Gündem Uzman Çavuş sevgilisini öldürmüştü! “Kapıyı açar açmaz bütün şarjörü boşalttım”

Uzman Çavuş sevgilisini öldürmüştü! “Kapıyı açar açmaz bütün şarjörü boşalttım”

15.10.2021 - 16:51 | Son Güncellenme:

Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli Topçu Uzman Çavuş Zeynel Yıldırım’ı kendi silahı ile vurarak öldüren sevgilisi Gizem E. hakkında, “kasten öldürme” suçundan dava açıldı. İddianamede ifadesine yer verilen Gizem E.’nin, “Kendimi öldürmek için silahı aldım. Ancak cesaret edemedim. Bu sırada Zeynel’in eve geldiğini duyunca kapıyı açtım ve ateş etmeye başladım. Bütün şarjörü boşalttım. Rastegele ateş ettim” dediği ortaya çıktı. Gizem E.’nin darp ediliyordum iddiasına ilişkin delil olmadığını belirten savcılık, sanığın “haksız tahrik” hükümlerinin oluşmadığını belirtti.

Uzman Çavuş sevgilisini öldürmüştü “Kapıyı açar açmaz bütün şarjörü boşalttım”

Damla GÜLER / milliyet.com.tr İstanbul Kağıthane’de 5 Temmuz tarihinde meydana gelen olayda 30 yaşındaki Gizem E. aynı evde yaşadığı sevgilisi Sahil Güvenlik Komutanlığında görevli 26 yaşındaki Topçu Uzman Çavuş Zeynel Yıldırım’ı vurarak öldürmüştü. Olayın ardından tutuklanan Gizem E. hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Gizem E.’nin, “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istemiyle yargılanması ve cezalandırılması talep edildi.

Haberin Devamı

Uzman Çavuş sevgilisini öldürmüştü “Kapıyı açar açmaz bütün şarjörü boşalttım”

“KENDİMİ ÖLDÜRECEKTİM CESARET EDEMEDİM”

Hazırlanan iddianamede şüpheli Gizem E.’nin ifadesine de yer verildi. Gizem E. savcılığa verdiği ifadede, Zeynel Yıldırım ile sevgili olduklarını ve 3 aydır aynı evde yaşadıklarını söyledi. Zeynel Yıldırım’ın kendisini zaman zaman darp ettiğini söyleyen Gizem E., ancak darp olayıyla ilgili herhangi bir şikayette bulunmadığını söyledi. Olay günü evde alkol aldığını anlatan Gizem E., “Ertesi gün memleketime gidecektim. Uçak biletimi almıştım. Evde yalnızdım ve gün boyu alkol aldım. Zeynel’in silahı evdeydi. İntihar etmeyi düşündüğüm için silahı yanıma aldım. Kendimi öldürmek istediğim için silah elimdeydi. Ancak cesaret edemedim” dedi.

Uzman Çavuş sevgilisini öldürmüştü “Kapıyı açar açmaz bütün şarjörü boşalttım”

“BÜTÜN ŞARJORÜ BOŞALTTIM”

Haberin Devamı

Silah elinde beklediği sırada Zeynel Yıldırım’ın eve geldiğini anlatan Gizem E., “Kapıya anahtarı soktuğunu duyunca hemen kapıya gittim. O kapıyı açamadan ben açtım. Kapıyı açar açmaz da ateş etmeye başladım. Bütün şarjörü boşalttım. Rastgele ateş ettim” dedi.

TELEFONDA DARP DELİLİ YOK

İddianamede, Gizem E.’nin darp edildiğini arkadaşlarına mesajla anlattığını söylemesi üzerine cep telefonunun da incelendiği belirtildi. Ancak telefonda darp edildiğine dair bir ifade olmaması üzerine savcılık, Gizem E. hakkında, “haksız tahrik” hükümlerinin oluşmadığını belirtti. Zeynel Yıldırım’ın otopsi raporuna da yer verilen iddianamede, Yıldırım’ın vücudundan 8 mermi çekirdeği çıktığı belirtildi.