Gündem Yenilenme ve uyanış başlıyor

Yenilenme ve uyanış başlıyor

21.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Gelecek 7 yıl boyunca sürecek yeni bir dönem başlıyor. Uranüs’ün burcunuzda ilerlemesi size özgürlük getirecek

Yenilenme ve uyanış başlıyor

Yenilenme ve uyanış başlıyor
Bu yıl 6 Mart’ta Uranüs’ün burcunuza ilerlemesi ile birlikte, gelecek 7 yıl boyunca devam edecek olan yepyeni bir dönem başlamış olacak. Uranüs sizde çoğu zaman uykuda duran şeyleri aniden uyandıracak, hayatınıza özgürlükler ve beklenmedik değişiklikler getirecek. Boğa burcu olarak ya da yükselen Boğa olarak yeniliklere çok da açık olduğunuz söylenemez. Siz daha çok istikrarı ve sabitliği tercih ediyorsunuz. Halbuki Uranüs aniden değiştiren, uyandıran hatta yıkan bir gezegendir. Artık hayatınıza daha fazla özgürlük ve değişiklik getirecek. Şimdiye kadar yapmadığınız şeyleri yapma cesareti gösterebileceğiniz bir döneme girmektesiniz. Bu durum başta sizi ve ilişkilerinizi de baştan sona değiştirebilir. Kimi zaman şimdiye kadar ertelemiş olduğunuz şeyleri yapmaya başlayabilirsiniz. Pek çok Boğa bu süreçte süregelen ilişkilerden ayrılabilirler. 2016’ya kadar hayatınızda pek çok şeyin aniden değiştiğini ve alışılmış kalıplardan çıktığını görebilirsiniz. Böyle kendi potansiyelinizi ve kişiliğinizi daha etkin kullanma fırsatları da doğacak. Eğer Boğa burcunun ilk günlerinde, 20-27 Nisan günlerinde doğmuş iseniz, Uranüs’ün etkilerini çok yoğun bir biçimde deneyimleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu yıl disiplin ve sınırlamaları gösteren Satürn, Oğlak burcundaki yolculuğuna devam ediyor. Hatta yılın ikinci yarısında Plüton’a da yaklaşmaya başlayacak. Satürn’ün bu konumu size daha fazla tecrübe, hayatı anlama ve anlamlandırma imkânı getirmekte. Bu dönemde kariyerinizde önemli kazanımlar ve istikrar elde edebilirsiniz. Ektiklerinizi biçeceğiniz, çabalarınızın karşılığını alabileceğiniz bir yıldasınız. Uzaklarla olan işlerinizde ciddi sorumlulukları aksatmamak gerekiyor. Medya ya da tanınma ile ilgili konular üzerinde de daha ciddi ve gerçekçi durmanız gerekebilir. İnançlarınızda ve görüşlerinizde fazla katı olmamaya bakmalı ve toleransınızı kaybetmemelisiniz. Kimi zaman bu durum baskılarla karşılaşabileceğiniz anlamına da gelebilir. Oğlak burcunda ilerleyen Plüton sizi destekleyen bir açıda ve bu görünüm güç kazanmanıza, güçlü kişilerle diyalog kurmanıza da yardımcı oluyor. Eğer 1-15 Mayıs doğumlu bir Boğa iseniz, Plüton’un hayatınıza getirdiği güçlendirici etki daha belirgin olabilir. Bu dönemde büyük işlere girişebilirsiniz.

