Gündem Yeni fırsatlarla ilerleyeceksiniz

Yeni fırsatlarla ilerleyeceksiniz

28.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Kendinizi geliştirme olanakları bulacaksınız. Daha popüler olabilir ve önemli kapıların açılmasını sağlayabilirsiniz

Yeni fırsatlarla ilerleyeceksiniz

Yeni fırsatlarla ilerleyeceksiniz
Bu yıl size kişisel alanda pek çok imkân ve kendinizi geliştirme olanağı sunmakta. 2 Aralık 2019’a kadar burcunuzda kalan olan Jüpiter’in tüm desteğini almaktasınız. Eğer kendi haritanızda Jüpiter güçlü ve rahat bir evde ise, bu transitin geliştirici etkisinden çok daha fazla yararlanabilirsiniz. Her durumda, bu yıl kendinize güveniniz artmakta ve bu aynı zamanda şans anlamına da gelmekte. Şimdiye kadar beklemede olan durumlar, sıkışıklıklar açılabilir. Jüpiter size özgüven yanında, eğitim, akademik uğraşlar ve maddi açıdan ilerlemek konusunda da yeni açılımlar getirebilir. Daha popüler olabilir ve önemli kapıların açılmasını sağlayabilirsiniz. Uluslararası bağlantılar, görüşmeler ve içerisinde medya, yayıncılıkla ilgili alanlar kendinizi ve fikirlerinizi daha iyi ifade etmenize yardımcı olabilir. Bu yıl tembellik etmemeli ve kararsız kalmamalısınız. Eğer yükselen burcunuz Yay ise bu temalar daha güçlü şekilde vurgulanabilir.

Haberin Devamı

Kontrollü olmalısınız

Diğer yandan sorumluluklar ve sınırlamalar gezegeni Satürn bu yıl para eviniz olan Oğlak’ta ilerlemeye devam ediyor. 2007’den bu yana Plüton da burada ilerlemekte. 2020’ye kadar iş hayatında ve kaynaklarınızı kullanma konusunda daha gerçekçi ve kontrollü olmanız gerekiyor. Böyle bir dönemde fırsatlar artarken birikimlerinizi uzun vadede değerlendirebileceğiniz projelere girmelisiniz. Satürn aslında sizin daha fazla kazanmanız ve üretmeniz konusunda önemli dersler getiriyor. Dolayısı ile bu süreçten daha fazla güçlenerek çıkabilirsiniz. Belki maddi alanda şartlar çok parlak olmasa dahi, 2020 ile birlikte, bütçeniz ve ekonomik değerleriniz açısından daha istikrarlı bir görünüm gündeme gelecektir. Diğer yandan Satürn’ün Plüton’un yanına doğru ilerlemesi işte ve parasal konular içinde daha güçlü ve sağlam durmanızı da gerektirebilir. Bu alanda büyük değişiklikler var ve siz de iş hayatınızda güçlü dönüşümler, yeniden yapılanmaların bir parçası olabilirsiniz. Bu süreçte maddi ve manevi tüm kaynaklarınızı daha dikkatli ve planlı biçimde kullanmaya gayret göstermelisiniz. Bu koşullar özellikle yılın ikinci yarısında daha çok dikkat çekebilir. Jüpiter yanında, Neptün de burcunuzu doğrudan etkileyen bir gezegen. Bu iki gezegen haziran ve ocak ortası ve eylül sonunda kare açı içinde olacağı bu dönemlere özellikle dikkat etmelisiniz. Zira Jüpiter ve Neptün aşırı iyimserlik, dikkatsizlik ve fazla hayalcilik anlamına da gelebilir.

Haberin Devamı

Çizgi çekmeye ihtiyaç var

Neptün bu dönemde özellikle 6-11 Aralık doğumlu Yay’ları yakından ilgilendirmekte. Neptün’ü bu transiti sizi duygusal açıdan bağlayan ailevi konulara, köklere, yerleşim ve eve ait konulara bazı dalgalanmalar, belirsizlikler ve kimi zaman da yönsüzlük duygusu getiriyor olabilir. Bu dönemde aileden, evden kaynaklanan nedenler karmaşaya neden olurken, hayat yönünüzde de kendinizi net hissedemeyebilirsiniz. Bulanıklık duygusu artabilir. Aynı zamanda baba figürü ya da hayatınızda erkek figürü zayıflıyor ya da dağılıyor da olabilir. Dolayısı ile bu dönemde sizi hassas kılan, duygusal açıdan zayıf düşüren kişi ve olaylara karşı daha sağlam bir çizgi çekmeye ihtiyacınız olacak. Yükselen burcu Yay olanlar bu dönemde Uranüs’ün Boğa transitini özellikle iş ve çalışma hayatında daha fazla görebilirler. 2018’den başlayan bu etkiler, bu dönemde, çalışma hayatınızda yeni olanaklara, ani değişikliklere işaret etmekte. Yeni yöntemler geliştirebileceğiniz gibi, iş durumunuz daha dengesiz ve istikrarsız hale de gelebilir.

