Gündem ‘Yaratıcı Çocuklar’ bu yıl Edirne’de sahne aldılar

‘Yaratıcı Çocuklar’ bu yıl Edirne’de sahne aldılar

21.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin 10. yılında başlattığı UNESCO Kültür Mirası listesindeki şehirlere odaklanan ‘Çocuklar ve Kentler’ projesinin bu yılki durağı Edirne’ydi. Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde farklı illerden gelen öğrencilerin tiyatro, müzik ve dans performanslarıyla Edirne’yi anlattığı etkinlikler renkli görüntülere sahne oldu.

‘Yaratıcı Çocuklar’ bu yıl Edirne’de sahne aldılar

Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, “Yapılan etkinlikler, çocuklar aracılığıyla kentler arasında köprü oluşturmak ve onların hem birbirlerini hem de farklı kentlerdeki kültürel değerleri tanımalarını amaçlıyor” dedi. Edirne Valisi Hasan Duruer ise “Hayaller olmasaydı dünya olmazdı. Yaratıcı zihinlere deger vermeliyiz” ifadelerini kullandı.
20 okuldan 300 öğrenci
Çeşitli illerdeki 20 okuldan 300 öğrencinin sahneye taşıdığı ‘Sultanların Şehri, Şehirlerin Sultanı; Edirne’ oyununda Edirne’nin tarihçesi anlatıldı. Ardından da İzmir, İstanbul, Gaziantep gibi farklı illerdeki okulların katılımıyla oluşturulan Yaratıcı Çocuklar Derneği Karma Korosu Edirne’ye ait şarkı ve türküleri seslendirdi. Öğrenciler daha sonra Edirne Güzel Sanatlar Lisesi’nde fotoğraf sergisini gezdi. Ardından da Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervan Sarayı’nda 39 okuldan yaratıcı çocukların emekleriyle hazırlanan Plastik Sanatlar Sergisi açıldı.

Plaket dağıtıldı
Sarayda çocuklar şarkılar söyleyip dans gösterisi sundular. Etkinliğin açılışına katılan Vali Hasan Duruer ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan’a Yaratıcı Çocuklar Derneği’nce plaket sunuldu.