Gündem ‘Yaralanan askeri kendi arkadaşları infaz etti’

‘Yaralanan askeri kendi arkadaşları infaz etti’

03.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TÜRKSAT Genel Müdürü Şen, ‘O gece kaçarken polisle çatışan askerlerden biri yaralandı. Bu asker, daha sonra arkadaşları tarafından öldürüldü’ dedi

‘Yaralanan askeri kendi arkadaşları infaz etti’

TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen, TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’na darbecilerin yayını kesmeye çalıştıklarını başaramayınca dışarıdan dört sivili çağırdıklarını açıkladı.

Komisyon, dün TÜRKSAT’ı ziyaret etti. Genel Müdür Şen, 15 Temmuz gecesi yaşananları şöyle anlattı: “Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın televizyonlardan verdiği mesajlar üzerine çalışmaya başladık. Konya yolundan geleceklerini değerlendirerek itfaiye aracı ve kepçe koyduk. 00.14’te korsan bildirinin okutulması üzerine TÜRKSAT 4A ve 3A uydularından, ki o sırada 4A uydu işletilmekteydi. Daha sonra çeşitli yöntemlerle TRT’nin yayınını kestik.

Darbecilerin nizamiye önünde indirilmesinin ardından tesislerden sorumlu olan direktör Ahmet Özsoy ve diğer çalışan Ali Karslı’nın otomobille nizamiyeye doğru giderken üzerilerine ateş açıldı. “Dur” dahi demeden hızla gelen aracın üzerine kalkışmacılar ateş etmiş ve araç nizamiye girişinde duruyor. İlk ateşte şoför Ali Karslı şehit oluyor. Ahmet Özsoy ağır yaralı olarak arabanın içinden dışarı çıkıyor. Güvenlik şefimiz Ferhat Bey arkadan dışarı çıkıyor. Yaralı ve ambulans arasında 20 metre var. Ambulansa koyarak götürülmesine müsaade etmiyorlar. TÜRKSAT’tan kaçan darbeci askerlerden biri polisle girdiği çatışmada yaralandı, daha sonra bu asker kendi arkadaşlarınca infaz edildi. Asker üniformasındaki kalkışmacılardan birinin yaralandığını daha sonra kendi arkadaşlarınca öldürüldüğünü öğrendik.

Darbeciler tarafından TÜRKSAT başlangıçta unutuldu. İyi ki de unutuluyor. Gece güvenlikçi sayımızı üç katına çıkardık. Hafif piyade tüfeklerini, mühimmatı ve tabancaları dağıttık. Darbeci askerler yayını kesemeyince dışarıdan dört sivil onlara destek amacıyla TÜRKSAT’a girmeye çalıştı. Bu kişilerin FETÖ ile ilişkili bazı kurumlarda görev yaptıklarını öğrendik.”

Haberin Devamı

‘Destek için bizi çağırdılar

Hukuk Müşaviri Mehmet Çelikçi de şunları anlattı: “20 kadar emniyet personeli destek amacıyla geldi. Ancak içerisi darbeciler tarafından işgal edildiği için fazla yaklaşamadılar. 02.00 civarında bir araçla geliyor dört sivil. Bunlar TÜRKSAT’a girmek istediklerini söylüyor. ‘Destek için bizi çağırdılar’ ifadesinde bulunuyorlar. Bunlar İzmir, Kocaeli ve Ankara’dan gelip buluşuyorlar.”