Gündem Vücut diliyle dünyayı dolaşan motosikletli

Vücut diliyle dünyayı dolaşan motosikletli

14.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yabancı dil bilmeyen ve yön gösterici alet kullanmadan dünyayı gezen Namık Kemal Başbay’ın yeni rotası Güney Amerika oldu. Başbay, geçen yıl kaza yaptığı Faro Cabo Virgenes’e giderek yarım kalan turunu tamamlamaya başladı

Vücut diliyle dünyayı  dolaşan motosikletli

İstanbul’u ve Türkiye turizmini dünyaya tanıtmak için motosikletiyle seyahatlere çıkan 53 yaşındaki Namık Kemal Başbay, ikinci kıtalararası rotası için Arjantin’e gitti.

Başbay’ı diğer motosikletli seyyahlardan ayıran en önemli özelliği ise hiç dil bilmemesi, tek başına seyahat etmesi ve hiçbir teknolojik alet kullanmadan yolunu bulması. 2014 Eylül, Ekim ve Kasım aylarında İstanbul’dan çıktığı Güneydoğu Asya yolculuğunu İran, Pakistan, Hindistan, Nepal, Mynmar, Kamboçya, Malezya, Singapur, Vietnam ve Laos gibi ülkeleri gezerek tamamlayan Başbay, 25 bin kilometre yol yapmıştı. Dil bilmediği için sadece vücut dilini kullanan Başbay, mola verdiği her yerde yanında getirdiği fotoğraf ve videoları göstererek ülkemizi tanıtmıştı.

Başbay motosikletini geçtiğimiz yıl gizemli Güney Amerika kıtasına sürerken, Arjantin’in Ushuaia kenti yakınlarında kaza yaptı. Efsane sürüş rotası Routa 40’ın başlangıç noktası Faro Cabo Virgenes’de yola döşenmiş demir mazgal ızgara, Başbay’ın motosikletini devirmişti.

Kaza yaptığı yere gitti

Kasabanın hastanesinde sadece köprücük kemiğinin kırık olduğu söylenen Başbay, İstanbul’da vücudunda 7 kırık olduğunu öğrenerek ameliyat oldu. 3 ameliyat geçiren ve vücuduna 23 platin vida takılan Başbay, tekrar Arjantin’e gitti. Motosikletine binerek şans eseri hayatta kaldığı kaza yerine giden Başbay, mazgalların halen kapatılmadığını gördü. Kaza yerinde üzerindeki korku ve tedirginliği atan Başbay, 35 bin kilometre sürecek Güney Amerika seyahatine yeniden başladı. Routa 40’ın başlangıç noktasına giden Başbay, daha sonra dünyanın en güneyinde ye alan Ateş Toprakları’na (Tierre Del Fuego) ulaştı.