Gündem Yeni yıla damga vuracak 5 sergi

Yeni yıla damga vuracak 5 sergi

28.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD merkezli internet sitesi newyork.com, yılın en çok beklenen sergilerini sıraladı. Sitenin hazırladığı listenin ilk 5’inde İzlandalı müzisyen Björk’ün sergisi de yer alıyor.

Yeni yıla damga vuracak 5 sergi

2015 boyunca dünya çapında birbirinden heyecan verici sergiler izlenecek... New York merkezli web sitesi www.newyork.com yılın en beklenen sergilerini sıraladı. Aralarında dünyaca ünlü fotoğrafçı Annie Leibovitz’den çağdaş sanatın dahisi Jeff Koons’a kadar pek çok ismin sergisi listede yer alıyor. Sitenin hazırladığı listenin ilk 5 sergisi ise şöyle:

1-‘China: Through the Looking Glass’: Mayıs ve Ağustos 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek Çinli galeriler ve Anna Wintour Kostüm
Merkezi’nin ortaklaşa hazırladığı sergide, Çin sanatının Çin kültüründen etkilenme şekilleri aktarılıyor. NY Metropolitan Museum of Art’ta gerçekleşecek sergide Ang Lee ve Wong Kar Wai’nin de katkısı olacak.

2-‘Sargent: Portrait of Artists and Friends’: Londra’daki Portrait Gallery’de açılacak sergide ABD’li ressam John Singer’ın eserleri ile obert Louis Stevenson, Claude Monet ve Auguste Rodin’in eserleri birlikte sergilenecek. Sergi Haziran ve Ekim 2015 tarihleri arasında.

3-‘The Paris of Toulouse - Lautrec: Prints and Posters’: Haziran ve Mart 2015 tarihleri arasında yapılacak sergide Fransız sanatçıların Paris ve Toulouse ile ilgili yaptığı eserler sergilenecek.

4-‘Latin America in Construction: Architecture, 1955 - 1980’: Mart ve Haziran ayları arasında Museum of Modern Art’ta açılacak sergide Latin Amerika’nın 1955 ile 1980 yılları arasındaki mimari gelişimi gözlenecek.

5-‘Björk’: İzlanda’nın ünlü müzisyeni Björk’ün sergisi ‘Björk’, mart ve haziran tarihleri arasında Metropolitan Museum of Modern Art’ta sergilenecek. Sergide sanatçının müzik ve film deneyimleriyle ilgili materyaller yer alacak.