Gündem Vatandaşı böyle soyuyorlardı

Vatandaşı böyle soyuyorlardı

18.12.2009 - 15:14 | Son Güncellenme:

Şüphelilerin gizli kamera kurması bankamatik kamerası tarafından böyle görüntülendi

Vatandaşı böyle soyuyorlardı

Fatih'te ATM'lere kurdukları sistemle banka müşterilerinin kredi kartı bilgilerinin ve şifrelerin kopyalayan Bulgaristan uyruklu 3 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre Fatih'te bir bankanın 2 ayrı ATM'sinde farklılık tespit eden vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen Güven timleri ile Bilişim polislere bankamatiklere kopyalama cihazları ve güvenlik kameraları yerleştirildiğini tespit etti. Bankamatik civarında bekleyen sivil polisler kopyalama cihazı ve gizli kamerayı yerleştiren G.T.,A.K. ve K.K isimli Bulgaristan uyruklu 3 kişiyi cihazları sökerken suçüstü yakaladı. 3 kişi gözaltına alındı. Ev ve kaldıkları otellerinde yapılan aramalarda 1 adet laptop, 4 ATM Kredi kartı kopyalama düzeneği,3 manyetik şerit kopyalama cihazı,6 kredi kartı,3 kamera şaz cihazı,bant makas,keski, pense vb malzemeler ele geçirildi.

MAAŞ GÜNLERİNİ BEKLİYORLAR Şüphelilerin yapılan sorgularında bankamatiklere yerleştirdikleri gizli kameralarla şifreleri öğrendiklerini, yerleştirilen kopyalama cihazıyla kredi kartlarının bilgilerini kopyaladıklarını söylediği öğrenildi. Şüphelilerin Bulgaristan'dan geldiği, geçen ayda Bulgaristan'dan gelen ve aynı yöntemle kredi kartı bilgilerini kopyalayan 3 kişinin gözaltına alındığı ve tutuklandığı ifade edildi. Şüphelilerin özellikle memur maaşlarının yattığı ayın 14 ile 16'sı arasında bu yola başvurduğu ardından da Bulgaristan'a kaçtıkları tespit edildi.

'PERDELEME YAPIN' Operasyon ile ilgili gazetecilere bilgi veren Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürü Turan Odabaş, vatandaşların farklılık gördüğü ATM'leri polise bildirmesini istedi. Vatandaşların şifrelerini girerken elle perdeleme yapmaları gerektiğini söyleyen Odabaş, mümkün olduğu takdirde bankalarda kurulu bulunan ATM'lerden para çekilmesinin en güvenilir yol olduğunu belirtti.Emniyette sorguları tamamlanan 3 şüpheli Fatih Adliyesi'ne sevkedildi.