Gündem Yangında oğlu ağır yaralanan anne: ‘O cani en ağır cezayı almalı’

Yangında oğlu ağır yaralanan anne: ‘O cani en ağır cezayı almalı’

05.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İstanbul Beyoğlu’nda geçen pazar bir binada çıkan yangında Murat Kayacan (17), Muhammet Gür (23), Yunus Akyüz (20) ve Eren Ersin Büker (25) hayatını kaybetti, Ramazan Demir (23) ise ağır yaralandı.

Yangında oğlu ağır yaralanan anne: ‘O cani en ağır cezayı almalı’

Ölen gençlerle aynı evde oturan ve binayı yakmakla suçlanan Özkan Elmas (24) ile ona yardım ettiği öne sürülen amcası Yunus E. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Özkan Elmas ile Yunus E., mahkemece tutuklandı.

Haberin Devamı

İtfaiyeyi geç aradı

Suçunu itiraf eden Özkan Elmas kavga ettiği arkadaşlarını korkutmak için yangını çıkardığını, ağır yaralı Ramazan Demir ile problem yaşadığını söyledi. Olay günü gazete parçalarını tutuşturarak Demir’in yattığı yere attığını anlatan Elmas, yangının büyümesi üzerine itfaiyeye haber verdiğini söyledi.

Elmas’ın telefonunda yapılan incelemede ise itfaiyeyi geç aradığı belirlendi. Şüphelinin yatağını tutuşturduğu tedavisi süren Ramazan Demir’in annesi Kevser Cingözce, Milliyet’e şunları anlattı: “Oğlum Ramazan’ın durumu ağır. Ameliyata aldılar. Ramazan, Taksim’de çalışıyordu. Biz Yenibosna’da oturuyoruz. Evimiz iş yerine uzak olduğu için arkadaşlarıyla eve çıktı. Ekonomik durumumuz iyi değil. Oğlum bize yardımcı oluyordu. Evi ateşe veren caniyi tanımıyoruz. Bizim isteğimiz o caninin en ağır cezayı alması. Yüreğimiz yanıyor.”