Gündem ‘Yaprak Dökümü- 16' sanıklarına 18'er yıl hapis istemi

‘Yaprak Dökümü- 16' sanıklarına 18'er yıl hapis istemi

06.05.2008 - 14:08 | Son Güncellenme:

.

‘Yaprak Dökümü- 16 sanıklarına 18er yıl hapis istemi

BURSA Emniyet Müdürlüğü ekipleri düzenlenen ‘Yaprak Dökümü- 16' adı verilen operasyonda, sürücülerden rüşvet aldıkları öne sürülen 36'sı tutuklu 86 sanıkla ilgili dava açıldı. Aralarında 16'sı tutuklu 19 polis memuru, 1 assubay ve 3 uzman çavuşun da bulunduğu 37'si tutuklu sanıklar olarak Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 18'er yıl ağır hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Haberin Devamı

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bölge Trafik Müdürlüğü’nde görevli bazı polis memurları ile Nilüfer ve Mustafakemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlıkları'nda görev yapan astsubay ve uzman çavuşların, Bursa-İzmir karayolunda yük taşıyan yüksek tonajlı araçlardan rüşvet aldığı ihbarı aldı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlar ile İstihbarat Şubesi ekiplerinin 6 ay süren ortak çalışması sonrası başlatılan, operasyonda, karayolunda görev yapan görevlilerin aldıkları 2 milyon YTL rüşvet karışlığında, devleti 40 milyon YTL zarara uğrattıkları gizli kameralarlada tesbit edildi. Eş zamanlı olarak başlatılan ve ‘Yaprak Dökümü- 16' adı verilen operasyonda, Bursa, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Bandırma ve İzmir Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik şubelerinde görevli aralarında Başkomiser Dursun Alagöz'ün de bulunduğu 20 polisin yanı sıra 64 kişi, Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerince, 1 astsubay ve 3 uzman çavuş ise, Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Haberin Devamı

‘Suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak', ‘Örgüt üyesi olmak', ‘Rüşvet almak', ‘Rüşvet vermek', ‘Aracılık etmek', ‘Sahte evrak tanzim etmek' suçlarından adliyeye sevk edilen sanıklardan Başkomiser Dursun Alagöz, polis memurları Ali Osman Konuk, Sami Demirkan, Ali Aslanoğlu, Ahmet Özoğlu, Serkan Özyılmaz, Serhat İpek, Murat Oflaz, Serkan Çavuş, Ali Yılmaz, Ziyattin Yılmaz, Latif Özar, Ahmet Ayaz, İbrahim Yıldırım ve Ercan Duran ile Astsubay Halil Karasu, Uzman Çavuşlar Seçkin Ayva, Dinçer Okay Ulu ile Hasan Ali Şahin'in yanı sıra Süleyman Eröz, Hamdi Pişkindemir, Vedat Bulut, Oğuzhan Serkan Pişkindemir, İhsan Yavuz, Enver Dağlar, Nail Aybey, Hüseyin Akbulut, Abuzer Demir, Zeki Veli, Recep Çakır, Bülent Doğanay, Nedim Durusoy, Erol Kaplan, Nevzat Gören, Kıvanç Türkoğlu ile Hüsnü Oral tutuklandı.

Adliyeye sevk edilen Ercan Lama, Oğuz Kağan Akbaba, Engin Ersin, Faruk Şahin ile Osman Nayki isimli polis memurlarının da bulunduğu 50 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet Savcılığı, sanıklar hakkında 18'er yıl hapis istemiyle dava açtı. Davaya önümüzdeki günlerde Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.