Gündem Yenişehir'de yine gergin gece

Yenişehir'de yine gergin gece

07.06.2011 - 12:25 | Son Güncellenme:

.

Yenişehirde yine gergin gece

BURSA’nın Yenişehir İlçesi’nde Doğu illerinden göç eden ailelerin gençleri ile ilçede yaşayan ve sağ görüşlü olduğu belirtilen grup arasında pazar gecesi başlayan olaylar dün gece de devam etti. Doğu kökenli ailelerin yaşadığı mahalleye girmek isteyen kalabalığı polis cop, biber gazı ve gaz bombası kullanarak dağıttı.

Haberin Devamı

Yenişehir’de BDP ilçe örgütü üyelerinin, partilerine karşı kasıtlı saldırılar yapıldığını öne sürerek 16 Mayıs günü yaptığı yürüyüş ve basın açıklamasının ardından ilçede yaşanan gerginlik, pazar gecesi sağ görüşlü Kamil Cılız (26) ve Hüseyin Saka’nın (22) çıkan kavgada yaralanmasıyla büyüdü. Pazar gecesi Doğu kökenli ailelerin kaldığı mahalleye girmek isteyen yaklaşık 150 kişilik grup, kendilerine engel olmak isteyen polisle çatışırken olaylarda 6 ev ve işyeri ile 2 otomobil hasar gördü.

BDP’li oldukları belirtilen Hasan ve Emrah Kaya kardeşlerin tutuklanmasının ardından, Yenişehir’de dün gece saat 22.00’de Heykel Meydanı’nda toplanan 150 kişilik grup doğu kökenli ailelerin kaldığı mahalleye girmek isteyince bir kez daha polis engeli ile karşılaştı. Polisin güç kullanarak dağıttığı grup saat 24.00 sıralarında tekrar toplandı. İstiklal Marşı okuduktan sonra tekrar eylem yapan kalabalığa bu kez Bursa’dan gelen çevik kuvvet ekipleri biber gazı ve gaz bombası kullandı. Polise taşlı saldıran kalabalık saat 02.00 sıralarında dağıldı.

Haberin Devamı

İlçede alınan önlemleri artıran polis, dün gece yaşanan olaylardan sonra gözaltı olmadığını belirterek, olayları çıkartan kişilerin kimliklerini araştırdıklarını söylediler.