Gündem Yargı basına da kapatıldı

Yargı basına da kapatıldı

07.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gedik cinayetiyle ilgili davada mahkeme ‘kamu güvenliği’ gerekçesiyle ‘kapalılık kararı’ aldı; gazeteciler duruşmadan çıkarıldı. Anne Nuray Gedik ‘Adalet yok’ diye isyan etti.

Yargı basına da kapatıldı

Maltepe Gülsuyu’nda DHKP-C’li gruplarla uyuşturucu çeteleri arasında çıkan olaylarda 21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik’in vurularak öldürülmesine ilişkin davanın dünkü duruşmasında güvenlik nedeniyle kapalılık kararı verildi.
Anadolu Adalet Sarayı’ndaki 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, 22’si tutuklu, 24 sanık ile taraf avukatları katıldı. Avukatların alınacağı sırada Hasan Ferit Gedik’in babası İbrahim Gedik duruşma salonunun kapısından, “Böyle adalet olmaz, korkaklar” diye bağırdı. Heyetin sanık ve müşteki avukatları ile sanıklar ve müştekiler arasında fiili saldırıya dönüşen sözlü tartışmalar nedeniyle duruşmaların güvenli bir şekilde yapılamayacağı yönündeki tespitleri yazdırdığı tutanağı kabul etmeyen müşteki avukatı Ebru Timtik, “Karar yasaya uygun değildir. Mahkeme bu yasadışılığa devam ederse duruşmaları takip etmeyeceğiz” dedi.
‘Bu hukukun katliamıdır’
Duruşma savcısı Mustafa Okay ise verdiği mütalaada, geçen celselerde taraflar arasındaki sözlü tartışmanın fiili çatışmaya dönüştüğünü belirterek ‘kamu güvenliği’ gerekçesiyle kapalılık kararı verilmesini talep etti. Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti oy birliği ile davanın kapalı olarak devam ettirilmesine karar verdi. Kapalılık kararının mahkemece açıklanmasının ardından solunda bulunan basın mensupları dışarı çıkarılırken, sanıklar kendi aralarında gülüşerek, “Anca gidersiniz, tekrar bekleriz” dediler.
Karar üzerine müşteki avukatı Ebru Timtik reddi heyet talebinde bulundu. Timtik’in bu talebi reddedilince de müşteki avukatları duruşmayı terk etti. Karardan haberdar edilen Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik ağlayarak, “Hep dik durmaya çalıştım ama bugünden sonra artık adalet yok diyorum ben de. Konuşamıyorum” dedi.
6 sanık tahliye edildi
22 tutuklu sanığın yaklaşık 1 yıldır ifadesi alınamıyordu. Bu celse tüm tutuklu sanıkların ifadesinin alınması işlemi son buldu. Duruşmada tutuklu sanıklardan Süleyman Tüfekçi, Kinyas Taşhan, Yakup Kutlu, Şafak Velioğlu, Ercan Kütük ve Ahmet Turhan tahliye edildi. Geri kalan 16 tutuklu sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme heyeti duruşmayı 13 Nisan saat 10.00’a ertelendi.