Gündem Ve Zeynep evine doğru yola çıktı

Ve Zeynep evine doğru yola çıktı

16.10.2010 - 01:20 | Son Güncellenme:

Hakkâri’de, PKK mayınının minibüsün geçişi sırasında patlaması sonucu yaralanan Zeynep Kurt dün taburcu oldu. Aynı patlamada ölen annesinin yokluğunun yarası ise büyüdükçe sızlayacak...

Ve Zeynep evine doğru yola çıktı

Hakkâri merkeze bağlı Geçitli Köyü yakınlarında 16 Eylül günü PKK’lı teröristlerce döşenen mayının yolcu minibüsünün geçişi sırasında patlamasıyla 9 can savruldu. 1 yaşındaki Zeynep Kurt o patlamada hem 23 yaşındaki annesi Şirin Kurt’u kaybetti, hem de ağır yaralandı.
Helikopter ambulansla ağır yaralı olarak getirildiği Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Cerrahisi’nde 29 gün süren bir tedavi maratonu yaşadı Zeynep... Ama sonunda ayağa kalktı. Doktorların verdiği müjdeye göre, ayağındaki yaralar kapandı, kırıkları kaynadı. İleride ayaklarıyla ilgili herhangi bir sorun yaşamayacak. Annesini kaybettiğini öğreneceği gün açılacak yaralar ise ömür boyu kapanmayacak.
Zeynep dün hastaneden taburcu edildi. Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, Zeynep’i gönül rahatlığıyla taburcu ettiklerini söyledi. Ona mutlu bir ömür diledi.
Zeynep’in bundan sonra yürümesiyle ilgili bir sorununun olmadığını dile getiren Özgen şunları söyledi: “Malumunuz hastamız yürümeye yeni başlayacak bir yaşta. 1’inci yaşına hastanemizde giren Zeynep bebeğimiz tam yürüme çağında. Dolayısıyla yürümesini bir ay ertelemiş olduk, artık yeni baştan yürüyen bir bebek gibi olacak.”

Takiplerimiz devam edecek
Zeynep Bebek’in tedavisinde yoğun çaba sarf eden ortopedi uzmanı Doç. Dr. Kadir Ertan ise “Hastamıza seri ameliyatlar yaptık, her iki ayağında yaralanmayla ilgili açık yaraları vardı. Zeynep verdiğimiz tedavilere çok iyi cevap verdi. Şu an yaraları kapandı, kırıkları kaynadı. Ortalama 2 hafta içinde ayağa kalkacağını umuyoruz. Ondan sonra takiplerimiz yine devam edecek” dedi.
Doç. Dr. Ertan da Zeynep’in ileride ayaklarıyla ilgili herhangi bir sorun yaşamayacağını söyledi. Zeynep’in amcası Yalçın Kurt da yaklaşık bir ay süren tedavi sürecinde kendilerini misafir eden başta Başhekim Prof. Dr. Ünsal Özgen olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederken, bu olayın yaşanan sorunların çözümüne ilişkin bir umut olmasını istedi. Amca Yalçın Kurt, “Zeynep Bebek, barışa bir umut olsun” dedi.
Daha sonra Zeynep Bebek, amcası ve yengesi ile birlikte otomobile bindi ve 4 yaşındaki ablası Sudenaz’la onu bekleyen babası Hamit Kurt’un yanına doğru yolculuğa çıktı.