Gündem Yeni Yıl 2014'te sizleri neler bekliyor!

Yeni Yıl 2014'te sizleri neler bekliyor!

01.01.2014 - 09:43 | Son Güncellenme:

Yeni Yıl 2014 için hazırlanan doodle yeni yılın ilk dakikasında yayına girdi. Google yeni yıla Yeni Yıl 2014 logosu ile girdi. Biz de sizler için Yeni Yıl 2014'te sizleri neler beklediğini derledik. Yeni Yıl 2014'te burcunuz sizin için ne söylüyor. Yeni yıl 2014'ün ilk gününde yazarımız Hakan Kırkoğlu yeni yılda sizleri neler beklediğini yazdı. İşte Hakan Kırkoğlu'nun "Yeni Yıl 2014'te sizleri neler bekliyor" yazısı.

Yeni Yıl 2014te sizleri neler bekliyor

Yeni Yıl 2014

Haberin Devamı

Bu yılınızda son derece dikkat çekici gelişmeler, ani olaylar ve özellikle yılın ikinci yarısında şansın size çok daha fazla güleceği zamanlar var. Bu gözle bakıldığında yılın ilk yarısında daha kontrollü, soğukkanlı ve dengeli olmaya bakmalısınız. Zira 1 Mart-20 Mayıs tarihleri arasında karşıt burcunuzda geri gidecek olan Mars, bazı duraklamalara, bazı projelerinizi yeniden yeniden tekrarlamaya işaret ediyor. Bu süreçte özellikle ilişkilerin, evlilik ve ortaklıklarla ilgili konuların sıkışıklık getirmesi mümkün. Sizin gibi hemen harekete geçen ve aklına geleni bir an önce yapmak isteyen sabırsız Koç enerjisi taşıyanlar için Mars’ın uzun süre karşıt burcunuzda kalması, daha sakin ve akılcı olmayı gerektirmekte. Özellikle 15 Nisan tarihinde gerçekleşecek Ay tutulması ve hemen ardından 29 Nisan’daki Güneş tutulması ev ve ailevi konularına, ilişkilerinize ani kararlar getirmekte.

Haberin Devamı

Yeni Yıl 2014

Kuşkusuz 2010’dan bu yana Uranüs’ün burcunuza ilerlemesi ile birlikte, sizi pek çok yönden tazeleyen ve canlandıran bir döneme girdiniz. Son yıllarda son derece cesur kararlar alarak ilerliyor ve tek başına özgür deneyimlere açık olmanın avantajlarından da yararlanıyorsunuz. Uranüs burcunuzdayken yeteneklerinizi daha kararlı ve orijinal biçimde, özgürce ortaya koymanıza yardımcı oluyor. Kendinizle ilgili yükselen bir farkındalık içerisindesiniz. Gösterdiğiniz cesaret başkalarını oldukça ürtkütmüş ve şaşırtmış da olmalı. 2014 yılında Uranüs özellikle 29 Mart-6 Nisan doğumlu olan Koç’ların üzerinde olacak. Bu nedenle bu tarihler arasında doğanlar Uranüs’ün tam gücünü arkalarında hissedecekler. Uranüs ani olaylarla sizi sarsmakta ve özellikle kendi yolunuza gitmenizi, kişiliğinizi ortaya koymanıza neden olmakta. Bu yıl kişiliğiniz ve yaratıcı gücünüzü ortaya koyarken engelleri yıkma eğilimindesiniz. Bu gücü yapıcı şekilde kullanmaya bakmalısınız. Kuşkusuz otorite figürleri ya da babanızla olan ilişkiler ya da kadınlar için erkeklerle olan ilişkilerde çok daha hassas bir denge söz konusu. Kimliğinizi daha bağımsız ve bireyci şekilde ortaya koyarken, bazı tepkiler ve muhalefetle de karşılaşabilirsiniz. Ancak içinizden geldiği gibi hareket etmek yönünde kimse pek size engel olamayacak gibi gözükmekte. 2010’dan beri olduğu gibi, bu yıl da kendinizi yenileyebilir ve uzun süredir biriktirdiğiniz enerjinizi, yaratıcı gücünüzü dinamik bir biçimde ortaya koyabilirsiniz. Ani gelişmeler önünüzdeki engelleri temizleyerek sizi her zamankinden daha bağımsız kılacak. Önemli olan bu bağımsızlığı nasıl kullanacağınız sorusu olmalı. Eğer içinizdeki enerjiyi rahat bir şekilde boşaltamazsanız, bu kez kendinizi engellenmiş ve sinirli hissedebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yeni Yıl 2014

