Gündem Vali: Türbanda anayasa yeterli

Vali: Türbanda anayasa yeterli

03.03.2008 - 02:26 | Son Güncellenme:

Isparta Valisi Şemsettin Uzun, anayasanın bir ülkedeki tüm kanunların anası olduğunu, bu nedenle üniversitelere türbanlı öğrencilerin girmesi için diğer kanunların değişmesini beklemek gerekmediğini savundu

Vali: Türbanda anayasa yeterli

Isparta Valisi Şemsettin Uzun, anayasanın bir ülkedeki tüm kanunların anası olduğunu, bu nedenle üniversitelere türbanlı öğrencilerin girmesi için diğer kanunların değişmesini beklemek gerekmediğini savundu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduğunu söyleyen Vali Uzun, “İstemezük deyip bazı kanunlara muhalefet etmek olmaz. Kanunlar ne ise ona uymak gerekir” dedi.
Isparta AKP Milletvekili Haydar Kemal Kurt, Isparta Valisi Şemsettin Uzun, Belediye Başkanı AKP’li Hasan Balaman ve Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Karaca, 12 yıl önce kampus yakınlarında geçirdiği trafik kazasında ölen üniversitenin kurucu rektörü Prof. Dr. Hasan Gürbüz için   Sütçüler’de düzenlenen anma törenine katıldı. Toplantıda Kurt ve Balaman, anayasa maddesi değiştiği halde YÖK Kanunu’nun ek 17’nci maddesi değişmeden türbanlı öğrencilerin derslere girmesine izin vermeyen üniversiteleri eleştirdi. Uzun da, “Değişikliklere rağmen öğrencilerimiz neden üniversitelere alınmıyor? Çarşaflı olanı alma ve belli bir kriterle öğrencileri al. Kanunlar mutlaka uygulanmalı” diye konuştu.
Vali Uzun,  daha sonra DHA muhabirine de şunları söyledi: “Bakınız biz burada türban konusuna taraf olmuyoruz. Ben sadece olayın anayasal boyutuna bakıyorum.”