Haberin Devamı

Yeni fırsatlarla ilerleyeceksiniz
İş, para ve kariyer

Bu yıl Jüpiter yükselen burcunuzda ilerlerken ya da Güneş’iniz üzerinden geçerken, kendinizi geliştirme, yeni tecrübeler edinme konusunda son derece şanslı sayılırsınız. Yeni fırsatlar ve başlangıçlar var. Yeni bir büyüme döngüsüne girmektesiniz. Bu nedenle önünüze gelen fırsatları mutlaka değerlendirmeye bakmalı, pasif kalmamalısınız. Eğer biraz ölçülü ve sabırlı davranırsanız, iş hayatında yepyeni imkânları değerlendirebilirsiniz. Pek çok alanda kendi başınıza vereceğiniz kararlar sizi daha ileriye götürecektir.

Haberin Devamı

1 Ocak-14 Şubat arasında riskli işlere girmek ve kendinizi ortaya koymak konusunda oldukça istekli olabilirsiniz. Bu dönemde harcamalar da artışlar olabilir. 14 Şubat-31 Mart döneminde iş ve çalışma ortamınızda daha dikkatli olmalı ve aniden çıkabilecek sorunlara karşı önlemsiz hareket etmemelisiniz.

31 Mart-16 Mayıs arasında ortaklıklar ve karşılıklı konularda stresler artabilir. Kimi zaman tartışmalar kopmalara ve davalı durumlara da neden olabilir. Sakin kalmaya bakmalısınız.

16 Mayıs-2 Temmuz arasında bazı elde olmayan nedenler, endişeler ya da hassasiyetler gündeme gelebilir. Bu dönemde kişisel birikimlerinizi daha iyi yönetmeye çalışmalısınız.

2 Temmuz-18 Ağustos arasında kendinizi daha güçlü şekilde ortaya koyabilirsiniz. Uluslararası konularla daha çok karşılaşabilirsiniz.

18 Ağustos-4 Ekim arasında iş açısından son derece aktif ve girişimci olabileceğiniz bir dönemdesiniz. Bu dönemde başarıya çok daha yakınsınız.

4 Ekim-19 Kasım arasında gruplar içinde ya da sosyal alanda daha hızlı ve hareketli olabilirsiniz. Hedeflerinizi yenileyebilir ve bir grup içinde liderlik etmeye gayret edebilirsiniz.

Haberin Devamı

19 Kasım’dan sonraki dönemde ise gizli düşmanlıklara ya da bazı riskli durumlara karşı dikkatli olmak gerekiyor. Bu dönemde düşünmeden harekete geçmemeli ve gizli, saklı durumlara karşı daha dikkatli olmalısınız.

Bu yıl tutulmalar neler getiriyor?

Bu yıl Güneş tutulmaları Yengeç-Oğlak ekseninde gerçekleşmekte. Bu nedenle, ruhsal gelişiminiz açısından ortaklaşa konular, eşinizin maddi durumu, paylaşımlar önem kazanmakta. Kendi gelirlerinizde, birikimlerinizde bazı sıkıntılar, kayıplar gündeme gelebilir. 6 Ocak’ta Oğlak’ta, 2 Temmuz’da Yengeç’te ve 26 Aralık’ta yeniden Oğlak burcunda Güneş tutulmaları gerçekleşecek. Etkilerini 6 Ocak-2 Temmuz arasında daha çok gösterecek olan Oğlak tutulması döneminde özellikle maddi alanda daha dikkatli olmalı. Bu dönemde iş hayatınızda zorluklar ortaya çıkabilir. 2 Temmuz’daki Yengeç tutulması ise ortaklıklardan, eşinizden ya da başkalarından destekler bulabileceksiniz. 26 Aralık’taki tutulma ise parasal konulara daha ciddi bakma gereği getirmekte. 21 Ocak’ta Aslan burcunda Ay tutulması fikirlerinizle, inanç ve görüşlerinizle ilgili konuları değerlendirmek gereğine işaret etmekte. 17 Temmuz’da Oğlak burcundaki Ay tutulması ise maddi konularda önemli değerlendirmeler ve hassasiyetler olabileceğini göstermekte.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Bu yıl burcunuzda ilerleyen Jüpiter sizi çok daha dışadönük ve kendine güvenli kılıyor. Bu aynı zamanda ilişkilerinizi daha iyi değerlendirebileceğinize de işaret etmekte. Bu yıl göstereceğiniz cesaret ve atılımlarla aşkta ve evlilikte de olumlu koşullarla karşılaşabilirsiniz. Ancak 6-11 Aralık doğumlu Yay’lar aşkta ve genel olarak hayat yönelimlerinde daha kararlı ve net olmaya bakmalılar. Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde kendinizi daha iyi ifade edebilir, beraberliklerde daha kolay mutlu olabilirsiniz. Bu nedenle, özellikle 7 Ocak-4 Şubat, 20 Nisan-15 Mayıs, 28 Temmuz-21 Ağustos, 1-26 Kasım tarihlerinde aşkta ve arkadaşlıklarda çok daha şanslı sayılırsınız. Ancak 31 Mart-16 Mayıs arasında evlilikte ve yakın beraberliklerde daha dengeli ve sağduyulu davranmanız gerekebilir.

