Gündem Yeğen Baysal'ı ağlatan görüntü

Yeğen Baysal'ı ağlatan görüntü

11.05.2010 - 14:17 | Son Güncellenme:

İzzet Baysal Şükran Günleri'ne, Bolulular fazla ilgi göstermedi

Yeğen Baysalı ağlatan görüntü

SERVETİNİ kurduğu vakfa bağışlayarak memleketi Bolu'ya sağlık ve eğitim alanında 127 eser kazandıran merhum İzzet Baysal adına düzenlenen İzzet Baysal Şükran Günleri'ne halktan katılımın az olması İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal'ı ağlattı. İzzet Baysal'ın yeğeni Ahmet Baysal, “Bolu halkı nerede? Onu bu kadar mı seviyoruz? Onu bu kadar mı sayıyoruz? Lütfen tüm Türkiye'ye örnek olunuz” diye ağlayarak sitemde bulundu.

Haberin Devamı

Memleketi Bolu'ya sağlık ve eğitim alanlarında 127 eser kazandıran, 5 Mart 2000'de 93 yaşında hayatını kaybeden İzzet Baysal'a şükranlarını göstermek isteyen Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi, her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında İzzet Baysal Şükran Günleri Bilim, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali düzenliyor. Bugünkü rayiç değeriyle 262 milyon 416 bin 844 TL'yi bulan yatırımlarla kentin her yerinde bir eseri olan, Bolulular'ın ‘İzzet Baba’ olarak andığı, ölmeden heykeli dikilen hayırsever için düzenlenen ve 3 gün boyunca devam edecek etkinlikler bugün İzzet Baysal Caddesi üzerindeki İzzet Baysal Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı.

Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın anıta çelenk koymasının ardından kürsüye gelen İzzet Baysal'ın yeğeni İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, gözyaşları içerisinde Bolu halkının etkinliğe katılmamasına sitem etti. Konuşması sırasında ağlayan Ahmet Baysal, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bolu halkına bir şey söylemek istiyorum. Şükran Günleri’ni o istedi mi? Sağlığında Şükran Günleri kutlansın diye bir temennisi oldu mu? Hepiniz biliyorsunuz ki, hayır. Bunu Bolulular ona kalplerinden gelen sevgi ve şükranlarını göstermek için düzenlediler ve bunu devleti temsil eden valiliğimiz, şehrimizi temsil eden belediyemiz ve gençliği temsil eden üniversitemiz ön ayak oldular. Bolu halkının hislerine tercüman olarak bu günleri düzenlediler. Ama bugün burada öğrencilerin çoğunluğundan başka Bolu halkını göremiyorum. Onun bu yaptıkları hepiniz biliyorsunuz ki siz evlatları için. Bakın, devleti temsilen valilik, şehri temsilen belediyemiz, gençliği temsilen üniversitemiz hepsi şükranlarını dile getirmek için böyle bir gün düzenliyorlar. Ve ilk gününde de bir yürüyüş düzenliyorlar. Peki Bolu halkı nerede? Onu bu kadar mı seviyoruz? Onu bu kadar mı sayıyoruz? Lütfen tüm Türkiye’ye örnek olunuz.”

Konuşmaların ardından Vali Akpınar, Başkan Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Hayri Coşkun, İzzet Baysal'ın kızı Esin Avunduk, Ahmet Baysal, öğretim üyeleri, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve üyeleri, bürokratlar ve çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu yaklaşık 5 bin kişi belediye bandosu eşliğinde İzzet Baysal Caddesi'nden Anıtpark'a kadar yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından protokol üyeleri Anıtpark'ta açılan Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'nı gezdi.