Gündem ‘Yaşamlarını bağımsız Türkiye’ye adadılar’

‘Yaşamlarını bağımsız Türkiye’ye adadılar’

07.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki 68 kuşağının önde gelen isimlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 50. yıl dönümünde dün başta Ankara olmak üzere yurdun pek çok bölgesinde gerçekleştirilen etkinliklerle anıldı.

‘Yaşamlarını bağımsız Türkiye’ye adadılar’

Gezmiş, Aslan ve İnan için dün başkentte ilk tören Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabirleri başında düzenlendi. Törene, CHP, HDP, TKP’nin yanı sıra sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Marşlar ve şarkılar söylenen, “Kahrolsun ABD, tam bağımsız Türkiye” sloganları atılan törende, Gezmiş, İnan ve Aslan için saygı duruşunda bulunulup mezarlara karanfil bırakıldı.

Haberin Devamı

CHP Gençlik Kolları tarafından 6. Filo protestosunun yapıldığı Dolmabahçe’de de anma töreni düzenlendi, yüzlerce kişi  denize karanfiller bıraktı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da yayınladığı mesajda “Yaşamlarını ‘Tam Bağımsız Türkiye’ mücadelesine adayan bu ülkenin cesur ve vatansever evlatları Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı saygı ve hasretle anıyorum” ifadelerini kullandı.

CHP’liler, önceki gün de idamın gerçekleştiği, daha sonra tarihindeki pek çok insanlık dışı işkence olayı sebebiyle müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi önünde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını andı.