Sağlığa dikkat!

Bedensel açıdan Jüpiter’in bu yıl burcunuzda olması genel olarak bir koruyucu görev görüyor. 6-11 Aralık doğumlular ilaç kullanımında daha özenli olmaya çalışmalılar. Kimi zaman dağınıklık, stres ya da duygusal nedenler bedensel açıdan da yorucu olabilir. Bu yıl zevklerde aşırıya gitmek yüzünden kilonuzu daha çok kontrol etmek doğru olacaktır. 5-19 Nisan, 17 Temmuz 1 Ağustos, 14-28 Ekim dönemlerinde sağlıkla ilgili konulara daha çok zaman ayırabilirsiniz.

Merkür gerilemesi hangi temaları getirmekte?

Her yıl 3 kez, ortalama 22 gün geri giden Merkür bu yıl bu hareketini su elementinde yapıyor. Dolayısı ile Merkür’ün gerilediği dönemlerde sizi duygusal açıdan bağlayan durumlar, dikkatsizlikler ve iş hayatına ait konular bazı karmaşalara, gizli kalan şeylere neden olabilir. İlk geri dönüş 5-28 Mart arasında Balık burcunda olacak. Bu dönemde iş hayatında ve hedeflerinizde daha gerçekçi ve düzenli olmaya bakmalısınız. Bazı önemli kararları yeniden gözden geçirme ve değişikliğe gitme durumu olabilir. 8 Temmuz-1 Ağustos arasında Merkür, önce Aslan’da, 19 Temmuz’dan sonra ise Yengeç’te gerileyecek. Uzaklarla ilgili bir gelişme yüzünden ortaklı durumlar huzursuzluk getirebilir. 31 Ekim-20 Kasım arasında Akrep burcunda gerileyecek olan Merkür henüz netleşmemiş ya da gizli kalan durumların, görüşmelerin bazı problemler yaratabileceğini gösteriyor.

Yükselen burcunuza göre 2019

YÜKSELEN KOÇ: Maceralara açıksınız. Bu yılınızda en güzel fırsatları kendinizi geliştirme ve eğitim alanında bulabilirsiniz. Güç mücadelesi gündeme gelecek. Burcunuzun yöneticisi Mars 1 Ocak 14 Şubat arasında yine Koç’ta olacağı için bu dönemde önemli atılımlar ve ciddi girişimler, mücadeleler gündeme gelebilir. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat, 20 Nisan-10 Mayıs, 28 Temmuz-21 Ağustos arasında çok daha akıcı koşullar mümkün.

YÜKSELEN BOĞA: Yükselen burcunuza giren Uranüs sizi iyice beklenmedik ve ani tepkilere, tavırlara sokuyor. Bu yıl Satürn özellikle uzaklarla, yabancılarla ilgili konularda sorumluluklar, işler getirmekte. 14 Şubat-31 Mart arasında oldukça girişkensiniz ancak küçük kazalara dikkat edin. Aşkta 15 Mayıs-9 Haziran’da size olumlu destek sunmakta. 2 Temmuz-18 Ağustos arasında da ev hayatında daha sakin düşünmeye bakın.

YÜKSELEN İKİZLER:Çok değişken olabiliyorsunuz, meraklısınız. Bu yıl ilişkiler ve evlilik alanınıza ilerleyen Jüpiter size önemli destekler ve başkalarından olumlu yaklaşımlar elde edebileceğiniz olanaklar getirmekte. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat, 9 Haziran-3 Temmuz ve 1-26 Kasım çok hareketli olabilir. Ancak iş ortamında 14 Şubat-31 Mart arasında daha çalışkan olmanız gerekebilir. Bu dönemde sağlığınıza da özen göstermelisiniz.

YÜKSELEN YENGEÇ: Kendi içinde çelişen yanlarınız fazla. Bu yıl kritik gelişmeler ve sizi test eden koşullar altındasınız. Gerek evlilikte, gerekse ortaklıklarda daha dikkatli ve sorumlu olmak gerekiyor. Kimi zaman altınızda çalışanlara daha etkin bir ilişki kurmaya bakın. 4 Şubat-1 Mart, 26 Mart- 20 Nisan, 3 -28 Temmuz ilişkiler açısından daha olumlu olabilir. 16 Mayıs-2 Temmuz’da pek çok konuda daha girişken olacaksınız.

