Gündem Yeni nesil sanat bu sergide

Yeni nesil sanat bu sergide

12.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genç sanatçılara yönelik olan ‘Türkiye’den Yeni Nesil Genç Çağdaş Sanatçılar’ yarışması sonuçlandı. Toplam 19 sanatçının dereceye giren eserleri Fransız Lisesi’nde sergilenecek.

Yeni nesil sanat bu sergide

Güncel sanatın genç isimlerinin başvurduğu ‘Türkiye’den Yeni Nesil Genç Çağdaş Sanatçılar’ yarışması sonuçlandı. Türkiye sanatının önde gelen isimlerinden Sarkis’in başkanlık ettiği küratör Emre Baykal, sanat eleştirmeni Evrim Altuğ, heykel sanatının önemli ismi Seyhun Topuz, sanatçı Serhat Kiraz, Fransız Kültür Merkezi Müdürü Berenice Gulmann ve Sainte Pulcherie Lisesi Müdürü Alexandre Abellan’ın jürisinde yer aldığı yarışmanın kazananlarının eserlerinin yer alacağı bir de sergi düzenleniyor.
Eserleri seçilen 19 sanatçının bulunacağı sergi 23 Mart ve 7 Nisan 2015 tarihleri arasında Sainte Pulchérie Fransız Lisesi’nde Od’A-Ouvroir Sanat Galerisi’nde sergilenecek. Sergide, Ayşegül Turan, Beril Gür, Burcu Yağcıoğlu, Eda Emirdağ, Eda Gecikmez, Gamze Taşdan, Gökçen Dilek Acay, Göksu Gül, Gülsün Öykü Doğan, İrfan Dönmez, Kubilay Mert Ural, Meliha Sözeri, Merve Denizci, Naciye Danış Akbıyıkoğulları, Neslihan Koyuncu, Özge Topçu, Serhat Koçak, Serpil Tuğçe Aytürk, Tuğba Yüksel’in eserleri yer alıyor.
Yaşları 25-35 arasında
Yarışma ve serginin amacı, “Çağdaş sanat sahnesinde yer alacak yeni bir sanatçı nesil sunmak” olarak özetleniyor. Sergideki sanatçıların tümünün yaşları 25 - 35 arasında değişiyor. Sergiyle ilgili yapılan açıklamada, “Sanatçılar bizleri kendi dünyalarına doğru bir yolculuğa davet ediyor. Farklı perspektifler; toplumu, onun örf ve âdetlerini, başkaldırıyı, hayatı, ölümü, günlük yaşamı ve duyguları deşifre ediyor” deniyor.