Gündem Yaşlı komşusunu bilezikleri için boğazını keserek öldürdü! Cesede sarılıp, tırnaklarını...

Yaşlı komşusunu bilezikleri için boğazını keserek öldürdü! Cesede sarılıp, tırnaklarını...

13.11.2023 - 10:02 | Son Güncellenme:

Beyoğlu’nda 66 yaşındaki komşusu Mevlüde Aluçlu’nun kolundaki bileziği yağmalayıp boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen sanık için istenen ceza belli oldu.

Yaşlı komşusunu bilezikleri için boğazını keserek öldürdü Cesede sarılıp, tırnaklarını...

Beyoğlu’nda 22 Ekim 2022’de evine gittiği komşusu Mevlüde Aluçlu’nun (66) kolundaki bileziği yağmaladığı ve boğazını keserek öldürdüğü iddia edilen sanık Baran Ünal’ın (27) yargılanmasına devam edildi. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz günlerde görülen duruşmada tutuklu sanık Baran Ünal hazır bulundu. Duruşmaya vefat eden Mevlüde Aluçlu’nun müşteki ailesi ile tarafların avukatları da katıldı.

Haberin Devamı

BİLEZİĞİ ZORLA ALIP BOĞAZINI KESTİĞİ ANLATILDI

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanık Baran Ünal’ın 22 Ekim 2022’de saat 12.42 sıralarında çalıştığı iş yerinden ayrıldığını, 12.50 sıralarında Mevlüde Aluçlu’nun evine geldiğini, 13.49 sıralarına kadar evde kaldığını ve o sırada evde Aluçlu’nun kolundaki bileziği zorla alarak boğazını kesici aletle birden çok kez kesmek suretiyle öldürdüğünü aktardı.

YAĞMALADIĞI BİLEZİĞİ KUYUMCUDA BOZDURDUĞU BELİRTİLDİ

Açıklanan mütalaada, sanık Ünal’ın bileziği yağmalayıp Aluçlu’yu öldürdükten sonra iş yerine döndüğü, tanık beyanına göre ise iş yerine geldiğinde çok panik, tedirgin ve korku halinde olduğu belirtildi. Mütalaada, sanık Ünal’ın bir süre sonra peçeteyle masanın üzerine Aluçlu’ya ait bileziği çıkarıp koyduğu, daha sonra patronuna yağmaladığı bileziği bozdurmak için bir kuyumcu sorduğu, sonrasında kuyumcuya giderek bileziği bozdurduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

DELİLLERİ KARARTMAK İÇİN TEKRAR EVE GİDEREK SARILDIĞI AKTARILDI

Sanık Ünal’ın bileziği bozdurduktan sonra patronunu arayarak komşusu Mevlüde Aluçlu’nun öldürüldüğünü ve onu görmek için izin istediğinin aktarıldığı mütalaada, tekrar Aluçlu’nun evine giderek delilleri karartmak için ona sarıldığı, cinayetten sonra tırnaklarını kestiği ve alkolle yıkadığı belirtildi.

ÖLENİN TELEFONUNU ARAYIP KENDİSİ AÇARAK DELİL ÜRETMEYE ÇALIŞTIĞI AKTARILDI

Açıklanan mütalaada ayrıca sanık Ünal’ın, Mevlüde Aluçlu’yu öldürdükten sonra kendi telefonundan Aluçlu’nun telefonunu arayarak telefonu kendisinin açtığı, böylece Aluçlu’nun yaşadığı zannını, telefona cevap verenin Aluçlu olduğunu düşündürerek cinayeti kendisinin işlemediğine dair delil üretmek olduğu kaydedildi.

MÜEBBET İLE 15 YILA KADAR HAPİS TALEBİ

Mütalaada sanık Ünal’ın ‘kasten öldürme’ ve ‘konutta silahla yağma’ suçundan müebbet ile 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Duruşmada müştekiler Mehmet Aluçlu ile Zeliha Yaman, sanık Ünal’ın cezalandırılmasını talep ettiler. Ara kararını açıklayan mahkeme, taraf avukatlarına açıklanan mütalaaya karşı savunma hazırlayabilmeleri için süre verilmesine hükmederek duruşmayı erteledi.