Gündem Uzun süre geçmeyen baş ağrılarına dikkat

Uzun süre geçmeyen baş ağrılarına dikkat

30.04.2018 - 09:58 | Son Güncellenme:

Baş ağrısının birçok nedeni vardır. Yoğun, stresli bir yaşamın içinde kişi baş ağrısı sorunlarına maruz kalabilmektedir. Yahut bu durumun altında psikolojik bir nedenden ziyade fiziksel bir rahatsızlık da yatıyor olabilir.

Uzun süre geçmeyen baş ağrılarına dikkat

Geçmeyen baş ağrısı

Haberin Devamı

Her gün geçmeyen baş ağrınız varsa ve kendinizi huzursuz, halsiz hissediyorsanız uzman bir hekime başvurmanızda fayda vardır. Uzmanlar kişinin baş ağrısı şikayetlerine bağlı olarak tomografi ya da emar isteyebilir. Bunların sonucuna bakarak hastaya teşhis koyulur ve tedavi süreci başlatılır. Ne olursa olsun baş ağrısı deyip geçmeyin. Çünkü geçmeyen baş ağrısının altında sağlınız için tehlike oluşturan nedenler de olabilir. Baş ağrısı en çok stresli kişilerde görülür. Uykusunu tam alamayan kişilerde de halsizlik ortaya çıkar ve sonucunda baş ağrısı devreye girer. Geçmeyen baş ağrılarının sonucunda migren dediğimiz hastalık da oluşabilir. Doktorunuz vermeden kesinlikle ilaç kullanmayın. Ya da kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin. Bir uzman tavsiyesi almadan hareket ederseniz kendinize zarar dahi verebilirsiniz.

Haberin Devamı

Baş ağrısının nedenleri

Baş ağrısının çeşitli sebepleri vardır. Hasta, rahatsızlığını asla ihmal etmemeli ve ağrının geçmesi için sürekli ağrı kesici kullanmamalıdır. Yoğun bir iş stres bu ağrıları tetiklemektedir. Sizin de geçmeyen baş ağrınız ya da bazen oluşan bir ağrınız var ise nörolojiye ya da ilgili branşlara başvurmanızda fayda vardır. Baş ağrısı nedenlerinden bahsedecek olursak; gerilim ve stres sonucunda oluşan ağrılar, geçmeyen migren, çocukluktan sonra ergenlik dönemi baş ağrıları, küme baş ağrıları, beyin ve sinir hastalıkları, sinüzit, beyin yaralanmaları, beyinde oluşan tümör, beyinden bulunan enfeksiyonlar gibi nedenleri sıralayabiliriz. Bunlar yüzünden hasta inanılmaz halde yorgun, bitkin duruma düşer ve devreye baş ağrısı girer. Hayatı olumsuz etkileyen baş ağrısı bazen geçicidir bazen ise geçmeyen türde olup aylar boyunca sürebilir. Bu rahatsızlık kesinlikle ihmal edilmemeli, geçmeyen ağrınız var ise en kısa zamanda hekiminizi seçip muayene olmanız gerekmektedir. Hekiminiz tedavi sürecini, istenilen sonuçlara uygun olarak başlatır.

Baş ağrısının tedavi süreci

Tedavi süreci kişiden kişiye değişmekle beraber bazen ilaç yolu ile bazen ise cerrahi müdahale tedavi yapılır. Bu olay tamamen hastanın baş ağrısına bağlıdır. Cerrahi müdahalelerde ise doktor ameliyat sürecini başlatır ve sonrasında iyileşme durumuna göre hastayı müşahede altında tutar. Hasta kendini ne zaman iyi hisseder ve toparlar ise taburcu edilir. İlaç yöntemi ise ağızdan alma yolu ile olur. Verilen ilaçlar düzenli bir şekilde kullanıldıktan sonra hasta eğer kendini iyi hissediyor ise iyileşmiştir ama kendini hala kötü hissediyor ise tekrardan muayene olmasında fayda vardır.