Gündem Vali Yardımcısı kendi kendine ceza verdi

Vali Yardımcısı kendi kendine ceza verdi

04.03.2010 - 12:50 | Son Güncellenme:

Sigara yasağını delince, kendisine 60 ay alkol ve türkü yasağı getirdi

Vali Yardımcısı kendi kendine ceza verdi

ERZURUM'un Oltu İlçesi'ne atandıktan sonra görev yaptığı Uşak'ın Sivaslı İlçesi'nde kendisi için yapılan ‘dansözlü- sulu veda gecesi’ ile gündeme gelen ve hakkında soruşturma açıldıktan sonra Şanlıurfa Vali Yardımcılığı'na atanan Sedat Yıldırım, katıldığı sıra gecesinde kapalı alanda sigara içme yasağını deldi. Yıldırım, türkü söylemesini isteyenlere ise “Kendime 60 ay türkü söylememe ve alkol almama yasağı koydum” dedi.

Haberin Devamı

Şanlıurfa Valiliği ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın organizasyonuyla Şanlıurfa'ya gelen Antalyalı seracı ve fideciler sıra gecesinde yorgunluk attı. Harran Ovası'ndaki Karaali seralarında incelemelerde bulunan Antalyalı 20 seracı ve fideci için dün gece El Ruha Oteli'nin içerisinde bulunan doğal mağarada sıra gecesi düzenlendi.

TÜRKÜLERLE EĞLENDİLER

Aralarında Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ali Rıza Akıncı'nın da bulunduğu heyet, ilk kez katıldıkları sıra gecesinde yoğrulan çiğ köfteden yedi, Şanlıurfa'ya özgü olan acı kahve mırranın tadına baktı. Gecede, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Cem Göncü, Antalyalı konuklarına sıra gecesinin tarihçesini anlattı ve bugünlere taşınan sıra gecesinin yaşayan kültüründen bahsetti. Yenilen yemeğin ardından Antalyalı seracılar sıra gecesi ekibinin seslendirdiği türkülere alkışlara eşlik etti.

Haberin Devamı

‘60 AY ALKOL VE TÜRKÜ YASAĞI’

Sıra gecesinde, Sivaslı'da, tayini çıktığı zaman dansözle ve havuza atılarak uğurlandığı için gündeme gelen Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım'dan bir türkü söylemesi istendi. Yerel sanatçıların bu isteğine olumsuz yanıt veren Yıldırım, daha sonra ısrar edilince mikrofonu eline aldı ve dansözlü uğurlamayı hatırlatarak, “Biliyorsunuz, ben buraya olaylı geldim. Bundan dolayı Urfa'ya geldiğimde kendime, 60 ay türkü söylememe ve alkol almama yasağı koydum. Daha 55 ayım var. O yüzden kusara bakmayın. Urfa'da yasak ama Antalya'ya geldiğimde söz, isteğinizi yerine getireceğim” dedi

SİGARA YASAĞINI DELDİ, ÇİFTE TELLİ OYNADI

Kendisine 60 ay türkü ve alkol yasağı koyduğunu açıklayan Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım'ın, gecede kapalı alanlarda yasak olmasına rağmen sigara içmesi dikkat çekti. Bazı davetlilerin de kapalı alanda sigara içtiği gecenin sonunda Yıldırım, yöresel mırra kahvesinden içti. Sıra gecesinde seslendirilen hareketli parçalarda çifte telli oynayan bazı davetlilere, Sedat Yıldırım’da eşlik etti. Bir süre oynayan Yıldırım’ın, neşeli oluşu dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

Uşak'ın Sivaslı İlçesi Kaymakamlığı'nı yapan Sedat Yıldırım, Erzurum'un Oltu İlçesi'ne atandıktan sonra görev yaptığı yerde dansözlü veda gecesi ile uğurlanmıştı. Tepkilerin ardından Yıldırım'ın görev yeri değiştirilmiş ve Oltu Kaymakamlığı yerine Şanlıurfa Vali Yardımcılığı'na atanmıştı. Dansözlü vedanın gazete ve televizyonlarda haber olmasının ardından hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma açılan Yıldırım, Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından da etik ilkelere aykırı hareket ettiği gerekçesiyle kınanmış ve bu kınama resmi gazetede de yayımlanmıştı.