Gündem Ünlü tatil merkezinde bayram yoğunluğu! Nüfus 1 milyona dayandı

Ünlü tatil merkezinde bayram yoğunluğu! Nüfus 1 milyona dayandı

11.04.2024 - 16:50 | Son Güncellenme:

9 günlük Ramazan Bayramı tatili nedeniyle, dünyaca ünlü plajda yoğunluk yaşandı. Tatilcilerin turizm cennetinde ise nüfus 1 milyona dayandı. Başka bir kentte ise 1 günde 20 bin araç ilçeye gelince girişler kapatıldı.

Turizmin gözbebeği Çeşme, 9 günlük bayram tatilinde de tatilcilerin gözdesi oldu. Bayram tatilinin başlamasından hemen önce rezervasyonlar yüzde 80'lere ulaşırken, bayramın ikinci gününde doluluk yüzde 100'e ulaştı. Çeşme Emniyet Müdürlüğü ve Çeşme Jandarma Komutanlığı ekipleri de nüfusun 1 milyona dayandığı Çeşme'de huzur ve güvenin korunması için ek önlemler aldı. Polis bölgesinde 200, jandarma bölgesinde 90 güvenlik görevlisi, bayram tatili boyunca asayiş ve huzurun sağlanmasına yönelik görev yapıyor.

Haberin Devamı

Çeşme ve özellikle Alaçatı otoban girişlerinde uzun araç kuyrukları oluşurken, güvenlik ekipleri, tatilcilere kolonya dökerek, şeker ikram etti. Öte yandan güneşli havayı fırsat bilen birçok tatilci de ünlü Ilıca Plajı'nda güneşlenmeyi ve denize girmeyi tercih etti. Tatilci yoğunluğu esnafın yüzünü güldürürken, Çeşme ve Alaçatı sokakları da hareketlendi. Çeşme ve Alaçatı'daki restoran ve kafelerde de bayram bereketi yaşanıyor.

Bayramdan sonra da 18 Nisan tarihinde başlayacak olan ve 21 Nisan'a kadar devam edecek olan 13'üncü Alaçatı Ot Festivali'nde de Çeşme'de yoğunluk yaşanması bekleniyor.

Ünlü tatil merkezinde bayram yoğunluğu Nüfus 1 milyona dayandı

TEKİRDAĞ

Ramazan Bayramı'nın 2. gününde bayram ziyaretlerini tamamlayan vatandaşlar, Tekirdağ Süleymanpaşa ilçesi sahiline inerek güzel havanın tadını çıkardı. Ramazan Bayramı sebebiyle Süleymanpaşa sahilinde yoğun kalabalıklar oluştu. Kimi vatandaşlar sahil bandında yürüyüş yaparken, kimi vatandaşlar da sahildeki kafelerde çay içti. Çocuklarda bayramı doyasıya yaşayarak eğlendi. Kimi çocuklar parklarda oyun oynarken, bazı çocuklar da sahil bandında denize girdi.

Haberin Devamı

Sahil yolunda trafik yoğunluğu da yaşandı. Trafik ışığı kavşaklarında trafik durma noktasına geldi.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler de trafik akışının sağlanması için bölgede çalışma yapmaya devam ediyor.

Ünlü tatil merkezinde bayram yoğunluğu Nüfus 1 milyona dayandı

TATİLCİLER MARMARİS YOLLARINI DOLDURDU

Muğla’nın Marmaris ve Datça ilçelerine gelen tatilciler yollarda yoğunluk oluştururken Ramazan Bayramı'nın birinci ve ikinci gününde toplam 43 bin araç girişi olduğu öğrenildi. Hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinin üstünde seyretmesi sebebi ile yaza erken giren ilçelerin girişinde vatandaşlar önce hatıra fotoğrafı çektirmeyi unutmadılar.