Haberin Devamı

Hayalleri dengeleyin

Bu yıl şans ve genişleme gezegeni Jüpiter ise 2 Aralık’a kadar Yay burcunda ilerleyerek sizin ortaklı konularınızı, finansal işlerinizi, borç, alacak ya da miras gibi konularla olan ilginizi anlatmakta. Jüpiter bu yıl sizi pek göremiyor ve çok rahatlatıcı, gevşetici olamıyor. Ancak belki yatırımlar, miras ya da alacak kaynaklı konuları, eşinizden ya da ortağınızdan kaynaklanan imkânları önünüze getirebilir. Çoğu zaman bu size imkân sağlayabilecek bir konu gibi gözükse de krizli bir durum da içerebilir. Ancak yılın sonunda, 2 Aralık’tan sonra Jüpiter’in rahatlatıcı etkisini çok daha iyi hissedeceksiniz. Balık burcunda ilerleyen Neptün de burcunuzla uyumlu durumda. Bu gezegen yaratıcı hayal gücü, sanatsal konularda esin ve sizi daha hassas ve kolektif konulara daha açık kılmakta. Bu yıl Neptün, Jüpiter ile de açı kuracağı için zaman zaman kendinizi daha büyük hayaller içinde bulabilirsiniz. Bu durum özellikle sosyal konularda, gruplarla yapılan işlerde de ortaya çıkabilir. Ancak gruplar ve arkadaşlıklar içinde, gelecek beklentilerinizde aşırı hayallerinizi ocak ortasında, haziranda ve eylül sonuna doğru dengelemeniz yerinde olacak. Eğer 5-9 Mayıs doğumlu bir Boğa iseniz, Neptün’ün getirdiği yumuşatıcı ve gevşetici etkiyi fazlası ile hissedeceksiniz demektir.

Haberin Devamı

Bu yıl tutulmalar neler getiriyor?

Bu yıl Güneş tutulmaları Yengeç-Oğlak ekseninde gerçekleşmekte. Bu nedenle, ruhsal gelişim açısından yakın çevreniz, aileniz ve düşüncelerinizle ilgili alanları genişletebilir. 6 Ocak’ta Oğlak’ta, 2 Temmuz’da Yengeç’te ve 26 Aralık’ta Oğlak’ta Güneş tutulmaları gerçekleşecek. Etkilerini 6 Ocak-2 Temmuz arasında daha çok gösterecek olan Oğlak tutulması hayata bakış açınız, düşünceleriniz, uzaklara ya da medyaya ait konulara dikkat çekebilir. 2 Temmuz’daki tutulma ise yakın çevrenizdeki ailevi konular, sevdikleriniz, aile hayatınız ve kardeşlerle ilişkiler açısından destekleyici. Bu süreçte kendinizi ifade etmede daha başarılı olabilirsiniz. 26 Aralık’taki tutulma yabancılarla, medya ve akademik işlere yönelik önemli odaklanma getiriyor. 21 Ocak’ta Aslan’daki Ay tutulması ailevi işler ve eve yönelik konularda farkındalık getirmekte. 17 Temmuz’da Oğlak’taki Ay tutulması bakış açınızı ve inançlarınızı, medya ile ilgili konuları öne çıkaracak.

Haberin Devamı

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Aşk, keyif ve eğlenceli konular bu dönemde ana konu olmasa bile, Uranüs’ün burcunuza ilerlemiş olması size yenilikler ve sürprizler getirmekte. 5-9 Mayıs doğumlu Boğa’lar aşkta ve beraberliklerde daha romantik zamanlar yakalayabilir. 18 Ağustos-4 Ekim arasında hareketli ve daha maceracı da olabilirsiniz. Aşk gezegeni Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu zamanlarda sosyal konularda, arkadaşlıklarda, aşkta akıcı ve destekleyici fırsatlar bulabilirsiniz. 4 Şubat-1 Mart, 26 Mart-20 Nisan, özellikle 15 Mayıs-9 Haziran, 3-28 Temmuz, 21 Ağustos-14 Eylül ve 26 Kasım-20 Aralık böyle zamanlardır. Ancak 2 Temmuz-18 Ağustos döneminde evde, 19 Kasım sonrasında ise evlilikte ve genel olarak arkadaşlıklarda daha dengeli olmaya gayret etmelisiniz.

Haberin Devamı

Sağlığa dikkat!

Genel etkiler destekleyici olmakla birlikte, zaman zaman sağlığınıza daha fazla özen göstermeniz gerekiyor. Endişeler ve stresler öne çıktığında belirli dönemlerde, 1 Ocak-14 Şubat, 4 Ekim-19 Kasım arasında kendinize özen göstermeli. Yükselen burcu Boğa olanlar, 5-19 Şubat, 28 Ekim-12 Kasım arasında kazalara daha duyarlı halde olabilirler.

