Gündem ‘Var Böyle Tipler’ 100 milyonla kaçtı

‘Var Böyle Tipler’ 100 milyonla kaçtı

21.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İnternet fenomeni çifte dolandırıcılık suçlaması. ‘Var Böyle Tipler’ hesabıyla tanınan Kıvanç ve Beril Talu’nun, çevrelerinden 100 milyon TL toplayıp Portekiz’e kaçtığı iddia edildi.

‘Var Böyle Tipler’ 100 milyonla kaçtı

ALEYNA SEVİM İstanbul - Sosyal medyada “Var Böyle Tipler” hesabıyla tanınan Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu’nun reklam projesi yapacaklarını söyleyerek çevrelerinden 100 milyon TL para topladığı ve sonrasında kayıplara karıştığı iddia edildi. Instagram’da yapılan paylaşımlarda Talu çiftinin, yakın çevrelerindeki insanlar başta olmak üzere pek çok kişiden büyük miktarda para aldığı, bu kişilere kredi kullandırdığı ve sonrasında da ortadan kaybolduğu öne sürüldü. Talu, sosyal medya hesabını kapatırken; çiftin Portekiz’e kaçtığı iddia edildi.

Haberin Devamı

PARTİ DE VERMİŞLER

Reklamcı ve sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ile eşi Beril Talu’nun kendilerini dolandırdıklarını iddia edenler, sosyal medyada hesap açarak iddiaları paylaştı. Paylaşımların ardından sosyal medyada konuyla ilgili binlerce yorum yapıldı. İddia sahipleri, çiftin reklam işlerini bahane ederek kurdukları bir sistemle evlerinde çalışan yardımcıya kadar onlarca kişiden para topladıktan sonra bir veda partisi düzenleyerek Portekiz’e kaçtıklarını ve topladıkları paranın 100 milyon liranın üzerinde olduğunu ifade ediyor.

İsmini vermek istemeyen mağdurlardan, Beril Talu’nun arkadaşı, mağduriyetiyle ilgili dava açacağını belirterek, “Beril, benim 20 senelik liseden arkadaşım. Benim onlarda 255 bin lira param kaldı. Oğlu bana dayı diyordu. Böyle bir şeyi nasıl yapabilirsin?” dedi.

Haberin Devamı

Mağdur, “Benim 360 bin lira alacağım vardı. 255 bin lirası kaldı. Bir sürü ödemelerim borçlarım var. Ben onlardan kalan paramı beklerken bir anda pazartesi günü yok oldular. Telefonlar hesaplar kapandı. Portekiz’e kaçtılar diyorlar, o da yalan. İnsanları ‘Ben Portekiz’de şirket kuruyorum. Oraya gideceğim’ diye 1 ay boyunca herkese bunu vermiş. O yüzden insanlar böyle düşünüyorlar. Davalar daha yeni açılıyor” ifadelerini kullandı.

‘FAKİR MUHABBETİNİZİ DUYMAYACAĞIM DEDİ GİTTİ’

Kıvanç ve Beril Talu çifti hakkında ortaya atılan iddialar sonrası oyuncu Metin Pıhlıs, bir televizyonda yayınlanan Çok Güzel Hareketler 2’nin kadrosunda bir dönem rol alan fenomen hakkında yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Pıhlıs paylaşımında, “Çgh’den ayrılırken hepimizin olduğu gruba, ‘Sizin o fakir muhabbetinizi duymayacağım için çok mutluyum’ diyip çıkmıştı. Dolandırılamayacak kadar fakir olmamız onu sinirlendirmiş” ifadelerine yer verdi.

Oyuncu Zeynep Koçak da sosyal medya hesabından Pıhlıs’ın paylaşımı üzerine Pıhlıs’ı etiketleyerek, “Sen yine iyisin, bir muhabbetiniz olmuş. Bana mesela hiç yazmadı. Beni baya ilerde show haberde görüp ‘Eski ünlü gecekonduda komşuları sayesinde yemek yiyor’ klasörüne koymuş. Alındım” şeklinde paylaşım yaptı.