Gündem Balık çeşitleri: Uskumru dolması tarifi - Uskumru dolması yapılışı

Balık çeşitleri: Uskumru dolması tarifi - Uskumru dolması yapılışı

29.11.2019 - 20:02 | Son Güncellenme:

Uskumru dolması nasıl yapılır? Uskumru dolmasını evde ilk kez yapacak olanlar merakla araştırıyor. Yemek yapmaktan zevk alanlar ve balık lezzetlerine önem verenlerin denemek isteyeceği uskumru dolmasının yapılışı araştırılıyor. İşte uskumru dolması nasıl yapılır, uskumru dolması tarifi haberimizde...

Balık çeşitleri: Uskumru dolması tarifi - Uskumru dolması yapılışı

Yemek tercihinde en çok balık lezzetlerini sevenler, balığın her çeşidini en güzel şekilde değerlendirmek istiyor. Baharatlı lezzetlerden vazgeçemeyenlerin, balıkla buluşturduğu lezzetlerden biri de uskumru dolmasıdır. Uskumru dolması yapmak isteyenler, uskumru dolması tarifi, uskumru dolması malzemeleri ve uskumru dolması nasıl yapılır sorularını yakından araştırıyor. Yemek tarifleriyle yakından ilgilenenler için uskumru dolması tarifi haberimizde...

Haberin Devamı

USKUMRU DOLMASI NASIL YAPILIR?

İŞTE USKUMRU DOLMASI TARİFİ...

Uskumru dolması malzemeleri

4 orta boy uskumru
2 soğan
200 gr pirinç
50 gr çam fıstığı
50 gr kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
1 su bardağı sıcak su
1 çeyrek demet maydanoz
1 çeyrek demet dereotu
Tuz
Tarçın

Kızartmak için

Ayçiçeği yağı

USKUMRU NASIL YAPILIR?

Özel günlerimize uygun balık tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Uskumrunun karnını yarmadan, solungaçlarını temizleyin. Kuyruk kısmından orta kemiğini kırın. Balığı parmak uçlarınızla ovarak kemiği etten ayırın. Kemiği üstten tutup çıkarın. Üzerinde kalan etleri temizleyin. Tüm uskumruları aynı şekilde hazırlayıp yıkayın.

Haberin Devamı

Zeytinyağını tencerede ısıtıp çam fıstıklarını kavurun. Kıyılmış soğan ve uskumru etlerini ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci ilave edin. İyice karıştırıp tarçın, yenibahar, karabiber, kuş üzümü ve tuzu ekleyin. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Kıyılmış dereotu ile maydanozu ilave edin.

Harcı uskumruların içine doldurun. Önce una, ardından çırpılmış yumurta sarısına, en son galeta ununa bulayıp çok kızgın olmayan ayçiçeği yağı ile bir tavada 6-7 dakika kızartın. Sıcak servis yapın.

 

Yazarlar