Uranüs’ün getirdiği güçlü bağımsızlık duygusu ve yeni şeyler yapma, kendini gerçekleştirme arzusu yanında, Plüton da 2008’den bu yana burcunuzla son derece dinamik bir açı kurmakta. Aslında 2008’den bu yana hissetiğiniz bu dönüştürücü enerjiye artık alışmış da olmalısınız. Özellikle hedefleriniz, işe ait konular ve yoğun mücadele gerektiren konularda üzerinizde yoğun baskılar var. Hatta bu son iki yıldır, Uranüs-Pluton karesi yüzünden bir yandan değişmek, bağımsız kalmak istiyor, diğer yandan da kendinizi baskı altında tutuyorsunuz. Kişiliğinizin güçlü yönlerini ortaya koymayı öğreniyorsunuz. Bu durum özellikle meslek hayatında güçlü kişilerle daha fazla temas ve baskı da getirmekte. 2014 yılında, 1-4 Nisan doğumlu olan Koç’lar Pluton’un getirdiği baskıyı çok daha fazla hissedecekler. Pluton hayatınızdaki eskimiş figürlerin öldüğünü, yeni bir dönem girdiğinizi açıklamakta. Erkek figürler, babanıza ya da otorite figürü olarak benimsediğiniz kişilerle ilgili durumlar büyük dönüşümler içermekte. Artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını görmektesiniz. Bu süreçte meslek hayatınızda sizi baskılayan durumlarla karşılaşıyorsunuz ancak göstereceğiniz çabalar özellikle yılın ikinci yarısında çok daha rahat koşullar altında hareket edebileceğinizi göstermekte.

Haberin Devamı

Zira 16 Temmuz’a kadar Yengeç burcunda kalacak olan Jüpiter, bu tarihten sonra burcunuzla son derece uyumlu olan Aslan burcuna geçecek. Ancak yılın ilk yarısında özellikle eve, aileye ait konularda da pozitif olaylar ve size ailevi alanda mutluluk getirebilecek olanaklar var. Kuşkusuz yılın ilk yarısında daha stresli durumlar da var ancak yine de bu dönemde ev, toprak, yerleşim gibi konularda şanslısınız. Ayrıca ailede mutluluk getirecek olaylar, çocuk doğumu ya da evlilik gibi konular da söz konusu. Bu dönemde ayrıca topraktan, evden gelecek olumlu imkanlar ve destekler de söz konusu.

Haberin Devamı

16 Temmuz sonrasında ise Jüpiter burcunuzla çok olumlu bir açı kurarak daha fazla mutluluk ve akıcı enerjiler getirmekte. 2014 Temmuz’dan 2015 yılının ortalarına kadar yaratıcı enerjinizi ödüllendirecek pek çok durumla karşılaşabilirsiniz. Çocuklarla ilgili konuların yanı sıra aşkta da artan bir neşe ve iyimserlik söz konusu. Bu süreçte keyif aldığınız konuları ve hobileri kazançlı bir alana çevirebileceksiniz. Sanatsal konularla ilgili olanlar kendilerini daha iyi ifade edebilecekler. Yolculuklar, eğitime ait olanaklar, yabancılarla ilişkilerden gelecek büyük imkanlar ve fırsatlar da söz konusu olacak. Bu nedenle yılın ikinci yarısında ortaya çıkacak fırsatları değerlendirmek için hazırlıklı olmalısınız.

Satürn ise yılın büyük bir döneminde, 23 Aralık 2014 tarihine kadar Akrep burcunda kalmaya devam edecek. 2012 Ekim ayından bu yana bu pozisyonda kalan Satürn özellikle finansal alanda ve ortaklaşa yatırımlar, miras gibi konularda daha fazla sorumluluk ve sizi kimi zaman kasan krizlere, endişelere yol açabiliyor. Ancak bu duruma artık uyum sağladığınız için bu dönemde engelleri aşmak, parasal konularda, borç, alacak ya da bankalarla ilgili konularda, kredi koşullarınızda daha sağlam bir denge bulabileceksiniz. Aralık 2014’ten itibaren ise üzerinizdeki yüklerin iyice hafiflemeye başladığını görebilirsiniz. Bu süreçte ve 2015 yılında iş hayatında daha kontrollü bir denge ve yeni sorumluluklardan memnuniyet duyabileceğiniz olanaklar var. Özellikle uzaklarla, yabancılarla ilgili durumlar, yüksek öğrenim ve akademik uğraşlar içerisinde daha ciddi ve istikrarlı koşullar elde edebileceksiniz.

