Gündem Usta gazeteci Dalyancı’ya veda

Usta gazeteci Dalyancı’ya veda

26.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk basının usta ismi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı gazeteci Niyazi Dalyancı dün 80 yaşında yaşamını yitirdi.

Usta gazeteci Dalyancı’ya veda

Basın dünyasında büyük üzüntü yaratan Dalyancı’nın ölümünün ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti de bir mesaj yayımladı. TCG mesajında “Değerli meslektaşımız, Önceki Onur Kurulu Üyelerimizden ve TGC Genel Sekreter Yardımcımız Niyazi Dalyancı’yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Gazetecilik mesleğine ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne büyük emeği geçen Niyazi Dalyancı’yı hiç unutmayacağız” denildi. 

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan Dalyancı, mesleğe 1965 yılında Türk Haberler Ajansı’nda (THA) dış haberler muhabiri olarak başladı. 1974 yılında Cenevre’de Kıbrıs Barış görüşmelerini ajans adına izledi. Celal Talabani ile Kandil dağında televizyon ekibi ile yaptığı röportaj 1979 yılında Televizyon Haberciliği dalında Sedat Simavi Ödülü’ne layık görüldü. 1982 yılında Bağımsız Basın Ajansı’nın (BBA) kurucu ortağı oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 2009 yılında BBA’dan emekli oldu. Sürekli Basın Kartı sahibi ve Burhan Felek Basın Hizmet Ödüllü Dalyancı’nın İngilizce ve Rumca biliyordu.