Gündem Valiye göre operasyon başarılı

Valiye göre operasyon başarılı

29.04.2009 - 00:58 | Son Güncellenme:

İstanbul Valisi Güler ve Emniyet Müdürü Cerrah, baskının, basındaki eleştirilerin aksine başarılı olduğunu öne sürdü. Vali Güler, operasyon öncesi evdeki mühimmatlarla ilgili bilgilerinin de bulunmadığını söyledi

Valiye göre operasyon başarılı

İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde bir basın toplantısı düzenleyerek operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu.
Güler, “Örgüt 1988’de yeniden yapılandırma içinde oluşturulan ve PKK kamplarında eğitim gören teröristlerden meydana gelmiştir. Yani bu örgüt, PKK bağlantılıdır. 14 elemanı sağ olarak ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler içinde bomba, bomba düzenekleri, AKP İl binasına konulan bomba düzeneğine benzer bir kutu bomba ele geçirildi” dedi.
Güler, operasyon sırasında çevre güvenliğinin yeterince sağlanmadığı iddialarıyla ilgili olarak şunları şöyledi: “Her operasyon, kendi içinde bir ders niteliğindedir. Emniyet şeridiyle ilgili çok önemli değerlendirmeler vardır. Güvenlik şeridiyle, güvenlik çemberi arasında fark vardır.
Güvenlik şeridi delillerin kaybolmasını önleyecek ve operasyona yapılacak lojistik desteğin sağlanacağı yerdir. Dünkü (önceki gün) operasyon bölgesi ise binaların yoğun olması nedeniyle şimdiye kadar en geniş tutulan bölgedir. Emniyet şeridi 96 metreye kadar uzatılmıştır. Hayatını kaybeden Mazlum Şeker’in öldüğü bölgede sürekli olarak ikazlarda bulunulmuştur. Ancak buna rağmen can kaybı ve yaralanma meydana gelmiştir.”

‘Yüzünden vurulduğu için öldü’
Güler, “Operasyon timinin teçhizatları tamdır. Hatta son alınan iki katlı çelik yelek şehitler olmasını engellemiştir. Ancak şehit arkadaşımız, üzülerek söylüyorum yüzünden aldığı yarayla hayatını kaybetti” dedi.
İstanbul?Emniyet Müdürü Cerrah ise, amacı etkili eylem olan bir örgütle karşı karşıya bulunduklarını belirterek, şöyle konuştu: “Evde plastik A4 bombası, el bombaları, AKP’ye gönderilen bombalı paketin benzeri hazır olarak, çok sayıda şarjör ve tabancalar ele geçirilmiştir. Bu nedenle operasyon başarılıdır.”