İş, para ve kariyer olanakları

2010 yılından beri burcunuzda ilerlemekte olan Uranüs hayatınızda bir çok yeni temayı da karşınıza çıkarmaya devam ediyor. Özellikle 29 Mart ile 6 Nisan arasında doğmuş olan Koç’lar 2014 yılında daha farklı alanlara yönelebilir, hayatlarında beklenmedik değişiklikler yapmak üzere harekete geçebilirler. Her zamankinden daha cesur ve girişimci olabilirsiniz. Ancak yılın ilk yarısında karşıt burcunuz olan Terazi’deki uzun Mars transiti sizi oldukça zorlayabilir. Bu gerilimi yükselten etkiyi Mars’ın geri hareket yapacağı 1 Mart ile 25 Mayıs 2014 tarihleri arasında çok daha yoğun deneyimleyebilirsiniz. Mars geri gittiğinde genellikle girişimler duraklar ve pek çok nedenle askıya alınabilir. Mars cesareti, kişiyi öfkelendiren ve düşmanlık yaratan konuları temsil ettiği için Mart, Nisan ve Mayıs ayı genelinde soğukkanlılığınızı korumak güçleşirken, üst üste daha fazla hata yapabilirsiniz. Bu nedenle özellikle ortaklık ve ikili ilişkilerde sabırlı olmak, gerekiyorsa alternatif yollar aramak faydalı olacaktır.

2014 yılının ilk yarısında şans ve bereket gezegeni Jüpiter sizi yuva, aile ve yerleşim yerinize ait konularda şanslı kılacaktır. Aradığınız huzur ve dinginliği yuvanızda bulabilirsiniz. Yeni bir ev alabilir, ailenizle ilgili alanda toprağa yatırım yapabilirsiniz. Yerleşim yerinize ait pozitif gelişmeler, tamirler söz konusu olabilir. Ancak 21 Nisan 2014 haftasında gökyüzündeki gergin Uranüs/Plüton etkileşimi özellikle 2 - 3 Nisan doğumlu Koçlar için baskı getirici ve dönüştürücü olabilir. Kariyer, ortaklıklar ve ev hayatınız arasındaki dengeleri korumak hiç kolay olmayabilir.

Ortak finansal alanda etkisini 2014 yılında da devam ettiren Satürn transiti başkalarıyla birlikte hareket etmekte olduğunuz yatırımlarda sıkışma yaşatabilir. Banka, sigorta, yatırım, miras veya kredi gibi konularda özellikle Mart ayından sonra yaklaşık Temmuz ayına kadar devam edecek süreçte beklenmedik gecikmeler, engeller, yasal problemler sizi uğraştırabilir. Para konularında riske girmemeli, dengeli ve sorumlu bir yaklaşım politikası içinde olmalısınız.

Koç ve yükselen Koç’lar için bir diğer büyük baskı da mesleki hedeflerini ve kariyerlerini temsil eden alanda transit yapmakta olan Plüton gezegeninden geliyor. Güç çekişmeleri, devlete ait konular, otorite ile mücadele sizin üzerinizde aşırı stres yaratabilir. 2014 yılında bu baskı 2 – 3 - 4 Nisan doğumlu Koç’ları oldukça yıpratabilir. Gücünüzü sabırlı, kontrollü ve disiplinli bir şekilde iş hayatına aktarmalısınız.

Enerji ve mücadele gezegeni Mars 2014 yılında Temmuz sonuna kadar karşıt burcunuz Terazi’de kalacak. Bu transit sizi ortaklıklarda dengeleri korumak yönünde oldukça uğraştıracaktır.

29 Mayıs – 23 Haziran arasında Venüs desteği ile gelirinizde artış olabilir. Ancak keyiflere yönelik harcamalara dikkat etmelisiniz.

26 Temmuz – 13 Eylül arasındaki dönemde giderleri kontrol altında tutmakta zorlanabilirsiniz. Kredi ödemeleri, sigorta ve banka işleri sizin için uğraştırıcı olabilir.