YÜKSELEN ASLAN: Bu yıl Jüpiter’in yükselen burcunuzla olan uyumlu açısı hayattan daha çok keyif alabileceğiniz fırsatlara işaret ediyor. Pek çok ani değişiklik söz konusu. 14 Şubat-31 Mart arasında iş hayatında gerçekçi olmaya bakın. 2 Temmuz-18 Ağustos’ta daha girişimci olabilirsiniz. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat ve 28 Temmuz-21 Ağustos arasında mutluluk daha kolay.

YÜKSELEN BAŞAK: Bu yıl genel olarak size verimli olabileceğiniz fırsatlar sunmakta. Yay burcundaki Jüpiter özellikle yakın çevrenizde ve evde daha hareketli ve meşgul olabileceğinizi anlatıyor. 4 Şubat 1 Mart, 15 Mayıs 9 Haziran ve 21 Ağustos 14 Eylül arasında aşkta ve arkadaşlıklarda güzel zamanlar var. 18 Ağustos-4 Ekim’de da önemli girişimler ve mücadeleler içindesiniz.

YÜKSELEN TERAZİ: Sosyal bir insansınız. Bu yıl ev, aile ve yerleşim cephesinde önemli konular gelişmekte. Aşkta ve beraberliklerde 1-26 Mart, 20 Nisan- 15 Mayıs ve özellikle 14 Eylül-8 Ekim oldukça hareketli olabilir. Ancak 4 Ekim-19 Kasım arasında biraz daha soğukkanlı düşünmek gerek.

YÜKSELEN AKREP: Geçen yıl içinde Jüpiter yükselen burcunuzdan geçerken size kişisel girişimler, yeni başlangıçlar ve ilerleme imkanı getirdi. Eğitimde disiplin ağır basıyor ancak zihnen gevşemeye de özen göstermelisiniz. 26 Mart-20 Nisan, 3-28 Temmuz ve özellikle 8 Ekim-1 Kasım size aşkta daha destekleyici koşullar getirebilir.

YÜKSELEN YAY: Burcunuzun yıllık öngörümlerini dikkatle okuyunuz. Kuşkusuz bu yıl Jüpiter yükselen burcunuzdan geçerken size pozitif tutumlar, şahsi yeteneklerinizi çok daha iyi kullanma ve ilerleme imkânı getirmekte. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat, 20 Nisan-15 Mayıs, 28 Temmuz-21 Ağustos ve 1-26 Kasım arasında mutlu olmak daha kolay olacak.

YÜKSELEN OĞLAN: Son bir yıldır yükselen burcunuza ilerleyen Satürn’ün şekillendirici, sınır koyucu ve sorumluluk yükleyici etkisi altındasınız. Satürn size daha ciddi düşünceler, ilişkilerinizi ve doğal olarak kendinizi gözden geçirme ihtiyacı getirmekte. 4 Şubat-1 Mart, 15 Mayıs-9 Haziran, 21 Ağustos-14 Eylül ve 26 Kasım-20 Aralık arasında hayatınıza mutluluk getirebilecek olanaklar var.

YÜKSELEN SAKA: Eğitim yönünüz güçlü sayılır. 2019’da gruplar, sosyal gelişmeler ve arkadaşlar size önemli destekler getirmekte. İyimserliğiniz artıyor. Ev ve yerleşim alanında ani değişiklikler de var. 1-26 Mart, 9 Haziran-3 Temmuz, 28 Temmuz-21 Ağustos ve 20 Aralık sonrası keyifli zamanlar ve ilişkiler içinde olabilirsiniz. 2 Temmuz-18 Ağustos arasında evlilikte daha sakin kalmalısınız.

YÜKSELEN BALIK: Bu yıl Jüpiter kariyer alanınızda ilerlerken iş hayatında daha yüksek bir seyir izleyebilirsiniz. Bu alanda pek çok hayaliniz ve daha geniş bir vizyonunuz var. Düşünce biçiminizi yenilediğiniz bir yıldasınız. 31 Mart-16 Mayıs ve 18 Ağustos-4 Ekim arasında enerjinizi daha özenli ve sakin kullanmaya dikkat etmelisiniz. Aşkta 26 Mart-20 Nisan, 3-28 Temmuz ve 21 Ağustos-14 Eylül arasında daha büyük bir hareketlilik bekleyebilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT: Yıllık horoskobunuzu okurken, mutlaka yükselen burcunuzu da okuyunuz.

Yeni fırsatlarla ilerleyeceksiniz

YARIN: OĞLAK BURCU