Gündem Duruşma 12 saatten fazla sürdü! 'Yalan konusunda profesyoneldir'

Duruşma 12 saatten fazla sürdü! 'Yalan konusunda profesyoneldir'

14.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fon dolandırıcılığı davasında savunma yapan Ali Yörük, “Seçil Hanım yalan konusunda profesyoneldir. Seçil’in bagajına koyduğum para hiçbir zaman Çorlu’ya gitmedi. Her zaman Seçil Hanım’ın bagajına gitti” dedi.

Duruşma 12 saatten fazla sürdü Yalan konusunda profesyoneldir

ÇİĞDEM YILMAZ, ALEYNA SEVİM - Yüksek gelir getiren fon vaidiyle 21 kişiyi dolandırdığı ithamıyla 252 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Seçil Erzan önceki gün hakim karşısına çıktı.

Haberin Devamı

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde önceki gün devam eden davanın duruşması 12 saatten fazla sürdü. Gece yarısı biten duruşmada tutuklu sanık Ali Yörük’ün ifadesi de alındı. Yörük, patronu Nuri Köşkdere’nin sistemden çok para kazandığı için kendisinin de güvenerek Erzan’a para verdiğini, Erzan’la işbirliği içinde olmadığını savundu. Mahkeme başkanı, Yörük’e “Bavul bavul, çanta çanta dolarları kaç defa taşıdınız? Ben şimdiye kadar üç defa tespit ettim” dedi.

Bunun üzerine Yörük, “Üç defa kendilerine yardımcı oldum. Benim alacağım olmasına rağmen benim paramı neden vermediğini, neden banka güvenliğine değil de bu işlemi bana yaptırdığını bilmiyorum. Seçil Hanım yalan konusunda profesyoneldir. Bankada kameraların gözü önünde bir banka müdürü bana para veriyor, ben burada suç işlenebileceğini nasıl düşünebilirim? Parayı arabaya bıraktıktan sonra Çorlu’ya döndüm. Seçil Erzan’ı 20 senedir tanıyorum. Sevgilisi Nuri Köşdere ile 15 yıldır benim telefonumla görüşüyordu. Ben Seçil’e paramı kaptırmışım, arayıp sormayayım mı? Seçil’in bagajına koyduğum para hiçbir zaman Çorlu’ya gitmedi. Her zaman Seçil Hanım’ın bagajına gitti” dedi. Erzan’ın, hesabına yatan paraların kaynağını sorması üzerine Yörük, “Ben araba alıp satıyorum. Ticari faaliyetlerimden elde edilen paralardır. Biz genelde sıfır araçlar satıyorduk” dedi.

Haberin Devamı

‘TERİM FONU DEDİ’’

Duruşmada daha sonra müştekilerin ifadesi alındı. Müşteki Mert Zeydanlı, “Seçil bana kimlerin fonlardan nasıl paralar kazandığına dair haber gönderdi. Bir noktadan sonra bankacı kişilere güveniyorsunuz. Bana Nur Erkasap’ın ismini sundu. Fonun Fatih Terim fonu olduğunu söyledi. Dört defa kendisine para verdim. Banka müdürünün beni dolandırmak istediğini düşünmedim. Nur Erkasap ile kısaca görüştüm. Bana ‘Fatih Terim ile hareket ediyoruz’ dedi. Ağzından fon diye bir laf çıkmadı ama beraber hareket ettiklerini söyledi. Ben bu fona başka insanları çekmeye çalışmadım, paramı geri almak istedim. Paramı alma çabasıyla yalan söyledim” dedi.

‘BELGEYE BANKA KAŞESİ BASTI’

Haberin Devamı

Müşteki Bülent Çeviker’in eşi İnci Çeviker de şunları aktardı:

“Bize Fatih Terim’in fonu olduğunu, bu fonda açıklık olduğunu, katılabileceğimizi söyledi. Ben paraları hazırladım, çantaya doldurdum. Parayı Ali Yörük beyaz bir araçla almaya geldi. Vadenin olduğu gün Seçil bizim eve geldi. ‘Size iyi bir haberim var, fon daha iyi bir gelir elde etti. Fonun vadesi uzatıldı 2 milyonunuz 5 milyon olacak’ dedi. Bunu söylerken de Fatin diye birini de arıyordu. Fondan çıkmamız durumunda herkesin hesabının bozulacağını söyledi. Bankayı burada kullandı. Biz paramızı Denizbank’a verdik. Seçil Erzan’a vermedik. Bize verdiği belgeye Denizbank’ın kaşesini de bastı. ‘Bugün vereceğim, yarın vereceğim’ oyalaması başladı. Paramızı almak için Seçil’i aradığımda da telefonu kapalıydı. Benim paramı aldı başkalarına dağıttı. Zimmetine geçirdi.”