13 Eylül - 26 Ekim arasında Yay burcunda ilerlemeye başlayacak Mars sayesinde enerjinizi daha rahat ve akıcı biçimde ortaya koyabilirsiniz. Bu dönemde enerjinizi yurtdışı bağlantılı işlere ve seyahatlere yönlendirebilirsiniz.

23 Ekim – 16 Kasım arasında banka, sigorta, miras, kredi, alacak veya ödeme konularında olumlu gelişmeler yaşanabilir. Eş veya ortak ile paylaşımda olduğunuz finansal alandan gelecek kazançlarınız olabilir

26 Ekim – 5 Aralık arasında tüm enerjininiz iş hayatınıza ve mesleki hedeflerinize odaklayabilirsiniz. Otorite ve devlet konumunda kişilerle uğraş gerektiren konular daha fazla ön plana çıkabilir.

Aşk, evlilik ve ilişkiler

2014 yılında Haziran sonuna kadar Jüpiter etkisiyle aile ve büyüklerinizle paylaşımlarınız size keyif verecektir. Evinizle ilgili konularda hayallerinize ulaşmanız daha kolay olabilir. Yeni bir ev alabilir, yuvanızı istediğiniz şekilde döşeyebilirsiniz. Evlenme planınız varsa, hayata geçirebilirsiniz.

Temmuz 2014’ten itibaren şans gezegeni Jüpiter sizi yılın aşkta en şanslı burcu yapıyor. Size keyif veren konularda, arkadaş ilişkilerinizde ve aşk hayatınızda birbirinden güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Yeni bir aşk başlayabilir, eğer devam etmekte olan bir beraberliğiniz varsa ilişkinizde daha mutlu olabilirsiniz. Evli Koç’lar ve yükselen Koç’lar bu dönemde çocuk sahibi olabilirler. Aşk, flört, eğlence ve keyif aldığınız konularda bir yıl süresince şanslı etkiler altında olacaksınız.

İlişkiler alanında Temmuz sonuna kadar oldukça hareketli günler geçirebilirsiniz. Uranüs’ün Koç burcundaki transiti hayatınıza yenilik, özgürlük ve değişim getirmeye devam ediyor. Öte yandan enerji ve aktivite gezegeni Mars’ta karşıt burcunuz olan Terazi’de uzun bir transit ve geri hareket yapacak. Mars geri hareketi 1 Mart ile 24 Mayıs arasındaki zaman diliminde sizi ilişkilerinizde ve ortak paylaşımlarınızda dengeleri korumakta zorlayabilir. Enerjinizi olumlu şekilde kullanmaya özen göstermelisiniz.

2014 yılına Venüs geri hareketi devam ederken başlıyoruz. 21 Aralık 2013’te Oğlak burcunda geri gitmeye başlayan Venüs, 31 Ocak 2014’e kadar sizi özellikle sosyal statünüzü etkileyen ilişkilerinizle ilgili konularda etkileyecektir. Bu dönemde yeni girişim ve ortaklıklara başlamak yerine daha önceden kurulmuş bağlantılara odaklanabilirsiniz. Eski tanıdıklar, arkadaş veya sevgililer bu dönemde sizinle kontak kurabilir. İş hayatınızda da geçmişe yönelik yeniden değerlendirme ve düzeltmeler yapabilirsiniz.

Genel olarak Venüs ve Mars gezegenlerinin burcunuzla uyumlu açılar kurduğu dönemlerde aşkta daha kolay mutlu olabilir, ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz.

5 Mart – 5 Nisan arasında değişik organizasyonlar, keyifli sosyal ortamlar içinde bulunabilirsiniz.

3 – 29 Mayıs arasında Venüs burcunuzda ilerlerken, ikili ilişkilerinizde ve çevresel koşullarınızda pozitif etkiler altında olacaksınız.

23 Haziran – 18 Temmuz arasında kardeşler, akrabalar, komşular ve arkadaşlarınızla olan iletişimleriniz Venüs’ün pozitif etkisi altında olacaktır. Kısa seyahatlere çıkabilir, yeni arkadaşlıklar kurma imkânlarına sahip olabilirsiniz.

12 Ağustos – 5 Eylül tarihleri arasında dönemde Venüs’ün güzel desteğiyle aşk hayatınız hareketlenecektir. Aynı zamanda şans gezegeni Jüpiter’in de desteğiyle sizi mutlu edecek tutku ve heyecan getirici deneyimler söz konusu olabilir.