İş, para ve kariyer

Kariyer gezegenleri olan Jüpiter ve Satürn bu yıl oldukça etkin olabileceğinizi ve mesleki alanda yeni bir istikrar kurabileceğinizi anlatmakta. Uranüs ise uyandırıcı etkisi ile sizi çok daha hareketli ve hatta huzursuz kılmakta. Dolayısı ile yeni işler yapmak isteyebileceğiniz bir dönemdesiniz. Satürn size istikrar vermekte ve dikkatleri özellikle medya, eğitim, yayıncılık ve yabancılarla ilgili alanlara yöneltiyor. Bu alanlarda sorumluluklarınızı aksatmamalısınız. Ayrıca bu yıl yatırımlar ve eğer ortaklı bir iş yapıyorsanız, başkalarının kaynaklarından da yararlanabilirsiniz. Yine bu yıl miras, alacaklar konusu sizi daha çok oyalayabilir. Genel olarak kariyerinizdeki ilerlemenin süreceğini söyleyebiliriz. Spekülatif yatırımlarda dikkatli olmalısınız.

1 Ocak-14 Şubat arasında aniden, düşünmeden girişebileceğiniz konulara dikkat etmelisiniz. Düşünmeden hareket etme riski var. Bazı gizli durumlar ya da gizli düşmanlıklar söz konusu olabilir. Kontrol dışı olaylarla karşılaşabilirsiniz.

14 Şubat-31 Mart döneminde Mars burcunuzda ilerlerken daha girişken ve cesur olmak durumundasınız. Atılımlar söz konusu. Ancak parasal bir konu fazladan harcama ya da kayıplara da yol açabilir. Öfkenizi, inatçılığınızı dengelemeye bakmalısınız.

31 Mart-16 Mayıs arasında iş yeteneklerinizi harekete geçirmeniz mümkün. İş hayatında fazladan masraflar gündeme gelebilir. Bütçenize dikkat etmelisiniz.

16 Mayıs-2 Temmuz arasında yakın çevrenizde çok daha aktifsiniz. Çevresel değişiklikler, ziyaretler, konuşmalar dikkat çekmekte. Sözlerinizde daha etkin ve mücadeleci olabilir, tasarım içeren konularla ilgilenebilirsiniz.

2 Temmuz-18 Ağustos arasında enerjinizi işten çok eve ve yakınlara harcayabilirsiniz. Bu dönemde enerjiniz bir parça düşebilir ve huzursuzluklar yaşayabilirsiniz. İş hayatında bitişler ve yeni adımların olabileceği bir dönemde olacaksınız.

18 Ağustos-4 Ekim arasında tutkulu ve yaratıcı olabileceğiniz projelere odaklanabilirsiniz. Bu dönemde zevkler ya da çocuklar için harcamalar artabilir.

4 Ekim-19 Kasım tarihleri arasında iş hayatında daha dengeli ve sabırlı olmak gerekiyor. Bu dönemde iş ortamında düzen ve ilişkiler daha kırılgan ve çatışmalı olabilir. Aynı zamanda çok iş ve zahmetli durumlar da ortaya çıkabilir.

19 Kasım’dan sonraki dönemde önemli sonuçlar ve değerlendirmeler dikkat çekecek. Yıl sonu yaklaşırken ortaklıklara, anlaşmalara ve evlilik konusuna özen göstermeniz gerekebilir. Kararlarınızda revizyona gitmeniz söz konusu.

Yenilenme ve uyanış başlıyor
Merkür gerilemesi hangi temaları getirmekte?

Her yıl 3 kez, ortalama 22 gün geri giden Merkür bu yıl bu hareketini su elementinde yapıyor. Bu yıl yakın çevrenizdeki gelişmeler, evlilik ve ortaklıklarda kimi zaman aksayan bir iletişim söz konusu olabilir. İlk geri dönüş 5-28 Mart arasında Balık burcunda olacak. Bu dönemde görüşmeler ve yazışmalarda, özellikle arkadaşlıklar ve takım çalışmaları içinde daha özenli olmak gerekebilir. İşle alakalı gelirleri de önemseyebilirsiniz. 8 Temmuz-1 Ağustos arasında Merkür, önce Aslan’da, 19 Temmuz’dan sonra Yengeç’te gerileyecek. Dolayısı ile bu dönemde önce eve ait gelişmeler, toprak, gayrimenkullerle ilgili konular içerisinde, daha sonra da düşüncelerinizi yakın çevrenizde paylaştığınız kişilerle, kardeşlerle, ziyaretleri içine alan alanlarda bazı gecikmeler gündeme gelebilir. Son olarak 31 Ekim-20 Kasım arasında Akrep burcunda gerileyecek olan Merkür özellikle anlaşmalar, görüşmeler, pazarlıklar ve ortaklı işleri ilgilendiren alanlarda vazgeçişlere, kolay etkilenmeye ve başkalarının fikir değişiklikleri yüzünden zorluklara neden olabilir.

