Gündem Üzmez heyetinin sicili tartışmalı

Üzmez heyetinin sicili tartışmalı

01.11.2008 - 01:10 | Son Güncellenme:

Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in cinsel istismarına uğradığı öne sürülen 14 yaşındaki B.Ç.’nin “ruhsal ve bedensel sağlığının bozulmadığı” yönünde rapor veren bazı kurul üyelerinin daha önce de tartışmalı kararlara imza attığı ortaya çıktı

Üzmez heyetinin sicili tartışmalı

Raporu yazan kurulun başkanı Cemal Yalçın Ergezer’in “gerçeğe aykırı rapor” verdiği gerekçesiyle, “geçici süre meslekten men ve uyarı cezası”, Yasemin Çakmak da yine aynı nedenle “uyarı cezası” aldığının ortaya çıkmasının ardından raporda imzası bulunan Prof. Seyfettin Uludağ ile Prof. Dr. Hamdi Özkara’nın, bir cinayet failiyle ilgili skandal bir raporla gündeme geldikleri belirlendi.
Gazetelere “Akıl sağlığı oylamasında skandal” diye geçen olayda, Malatya Doğanyol’da, Ramazan Özcan bir yaralama olayı nedeniyle 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Özcan’ın avukatı , müvekillinin akıl hastası olup olmadığının incelenmesi için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasını talep etti.
‘Suç işlendiği tarihte akıl sağlığı yerinde olduğu’ raporu için yapılan itiraza 6. İhtisas Kurulu, Özcan’ın “akıl hastası” olduğu yönünde rapor verdi. Uludağ ve Özkara da bu rapora imza attı. Çelişkili raporlar nedeniyle mahkeme dosyayı son kararın verileceği Adli Tıp Genel Kurulu’na gönderdi. 45 kişilik Genel Kurul, “20’ye karşı 25 üyenin oyuyla Özcan akıl hastası değil” kararı verdi. Prof. Dr. Uludağ ile Prof. Dr. Özkara’nın önce “akıl sağlığı yerinde değil” dediği, Genel Kurul’daki oylamada ise “akıl sağlığı yerinde” diye imza attıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İşte o heyet
Üzmez’i tahliyeye götüren raporda imzası bulunan 6 doktor şunlar: Dr. Cemal Yalçın Ergezer (Başkan - Ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı), Dr. Yasemin Çakmak (Adli Tıp uzmanı), Dr. Gökhan Eriş (Adli Tıp uzmanı), Prof. Dr. Seyfettin Uludağ (Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı), Doç. Dr. Gülgün Engin (Radyolog) ve Prof. Dr. Hamdi Özkara (Ürolog).