29 Eylül – 23 Ekim arasında evlilik, ortak paylaşımlar ve ikili ilişkileriniz Venüs’ün güzel etkisi altına girecektir. Bu dönemde partnerinizle daha uyumlu hareket edebilirsiniz.

13 Eylül – 26 Ekim arasında yurtdışı seyahatleri, yabancı kişi ve ülkelerle ilgili konularda daha cesur, girişken ve enerjik yaklaşımlar içine girebilirsiniz.

Sağlık

2014 yılında Koç ve Yükselen Koç’lar sağlık konularında dikkatli olmalılar. Hem Uranüs ve Plüton’un sert açıları; hem de karşıt burç Terazi’deki Mars geri hareketi Koçları özellikle Nisan Ayında oldukça zorlayabilir. Ayrıca 15 Nisan ve 8 Ekim tarihlerindeki Ay Tutulmaları da Koç/Terazi ekseninde gerçekleşecek.

Bu etkiler altında özellikle 2 – 3 - 4 Nisan doğumlu Koç’lar bu yıl sağlık konularında ihmalkâr davranmamalılar.

Burcunuzda ilerlemeye devam edecek olan Uranüs 29 Mart ile 6 Nisan arasında doğmuş olan Koç’ları bu yıl daha fazla huzursuz kılabilir. Enerjinizin aniden yükselmesi veya düşmesi, tansiyon sorunları ve baş ağrılarına dikkat etmelisiniz.

Oğlak burcundaki Plüton transitinin iş hayatınızla ilgili konularda getirebileceği baskıyla kendinizi aşırı yıpratabilirsiniz.

5 – 29 Eylül tarihleri arasındaki dönemde sağlık konularında daha iyi hizmet alabilirsiniz. Yıl genelinde gevşemeye ve kendinize zaman ayırmaya özen göstermelisiniz.

Merkür geri giderken nelere dikkat etmeli?

2014’te Merkür 6– 28 Şubat 2014 arasında; 7 Haziran – 1 Temmuz 2014 arasında ve 4 Ekim – 25 Ekim 2014 tarihleri arasında 3 kere geri hareket yapacak. Merkür’ün su elementlerinde başlayacak olan bu geri hareket dönemlerinde birtakım gecikmeler, aksaklıklar, sıkışmalar ve tekrarlar gündeme gelebilir. Merkür geri giderken yapılan işlerin tekrar yapılması gerekebilir. İletişimlerinizde daha anlayışlı davranmalısınız.

6– 28 Şubat 2014 arası Merkür Balık burcunda geri gitmeye başlayacak ve Kova burcuna doğru geri hareket yapacak. Bu retro sürecinde özel hayatınızla ilgili konulara daha fazla odaklanabilirsiniz. kontrolünüz dışında gelişen olaylar sosyal hayatınızda birtakım aksaklıklar yaşamanıza sebep olabilir; gizli iletişimler bir şekilde ortaya çıkabilir. Bu dönemde dedikodulara, ikiyüzlü kişilere ve arkanızdan iş çevirenlere çok dikkat etmelisiniz. Sırlarınızı herkesle paylaşmayın. Elde olmayan sebeplerden kaynaklanan kayıplar, yanlışlıklar sizi zor durumda bırakabilir

7 Haziran – 1 Temmuz 2014 arası Merkür geri hareketine Yengeç burcunda başlayacak ve İkizler burcuna doğru geri gidecek. Bu Merkür retrosunda yaşam temellerinizi oluşturan temalara odaklanmanız gerekebilir. Ev, yuva, aile ve yerleşim yerine ait konularla ilgilenebilirsiniz. Eksik kalmış işler, bitirilmesi gereken yazılı veya sözel iletişimler, paylaşımsal konular daha ön plana gelecektir. aile büyükleri ve akrabalarla paylaşımlarınızda yanlış anlaşılmaya sebep veren durumlar olabilir.

4 Ekim – 25 Ekim 2014 arası Merkür Akrep burcunda geri hareket yapacak. yılın son Merkür retrosunda başkalarıyla ortaklık içinde olduğunuz maddi konularda bir takım aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Ortak finans, banka, kredi, alacak-verecek gibi parayla ilgili işlerde karışıklıklar, yanlışlıklar veya yoluna koyulması gereken durumlar ortaya çıkabilir. Bu geri hareketin sonuna doğru partner veya ortaklarla ilgili ele alınması gereken hukuki detaylarlar da gündeme gelebilir.