Yükselen burcunuza göre 2019

YÜKSELEN KOÇ: Bu yılınızda en güzel fırsatları kendinizi geliştirme ve eğitim alanında bulabilirsiniz. Uzaklar, yabancılar ve yolculuklar size çok şey katabilir. Ancak kariyerde önemli revizyonlar ve planları gözden geçirme gereği var. Güç mücadelesi gündeme gelecek. Burcunuzun yöneticisi Venüs 20 Nisan-15 Mayıs, 28 Temmuz-21 Ağustos, 1-26 Kasım arasında sizi desteklyecek.

YÜKSELEN BOĞA: Burcunuzun yıllık öngörümlerini dikkatle okuyunuz. Yükselen burcunuza giren Uranüs sizi iyice beklenmedik ve ani tepkilere, tavırlara sokuyor. Pek çok kişiyi şaşırtabilir hatta kendiniz bile buna inanamayabilirsiniz. Kişisel alanda büyük değişiklikler, adımlar ve sizi özgürleştiren yenilikler içindesiniz. Venüs 4 Şubat-1 Mart, 15 Mayıs-9 Haziran ve 21 Ağustos-14 Eylül arasında sizi olumlu destekleyecek.

YÜKSELEN İKİZLER: Bu yıl ilişkiler ve evlilik alanınıza ilerleyen Jüpiter size önemli destekler ve başkalarından olumlu yaklaşımlar elde edebileceğiniz olanaklar getirmekte. İşte bazı krizler ve endişeler olmakla birlikte, daha fazla tanınma ve ilerleme imkânlarına da sahipsiniz. Merkür’ün burcunuzda olduğu 9 Haziran-3 Temmuz döneminde kişisel yeteneklerinizi daha rahat ortaya koyabilirsiniz.

YÜKSELEN YENGEÇ: Bu yıl kritik gelişmeler ve sizi test eden koşullar altındasınız. Gerek evlilikte, gerekse ortaklıklarda daha dikkatli ve sorumlu olmak gerekiyor. İlişkilerden çok şey öğreneceksiniz. Mars’ın yükselen burcunuzda ilerleyeceği 16 Mayıs-2 Temmuz arasında önemli girişimler ve çok daha mücadeleci olabileceğiniz bir dönemde.

YÜKSELEN ASLAN: Bu yıl Jüpiter’in yükselen burcunuzla olan uyumlu açısı hayattan daha çok keyif alabileceğiniz fırsatlara işaret ediyor. Kendinizi ifade etmek, ödüllendirilmek söz konusu. Aşkta ve çocuklarla ilgili alanlarda da mutlu olaylar bekleyebilirsiniz. Pek çok ani değişiklik söz konusu. Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu 7 Ocak-4 Şubat, 20 Nisan-15 Mayıs, 28 Temmuz-21 Mayıs arasında aşkta keyifli koşullar içinde olabilirsiniz.

YÜKSELEN BAŞAK: Bu yıl genel olarak size verimli olabileceğiniz fırsatlar sunmakta. Yay burcundaki Jüpiter özellikle yakın çevrenizde ve evde daha hareketli ve meşgul olabileceğinizi anlatıyor. Evde genişleme, yeni bir çocuğun doğumu dikkat çekebilir. Kimi zaman da bu durum toprak ve gayrimenkullerle ilgili ilişkili kârlı olabilecek yatırımlara işaret edebilir. Bu yıl Merkür’ün burçlardaki geçişi özellikle 10 Şubat-17 Nisan arasını biraz daha karmaşık kılmakta. 21 Mayıs-4 Haziran arasında hedeflerinize ulaşmanız daha rahat olabilir.

