Gündem Üstünde Eylül’ün kanı çıktı

Üstünde Eylül’ün kanı çıktı

28.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ankara Polatlı’da 8 yaşındaki Eylül’ün kaybolmasıyla ilgili tutuklanan komşunun üstünde çocuğun kan izleri tespit edildi.

Üstünde Eylül’ün kanı çıktı

İçişleri Bakanlığı, Ankara Polatlı’da 22 Haziran’da kaybolan Eylül Yağlıkara (8) olayının ‘aydınlatıldığını’ açıkladı. Tutuklanan Uğur K.’dan elde edilen kan izleriyle Eylül’ün ailesinden alınan DNA kayıtları örtüştü. Eylül’ün aranmasına Uğur K.’nın evinin civarında devam edilirken, şüphelinin annesiyle bir kadının daha gözaltına alındığı öğrenildi. Emniyet ve jandarmanın, Uğur K. ve gözaltındaki kadının cep telefonu kayıtlarını incelemeye aldığı ve Eylül’ün kaybolduğu gün aynı yerde olup olmadıklarının tespitine çalışıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Kadınla gördü iddiası

Polatlı’da Eylül’ün Uğur K. ile söz konusu kadını birlikte gördüğü iddiası konuşuluyor. Eylül’e ait olduğu öne sürülen ve ailesiyle DNA’sı örtüşen kan izlerinin Uğur K.’da çıkması, endişeleri büyüttü. İçişleri Bakanlığı’nın olayın aydınlatıldığını açıklamasına rağmen dosyada gizlilik kararı bulunduğu belirtildi.

Öte yandan kan izleri uyuşmakla birlikte Eylül halen kayıp. Küçük kız ile ilgili arama çalışmaları, en son birlikte görüldüğü, tutuklanan Uğur K.’nın evinin etrafında yoğunlaştı.

‘Bazı şeyler görmüş olabilir’

Şüpheli Uğur K. itirafta bulunmazken, dün gözaltına alınan şüphelilerden birinin Uğur K. ile tanışıklığı olan bir kadın, diğerinin ise Uğur K.’nın annesi Huriye K. olduğu öğrenildi. Uğur K.’nın olaydan önce karısı ve çocuklarını Ankara’ya gönderdiği açığa çıkmıştı. Tutuklanan şüpheli Uğur K. ile gözaltındaki kadının olay günü aynı evde olup olmadıklarının araştırıldığı öğrenildi. Bazı tanıkların, Uğur K.’nın olay günü sokakta oynayan çocuklardan sadece Eylül’ü yanına çağırdığını söylediği belirtildi. Eylül’ün bazı durumlara şahit olmuş olabileceği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Otomobilin arka koltuğu yıkanmış

Jandarmanın yaptığı araştırmada, Uğur K.’nın otomobilinin arka koltuklarının yıkandığı belirlendi. Eylül’ün babası, çiftçi İbrahim Yağlıkara da şunları söyledi: “İşleri zamanında teslim etmediği için Uğur K.’ya zirai sulama işi vermedim. Uğur K. Eylül’ün kaybolduğu 22 Haziran’ın sabahı beni arayıp, ‘İşi kime verdin?’ dedi, ‘Başka bir arkadaşa verdim’ dedim. ‘İyi’ dedi, kapattı. Sonra kızım kayboldu. Kızımıza kavuşmak istiyoruz.” - MUSTAFA TURAPOĞLU MUHAMMET BAYRAM DHA

TÜRKİYE GÜNLERDİR KAYIP OLAN ÇOCUKLARI ARIYOR

Kazı başlatıldı

Ağrı’nın Bezirhane köyünde, bayramın 1’inci günü olan 15 Haziran’da kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in bulunması için 13’üncü günde arama çalışmalarına devam edildi. JAK timleri, köyde ve çevresinde metruk binaların zemininde kazı çalışmaları başlattı. Her ihtimali değerlendiren JAK timlerine kadavra arama köpeklerei ‘Modül’ ve ‘Mavi’ de eşlik ediyor. Kazı çalışmalarından da henüz bir sonuç alınamadı. - TURGAY İPEK DHA

Haberin Devamı

İki yıl sonra tekrar aranıyor

Konya Akören’de 8 yaşındaki Yasin Şahin, 4 Nisan 2016’da evlerinin önünde kayboldu. Yasin’in bulunması için jandarma, AFAD ve köylüler tarafından 24 gün yapılan arama çalışmaları, sonuç alınamayınca noktalandı. Ancak İçişleri Bakanlığı’ndan kayıp çocuklarla ilgili dün yapılan açıklamayla, arama çalışmalarının yeniden başlatıldığı bildirildi.

Takviye 20 personel

Açıklamada, Ağrı’da kaybolan Leyla Aydemir ile Konya’da kaybolan Yasin Şahin’in bulunması için İçişleri Bakanlığı’nca arama faaliyetlerini sürdüren ekiplere takviye olarak jandarma ve emniyet birimlerinden 20 personelin görevlendirildiği, arama çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğü belirtildi. Baba Yavuz Şahin, açıklamaya çok sevindiğini belirtti. - TOLGA YANIK DHA

‘Antalya’da küçük kızım kaçırıldı’

İskoçyalı Janet Alexander (46) kızları Lois (9) ve Rose (5) ile nisan ayında Antalya’ya tatile geldi. Alexander küçük kızı Rose’u otelin çocuk kulübüne bırakıp, büyük kızıyla dalış dersine gittiğini, bir saat sonra döndüğünde Rose’u bulamadığını söyledi. Alexander, “Otelde bulunamayan kızım, 20 dakika sonra bir başka turist tarafından bir kadınla yolda yürürken görülüp getirildi” dedi. Kadının otel çalışanı olduğunu belirten Alexander, kızının kaçırıldığı şikayetiyle polise başvurdu. Polis, çocuk sağ döndüğü için işlem yapmazken, Alexander otel yönetimiyle tur şirketine dava açtı.

Haberin Devamı

Tatilde kayboldu

İstanbul’da yaşayan müzisyen Metin Kor (43) tatile gittiği Antalya Kaş ve Muğla Seydikemer sınırındaki İkiz Göller civarında çadır kurdu.

22 Haziran’da eşiyle konuşan Kor’dan bir daha haber alınamadı. AFAD, AKUT ve jandarma timlerinin başlattığı arama çalışmalarından henüz bir sonuç alınamadı. -AHMET ACAR DHA

Bakanlık açıkladı

İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde kaybolan çocuklarla ilgili yazılı açıklama yaptı.Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bazı basın - yayın organlarında yer alan 4 kayıp çocuktan Erzurum’da kaybolan S.Ç. bulunmuş, Ankara Polatlı’da kaybolan Eylül Yağlıkara olayı aydınlatılmıştır. Ağrı’da kaybolan Leyla Aydemir ve Konya’da kaybolan Y.Ş.’nin bulunması için İçişleri Bakanlığı’nca arama faaliyetleri sürdürülmektedir.” -DHA