Gündem Yasa dışı dinlemede 2. dalga: 50 gözaltı

Yasa dışı dinlemede 2. dalga: 50 gözaltı

02.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yasa dışı dinleme iddiasıyla ilgili Mersin merkezli 8 ilde yapılan 2’nci dalga operasyonda aralarında Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkan Yardımcısı iken emekli olan Ertuğrul Şenyiğit’in de bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı

Yasa dışı dinlemede 2. dalga: 50 gözaltı

Dün sabah saatlerinde Mersin İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ile KOM Şube Müdürlükleri’nde görev alan personele yönelik Mersin, Ankara, Mardin, Bingöl, Denizli, Van, Hakkari ve Samsun’da gerçekleştirilen operasyonlarda 50 kişi gözaltına alındı.
KOM Eski Daire Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şenyiğit ile eski emniyet istihbarat müdürlerinin de bulunduğu polislerin evlerinde de geniş arama yapılarak, elde edilen dokümanlara el konuldu. Aralarında bazı iş adamlarının da bulunduğu şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

13 kişi aranıyor
Ayrıca emniyet güçlerinin haklarında gözaltı kararı bulunan Mersin eski istihbarat şube müdürlerinden Ali Çengelci ve Büyük Birlik Partisi’nin Mersin Milletvekili adayı olan Ali İhsan Kaya’nın da aralarında bulunduğu 13 kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.