Gündem Üstsüz DJ'in Erzurum'a gelmesi istenmiyor

Üstsüz DJ'in Erzurum'a gelmesi istenmiyor

06.12.2010 - 19:30 | Son Güncellenme:

ERZURUM'un Yoncalık Semti'ndeki gece kulübünde 4 Aralık'ta sahneye çıkması için anlaşılan, çıplak şovlarıyla tanınan Ukraynalı DJ Vanilla Sky'ın programının gelen tepkiler üzerine iptal edilmesinin ardından tartışmalar sürüyor

Üstsüz DJin Erzuruma gelmesi istenmiyor

Alperen Ocakları eski Başkanı Murat Tortum, muhafazakar yapıya sahip olan Erzurum’un Bodrum, Antalya ile kıyaslanmamasını istedi. Saadet Partisi İl Başkanı Sedat Laloğlu da “Ne idüğü belli olmayan, bizim örf, adet, gelenek görenek ve milli, manevi değerlerimize yakışmaylan bir eğlence şekli, bizim halkımızın ve camiamızın kabul edeceği bir durum değildir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erzurum’da 4 Aralık günü yapılması planlanan, ancak çeşitli çevrelerden gelen tepkiler üzerine iptal edilen organizasyonla ilgili kentteki tartışmalar devam ediyor. Alperen Ocakları eski Başkanı Murat Tortum, sanal alemde gereken tepkinin gösterildiğini söyledi. Muhafazakar yapıya sahip olan Erzurum’un Bodrum, Antalya ile kıyaslanmamasını isteyen Murat Tortum, programın büyük bir talihsizlik olduğunu, sponsorlarla da görüşerek programın iptalinin hayırlı olacağını söylediklerini belirtti. Programla ilgili her hangi bir eylem yapmadıklarını ancak ilgililerle diyaloga geçtiklerini anlatan Tortum, “Organizasyonu 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na bağlıyorlar. 2011’in böyle bir reklama ihtiyacı yok. Gençlerimiz ve halkımız için faydalı olacak çeşitli eğlenceler var” dedi.

Haberin Devamı

Yaşanan olayları kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirten SP İl Başkanı Sedat Laloğlu, “Bu eğlence türünün içeriği maalesef bizim memlemetimize, tarihte çok önemli bir misyona sahip olan ilimize yakışmayacak durumdur” dedi. Laloğlu, şunları söyledi:

“Böyle bir eğlenceyi planlayanların Erzurum’un tarihteki milli ve manevi değerlere yaptığı katkıyı, hizmetleri, bilmediğini düşünüyorum. Faaliyet gösteren eğlence mekanları organizasyonlarda Erzurum’un tarihine, yaşayan halkın büyük çoğunluğunun düşünce yapısına uygun olacak içerikte olmasına dikkat etmelidir. Ne idüğü belli olmayan, bizim örf, adet, gelenek görenek ve milli, manevi değerlerimize yakışmaylan bir eğlence şekli, bizim halkımızın ve camiamızın kabul edeceği bir durum değildir. Bununla ilgili girişimlerimizi devam ettireceğiz.”

MHP VE ÜLKÜCÜLERİN İLGİSİ YOK
Programın iptaliyle ilgili bir girişimde bulunmadıklarını belirten MHP İl Başkanı Zekai Kaya ise provakatörlük yapmak isteyenlere malzeme vermeme adına bu konuda Ülkü Ocakları'nı da uyardıklarını bildirdi. Kaya, 2011’e ev sahipliği yapmaya hazırlanan Erzurum’da eğlence sektörünün de gözardı edilmemesini isteyerek, buna da vatandaşların rıza göstermeleri gerektiğini belirtti. Kaya, “Erzurum, böyle bir organizasyona henüz hazır değil. Bu tür organizasyonların şehri germe adına yapıldığını düşünüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yoncalık Semti'ndeki gece kulübünde yapılacak programın en çok kadınları üzdüğünü ifade eden Erzurum Girişimci Kadınlar Dernek Başkanı Zekiye Çomaklı da “Erzurum’da bir üstsüz DJ fırtınası esiyor. Hoş bir durum değil. Burası tatil kenti Bodrum, Kuşadası, Alanya değil. Üstelik Erzurum pavyon olmayan nadir doğu kentlerinden birisi. Muhafazakar bir kentin kadınları olarak program hoşumuza gitmedi. Olay bir ticari meseledir ama daha edepli, haysiyetli, farklı ticari olaylar yapılabilir. ‘Bayram değil, seyran değil, eniştem beni niye öptü’ misali ortaya çıkıyor. Üç kuruş kazanma uğruna böyle bir şey yapmaları iyi değil” diye konuştu.