Gündem Van'da toprağa gömülü bomba düzenekleri bulundu

Van'da toprağa gömülü bomba düzenekleri bulundu

28.07.2011 - 12:38 | Son Güncellenme:

.

Vanda toprağa gömülü bomba düzenekleri bulundu

VAN Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücedele ve İstihbarat Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda toprağa gömülü durumda 2 patlamaya hazır bomba düzeneği ile bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Haberin Devamı

Bir süre önce PKK’lılar tarafından bir otomobilin altına yerleştirilen cep telefonu düzenekli bombanın şans eseri fark edilmesi ve imha edilmesiyle facia önlenirken, polis bu olayın ardından geniş çaplı araştırma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucu olayın bir faili yakalanırken, polis bu yönde araştırmalarını daha derinleştirdi. Yakalanan kişinin verdiği ifadeler doğrultusunda sansasyonel eylemler yapmaya hazırlanan 4 kişi daha gözaltına alındı. Yakalananların 3’ü tutuklanarak cezaevine kondu.

Polis gözaltına alınıp tutuklanan H.B.’nin ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı daha da derinleştirince 2 adet bombanın daha olduğunu tespit etti. Polis, şehir dışında kırsalda bulunan bombaların gömülü olduğu bölgeye operasyon yaptı. Toprağa gömülü durumda patlamaya hazır 2 bomba düzeneği ele geçirildi. Bomba düzenekleri olay yerinde imha edilirken, polis yetkilileri ilk eylemlerinde başarısız olan örgüt mensuplarının diğer bombaları da sırayla sansasyonel eylemler için kullanmayı planladığını belirtti. Ayrıca patlayıcıların Türkiye’ye Kuzey Irak’tan sokulduğu öğrenilirken, operasyon kapsamında bomba yapımında kullanılan 7 cep telefonu, 8 sim kart, 2 kilo A-4 plastik patlayıcı, 4 mıknatıs, 4 emniyet anahtarı ve 4 fünye ele geçirildi.