Gündem Yanlış kişiyi öldürdü 44 yıl yedi

Yanlış kişiyi öldürdü 44 yıl yedi

21.04.2008 - 17:45 | Son Güncellenme:

.

Yanlış kişiyi öldürdü 44 yıl yedi

ADANA'da öldürmek istediği kişiyi yaralarken, yanlışlıkla 41 yaşındaki Ali Kuşçu'yu da öldürdüğü öne sürülen 27 yaşındaki fırıncı Ali Üzgün ile azmettiricisi olduğu öne sürülen mobilyacı 33 yaşındaki Serkan Ulunisan hakkında 44’er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Mahallesi 39'uncu Sokak'ta 4 Ocak tarihinde meydana gelen olayda oto tamircisi 24 yaşındaki Gökhan Can bacağından yaralandı, saldırı sırasında tamirhane önünde oturan Ali Kuşçu ise sırtına isabet eden kurşunla öldü. Yaralı Gökhan Can'ın, “Beni, daha önce bıçakla yaraladığım Serkan Ulunisan vurdurttu” demesi üzerine Ulunisan ile tetikçiliğini yaptığı iddia edilen Ali Üzgün yakalanarak tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı, cinayet ve yaralama olayı ile ilgili soruşturmasını tamamlayarak, Ulunisan ve Üzgün hakkında ‘Adam öldürmek, adam öldürmeye teşebbüs, bu suçlara azmettirmek’ suçlarından dava açtı. Üzgün, tutuklandığı nöbetçi mahkemede Ali Kuşçu'yu bilerek öldürdüğünü öne sürerken “1000 YTL alacağım vardı. O yüzden öldürdüm. Pişman değilim” diyerek kendisini savundu. Buna karşın olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı hazırladığı iddianamede, Üzgün'ün asıl hedefinin Gökhan Can olduğunu, kalabalığa doğru ateş ettiği için Kuşçu'nun da da ölümene neden olduğunu belirterek, “...Serkan'ın azmettirmesiyle şüpheli Ali Üzgün, Gökhan'a hitaben, ‘Serkan abimi sen vurdun, onun intikamını almaya, seni öldürmeye geldim’ diyerek uzaktan ateş ederek Gökhan’ı yaraladığı, Gökhan’ın yanında bulunan Ali Kuşçu’yu da öldürdüğü anlaşılmaktadır” dedi.

Haberin Devamı

Katil zanlıları Ulunisan ve Üzgün önümüzdeki ay 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlayacak. Cinayete azmettirmekle suçlanan mobilyacı Ulunisan poliste verdiği ifadesinde, Gökhan Can’ın kendisini yaralamadığını, olayla ilgisinin olmadığını iddia etti.