Gündem VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Belli oldu mu?

VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Belli oldu mu?

22.11.2019 - 16:33 | Son Güncellenme:

KYK bursların ne zaman yatacağı gündem olurken bir yandan da Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün burs sonuçları araştırılıyor. Öğrenciler sık sık 'VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusuna cevap arıyor.

VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak Belli oldu mu

 

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün başvuruları 30 Ekim'de son buldu. Günler ilerledikçe öğrencileri burs sonucu heyecanı sarıyor. KYK sonucu açıklandıktan sonra konu gündem olurken "VGM burs sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu epey aratılıyor.

Haberin Devamı

VGM BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

VGM burs başvuru sonuçları yine resmi siteden ilan edilecek. Geçen yıl aynı dönemde alınan burs başvurularının sonuçları 5 Ocak'ta açıklanmıştı. Bu yıl da sonuçların ocak ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

VGM'DEN AÇIKLAMA

2019 – 2020 eğitim yılı burs başvurularımız sona ermiş ve başvuru değerlendirme işlemlerine başlanmıştır.

- Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan burs alan ya da bu eğitim yılında burs almaya hak kazanan öğrencilerin Genel Müdürlüğümüze yapmış olduğu burs başvurusu var ise iptal edilecektir. Öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin ise burs başvuruları değerlendirmeye alınacaktır.

- Ortaöğrenim burs başvuruları, Vakıflar Yönetmeliğinin; Yükseköğrenim burs başvuruları ise Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin ilgili hükümleri doğrultusunda değerlendirilmektedir.

Haberin Devamı

- Burs başvuru sonuçları VGM internet sitesi üzerinden açıklanacak olup konu ile ilgili tüm duyular yine internet sitemiz üzerinden sizlerle paylaşılacaktır.

- Burs almaya hak kazanan öğrencilere yapılacak işlemler ile ilgili olarak Bölge Müdürlüklerimizce bilgilendirmeler yapılacaktır.