Gündem Yargıtaydan puşi davasında hem bozma hem onama

Yargıtaydan puşi davasında hem bozma hem onama

13.07.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Fakültesi öğrencisi Cihan Kırmızıgül’e yüzünü puşi ile kapatarak, terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek ve yakıcı madde ile mala zarar vermek suçlarından verilen 7 yıl 1 ay hapis cezasını, 4. Yargı Paketi uyarınca bozdu.

Yargıtaydan puşi davasında hem bozma hem onama

Daire, Kırmızıgül’e terör örgütü faaliyeti kapsamında patlayıcı madde bulundurma ve atma suçundan verilen 4 yıl 2 ay hapis cezasını ise onadı.
Kırmızıgül hakkında, bir markete PKK terör örgütü adına eylem yapmak amacıyla molotofkokteyli ile saldırıda bulunduğu, yüzünü puşiyle kapattığı, örgüt üyesi olarak tanınmamaya çalıştığı, örgütün organik yapısı içinde yer aldığı iddiasıyla dava açılmıştı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Kırmızıgül’ü, PKK silahlı terör örgütünün çağrısı ve amaçları doğrultusunda yasa dışı gösteriye katılarak çevreye molotofkokteyli attığı ve böylece örgüte yardımcı olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay, patlayıcı madde bulundurmak suçundan 4 yıl 2 ay ve terör örgütü lehine yapılan gösteri esnasında bir markete taş atarak zarar verdiği gerekçesiyle 8 ay hapis cezasına çarptırmıştı. Mahkeme heyeti, “puşi”nin suçta kullanıldığının anlaşılması üzerine müsaderesine karar vermişti.
Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Kırmızıgül’e, “silahlı terör örgütü faaliyeti kapsamında patlayıcı madde bulundurma ve atma” suçundan verilen 4 yıl 2 aylık hapis cezasını onadı.

Örgüt suçundan bozma
Sanığın “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” ve “silahlı terör örgütü faaliyeti kapsamında yakıcı madde ile mala zarar verme” suçlarından mahkumiyetine dair hükümlere yönelik temyiz itirazlarını da inceleyen Daire, bu suçlardan verilen toplam 7 yıl 1 aylık hapis cezasını bozdu.