Gündem Yangın haberleri peş peşe geldi! Hepsi kontrol altına alındı

Yangın haberleri peş peşe geldi! Hepsi kontrol altına alındı

31.08.2023 - 15:58 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesi ile Aydın'ın Bozdoğan ilçesi arasındaki ormanda çıkan yangında, 1 hektar alan zarar gördü. Bursa’nın Orhaneli ilçesinde çıkan orman yangını da büyümeden söndürülürken Manavgat’ta yarım saat arayla iki ayrı ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde büyümeden söndürüldü.

Yangın haberleri peş peşe geldi Hepsi kontrol altına alındı

Kavaklıdere Çayboyu Mahallesi ile Bozdoğan'ın Hışımlar Mahallesi yakınlarındaki ormanda, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Dumanları görenler durumu orman ekiplerine bildirdi.

Haberin Devamı

Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale başlattı. Yangın, yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre, 1 hektar alanın zarar gördüğü belirtildi. Ekiplerin bölgede soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeniyle ilgili inceleme başlatıldı.

ORHANELİ

Yangın, Bursa’nın Orhaneli ilçesi Sadağı Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda başladı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve Orhaneli BUSKİ ekipleri sevk edildi. Olay yerine hızlıca ulaşan ekiplerin yerinde müdahalesiyle yangın, ağaçların sık olduğu bölüme sıçramadan söndürüldü.

Yangın ile ilgili tahkikat devam ediyor.

Yangın haberleri peş peşe geldi Hepsi kontrol altına alındı

30 DAKİKA ARAYLA İKİ AYRI NOKTADA ORMAN YANGINI

Haberin Devamı

Antalya’nın Manavgat ilçesi Sarılar Mahallesi Pazaryeri yakınlarında ormanlık alandan yükselen dumanlar, jandarma, orman ve itfaiye ekiplerini harekete geçirdi. Yangının erken fark edilmesi, ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde yangın büyümeden söndürülürken, yangının başladığı noktada yol kenarında bulunan yeni açılmış cips ve alkol şişeleri ekiplerin dikkatinden kaçmadı.

Yangın haberleri peş peşe geldi Hepsi kontrol altına alındı

Yangının söndürülmesi ve soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu kez 500 metre mesafede su deposu altında dumanlar yükseldi. Yangın ekipleri kısa sürede bu yangına da müdahalede bulunarak büyümeden söndürdü.