Gündem Yakıtın bekçisi köylüler

Yakıtın bekçisi köylüler

10.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Elazığ’ın Kovancılar ilçesine bağlı Saraybahçe Köyü’nde bir bahçeden geçen akaryakıt boru hattı, düzenleme için yapılan kazı sırasında delindi.

Yakıtın bekçisi köylüler

Köylüler, boşa akan yakıtı bidonlara doldurup götürmek için birbiriyle yarıştı. Durumun güvenlik güçlerine bildirilmesi ile alınan önlemlerden sonra, boru hattında akaryakıt akışı durduruldu ve delinen boru hattı onarıldı. Delinen borudan akan tonlarca mazot köyde adeta gölet oluştururken, köylüler boşa akan yakıtı bidonlarla taşımak için seberber oldu.
Durumun güvenlik güçlerine bildirilmesiyle, NATO’ya ait olduğu öğrenilen boru hattındaki mazot akışını durdurdu. Delinen boru hattından yaklaşık 80 bin litre mazotun toprağa karıştığı öğrenilirken bir kısmının ise bidonlarla taşındığı belirtildi. Akşam saatlerine kadar devam eden onarım ve diğer işlemlerin tamamlanmasının ardından, köylüler, bidon ve kovalara doldurdukları yakıtı, ANT firması yetkililerine teslim etti. Bahçe sahibi Musa Demir, “Her hangi bir kıstımız yoktu. Yüzeye bu kadar yakın olduğunu bilseydik, orada kazı yapmazdık” dedi.