Marmaris’e 21 kilometre mesafedeki Çetibeli Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, Datça ve Marmaris ilçelerine tek giriş noktasında trafiğin güvenli bir şekilde seyretmesi için bayram mesailerine devam ediyorlar. 7 gün 24 saat yol uygulama ve uyarılarının devam ettiği karakol ekipleri, sürücülerin belge ve kimlik kontrollerini yapmalarının ardından ,trafik ve asayiş kurallarına uymalarını rica ederek iyi bayramlar dileklerini iletiyorlar. İlçeye gelen tatilcilerin çoğunluğu, İstanbul, Denizli, Ankara, İzmir, Eskişehir, Afyon ve Aydın şehirlerinden geldikleri gözlemlenirken, Marmaris girişindeki Milli Parklar Müdürlüğü'ne ait Marmaris manzaralı seyir terasında hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmiyorlar. 9 günlük bayram tatilinin başladığı Cumartesi gününden bu yana Marmaris ve Datça'ya yaklaşık 90 bin araç girişi olduğu bildirilirken ilçe emniyet trafik ve jandarma trafik ekiplerinin de yollarda üst düzey önlemler aldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Ünlü tatil merkezinde bayram yoğunluğu Nüfus 1 milyona dayandı

BARTIN

Ramazan Bayramı'nın 2'nci gününde, tatilciler, tarihi ve turistik ilçe Amasra'ya akın etti. İlçe merkezine girişte uzun araç kuyrukları oluştu. Polis ekipleri, ilçeyi araç girişine kapattı. Araçlar, Türkiye Taşkömürü Amasra Müessese ve Büyük Liman sahaları, okul bahçeleri ve kaymakamlığın önündeki otoparka yönlendirdi.

Amasra Kalesi ile Çekiciler Çarşısı'ndakiler, yoğunluk nedeniyle yürümekte zorlandı. Güzel havayı fırsat bilen turistler, plajdaki kumsalda gezip, fotoğraf çektirdi. Gezi tekneleriyle dolaşan turistler, Amasra Kalesi ve Tavşan Adası'nı denizde izledi. Amasra Çekiciler Çarşısı'ndan esnaf Hasan Özışık, güzel havalar nedeniyle aşırı yoğun olduğunu söyleyerek, bu durumu memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Amasra'ya polis kayıtlarına göre, 20 binin üzerinde aracın giriş yaptığı belirtildi. Aşırı yoğunluk yaşanan bölgelere de Bartın Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki çevik kuvvet ve ek trafik ekipleri sevk edildi. Yoğunluğun yarın da devam etmesi bekleniyor.

Ünlü tatil merkezinde bayram yoğunluğu Nüfus 1 milyona dayandı

KUŞADASI

Aydın'ın Kuşadası ilçesi, Ramazan Bayramı nedeniyle yerli turistlerin akınına uğradı. Kentin Selçuk yönündeki girişinde uzun araç kuyruğu oluştu. İlçe Emniyet Müdürlüğü verilerine göre kente tatilin başladığı Cumartesi gününden bu yana 184 bin araç giriş yaptı.
Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan Kuşadası'na, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle yerli turistlerin ilgisi yoğun oldu.

Ünlü tatil merkezinde bayram yoğunluğu Nüfus 1 milyona dayandı

Hava sıcaklığının 22 derece olarak ölçüldüğü ilçeye İzmir, Manisa ve Denizli gibi yakın illerden araçlarıyla gelenler, kentin Selçuk yönündeki girişinde uzun araç kuyruğu oluşturdu. İlçe Emniyet Müdürlüğü Plaka Tanıma Sistemi'nden (PTS) alınan verilere göre kente, tatilin başladığı 6 Nisan Cumartesi gününden bu yana 184 bin araç giriş yaptı. Bayram tatili için Kuşadası'nı tercih edenler, otellerin de yüzde 90'lara varan doluluk oranına ulaşmasını sağladı. Kentin sahil bandı, turistik çarşılarının bulunduğu Sağlık Caddesi ile Barbaros Hayrettin Paşa Bulvarı'nda da yoğunluk yaşandığı gözlendi.

Haberin Devamı

Ünlü tatil merkezinde bayram yoğunluğu Nüfus 1 milyona dayandı