Gündem Yazdığı not yüzünden ‘tasarlayarak öldürme’den ceza alacak

Yazdığı not yüzünden ‘tasarlayarak öldürme’den ceza alacak

24.10.2023 - 11:52 | Son Güncellenme:

Koceeli İzmit ilçesinde sağlık teknisyeni olan kuzeni Hürrem Doğan’ı (31) tabancayla 10 el ateş ederek öldüren İrfan Özbay (52) hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Yazdığı not yüzünden ‘tasarlayarak öldürme’den ceza alacak

Olay, 9 Ocak 2023 günü İzmit ilçesi Ayazma Mahallesi 17 Ağustos Bulvarı’ndaki bir sitenin bahçesinde meydana geldi. Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Radyoloji Bölümü'nde görevli sağlık teknisyeni Hürrem Doğan, oturduğu binadan çıkıp, otomobiline yaklaştığı sırada saldırıya uğradı. Tabancadan çıkan mermilerden 10’u, Doğan'ın vücuduna isabet etti. Çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılan Doğan, hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Polisin, olayı gerçekleştiren kişinin Doğan’ın kuzeni İrfan Özbay olduğunu tespit edip, şüpheliyi yakalayarak gözaltın aldı. Özbay, emniyetteki işlemlerinin ardından, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yazdığı not yüzünden ‘tasarlayarak öldürme’den ceza alacak

YERE DÜŞEN KUZENİNE 13 SANİYE BOYUNCA ATEŞ ETTİ

Cumhuriyet Savcısı, İrfan Özbay hakkındaki iddianameyi tamamladı. İddianamede yer alan görüntü inceleme ve tespit tutanağında İrfan Özbay’ın olaydan yaklaşık 1 saat önce sitenin açık bulunan araç giriş kapısını kullanarak site bahçesine giriş yaptığı, olay saatinde ise Hürrem Doğan’ın omuzunda çanta ile spor kıyafetlerle otopark alanına doğru gittiği, çardakların orada bekleyen İrfan Özbay’ın elinde silahla ateş etmeye başlaması üzerine vurulan Doğan’ın araçların arasına düştüğü ifadeleri yer aldı. Özbay’ın yere düşen Doğan’a doğru giderek 13 saniye boyunca ateş ettiği, ardından sitenin araç giriş-çıkış kapısından çıkıp, kaçtığı belirlendi.

Haberin Devamı

 

Yazdığı not yüzünden ‘tasarlayarak öldürme’den ceza alacak

EV ADRESİNİN YAZILDIĞI NOT KAĞIDI

Öte yandan, olay günü İrfan Özbay’ın kaldığı evde yapılan incelemede tabanca ve şarjörün yanı sıra Hürrem Doğan’ın ev adresinin yazıldığı not kağıdı bulundu. Yakalanan İrfan Özbay, ifadesinde kuzeni Hürrem ile ailesi arasında husumet olduğunu bu yüzden de silahla vurduğunu söylerken, tanık olarak dinlenen Doğan’ın yakınları ise İrfan Özbay’ın Doğan’a ve ailesine husumet beslediğini doğruladı. Cumhuriyet Savcısı, İrfan Özbay’ın Hürrem Doğan’ı öldürdüğü, Doğan’a duyduğu husumet ve ev adresinin not kağıdına yazılı bir şekilde bulunması, evinin etrafında beklemesi ile geliş-gidişini izlemesinin Doğan’ı öldürmeyi daha önceden tasarladığına kanaat getirerek, ‘Tasarlayarak kasten ateşli silahla öldürme’ suçu kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanmasını talep etti. İddianameyi kabul eden Kocaeli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde Özbay’ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.