. Birkaç gün sonra arayarak daha fazla para vermemizi yoksa herkesi, çalışanlar dahil öldüreceğini söyledi. Ben de bunun üzerine şikayetçi olmaya karar verdim” dedi.

DAVA AÇILDI

Ozan Aksungur da verdiği ifadede Özkan B.’nin, “Elindeki bıçağı bize sallayarak beni işe almazsanız sizi keseceğim hepinizi öldüreceğim” dediğini söyleyerek şikayetçi oldu. Şikayet sonrası ifadesi alınan Özkan B. ise suçlamaları kabul etmedi. Ancak şirkette bulunan güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen savcılık Özkan B.’nin ifadesinin suçtan kurtulmaya yönelik olduğuna karar verdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, “silahla yaralamaya teşebbüs” ve “tehdit” suçlarından dava açıldı.