Gündem Van'ı savaş alanına çevirdi

Van'ı savaş alanına çevirdi

15.09.2017 - 10:25 | Son Güncellenme:

Van’da takibe alınan uyuşturucu yüklü bir araç şehri adeta savaş alanına çevirdi.

Vanı savaş alanına çevirdi

Polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan kamyonet ile Van Narkotik ekipleri arasında aksiyon filmlerini aratmayacak şekilde yaşanan kovalamacanın ardından tam altı araca çarpan araç önü kesilerek durdurulabildi.

Haberin Devamı

Van'ın en yoğun mahallerinden Bostancı mahallesinde dün öğle saatlerinde yaşanan olayda, Van İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik ekiplerince yapılan çalışmalarda '06' plakalı kamyonet ile Van'dan Ankara'ya uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisi alınınca polis alarm vaziyetine geçti.

Plakası belirlenen kurye aracı kısa sürede tespit edip şehir içinde seyir halinde olduğunu belirleyen ekipler Bostancı mahallesinde takibe aldıkları araca dur ihtarında bulundu.

İhtara aldırış etmeyip daha da hızlanan kurye araç ile aksiyon filimlerini aratmayacak kovalamacaya giren ekipler, bir sürelik takip ve kovalamacanın ardından Kültür Kavşağı'nda onunu polis araçlarıyla kesip bariyer yaparak aracı durdurdu.

Haberin Devamı

6 araca çarparak durdurulan Amarok marka aracın şoförünü olay yerinde gözaltına alan ekipler, aracın kasasında yaptığı aramada ise 204 paket içerisinde 145 kilo 581 gram eroin ele geçirdi.

El konan araç ve uyuşturucuyla birlikte emniyete götürülerek sorguya alınan şoförün uluslararası çalışan bir uyuşturucu şebekesinin kuryesi olduğu tespit edilirken, polisin şebekeyle birlikte uyuşturucunun sahibi ve alıcılarına yönelik çalışmaları devam ediyor.