YÜKSELEN TERAZİ: Bu yıl ev, aile ve yerleşim cephesinde önemli konular gelişmekte. İş hayatınızda bitişler ve yeni başlangıçlar söz konusu. Bazı kapılar kapanırken, yeni kapılar açılıyor. Ancak ailenize yönelik sorumluluklar ve kimi zaman ailevi alanda dönüştürücü baskı yaratabilen koşullar da gündeme gelebilir. Bu yıl eğitsel uğraşlar, yolculuklar ve kendinizi geliştirmek için pek çok fırsat var. Yazarak, konuşarak kendinizi daha rahat ifade edebileceksiniz. Bu yıl ailevi alanda önemli sorumluluklar var. Özellikle 16 Mayıs-2 Temmuz arasında daha sakin ve dengeli kalmaya özen göstermelisiniz.

YÜKSELEN AKREP: Geçen yıl içinde Jüpiter yükselen burcunuzdan geçerken size kişisel girişimler, yeni başlangıçlar ve ilerleme imkânı getirdi. Bu yıl da kişisel birikimlerinizi, maddi kaynaklarınızı ve yeteneklerinizi daha iyi hale getirebilirsiniz. 14 Şubat-31 Mart arasında evlilikte daha sakin kalmalısınız. 26 Mart-20 Nisan, 3-28 Temmuz ve özellikle 8 Ekim-1 Kasım size aşkta daha destekleyici koşullar getirebilir.

YÜKSELEN YAY: Kuşkusuz bu yıl Jüpiter yükselen burcunuzdan geçerken size pozitif tutumlar, şahsi yeteneklerinizi çok daha iyi kullanma ve ilerleme imkânı getirmekte. İş hayatında da yeni adımlar mümkün. Maddi konularda gerçekçi olmalısınız ve bu alanda sizi baskılayan durumlar da olabilir. 18 Ağustos-4 Ekim arasında iş hayatında çok daha girişimci olmanız gereken bir dönemdesiniz.

YÜKSELEN OĞLAK: Son bir yıldır yükselen burcunuza ilerleyen Satürn’ün şekillendirici, sınır koyucu ve sorumluluk yükleyici etkisi altındasınız. Satürn size daha ciddi düşünceler, ilişkilerinizi ve doğal olarak kendinizi gözden geçirme ihtiyacı getirmekte. Bu dönemde hayatınıza yeniden format atma süreci yoğun biçimde devam etmekte. Bu yıl şans pek ortalıkta gözükmeyebilir. Bu yıl 31 Mart-16 Mayıs arasında sağlığınıza dikkat etmelisiniz. 18 Ağustos-4 Ekim arasında ise hızlı ilerlemeler içindesiniz.

YÜKSELEN SAKA: Bu dönemde hayat dümeninizi yönetmek ve ilerletmek pek kolay değil ancak Jüpiter yardıma koşuyor, size yeni açılımlar getiriyor. 2019’da gruplar, sosyal gelişmeler ve arkadaşlar size önemli destekler ve ümitler getirmekte. İyimserliğiniz artıyor. Kariyer alanında önemli sıkışıklıklar ve kayıp duygusu olabilir ancak kendinize yeni bir yön çizmeye başlıyorsunuz. Ayrıca ev ve yerleşim alanında ani değişiklikler de var. Bu yıl 21 Mayıs-4 Haziran, 14 Eylül-3 Ekim döneminde zekânızı ve yeteneklerinizi çok daha iyi değerlendirebilirsiniz.

YÜKSELEN BALIK: Bu yıl Jüpiter kariyer alanınızda ilerlerken iş hayatında daha yüksek bir seyir izleyebilirsiniz. Tanınma yönünde önemli fırsatlar elde etmeniz mümkün. Düşünce biçiminizi yenilediğiniz bir yıldasınız. Merkür’ün yükselen burcunuzda geri gideceği 5-28 Mart arasında kararsızlıklar, yanlışlıklar yüzünden tekrarlar ve karışıklıklar gündeme gelebilir. 26 Mart-20 Nisan arasında aşkta kendinizi daha mutlu hissedebilirsiniz.

Yenilenme ve uyanış başlıyor

YARIN: İKİZLER BURCU