Gündem Yer: İstanbul! 19 ‘kozmik’ oda görüntülendi

Yer: İstanbul! 19 ‘kozmik’ oda görüntülendi

25.03.2021 - 17:56 | Son Güncellenme:

FETÖ'ye ait bir dolarlar, Reina saldırganının katliam silahı, 100 milyon dolarlık uyuşturucu ve daha fazlası. CNN TÜRK muhabiri Sema Akbulut ve kameraman Ahmet Akpolat , o materyallerin üst düzey güvenlikle saklandığı adliyedeki belge odalarına girdi.

Çağlayan Adliyesi’nde bugüne kadar adliyede binlerce dava görüldü. Sanıklardan sayısız suç materyalleri ele geçirildi. Hepsi de İstanbul Adalet Sarayı’ndaki adli emanet odasında muhafaza ediliyor.

Haberin Devamı

Türkiye gündeminde büyük yankı uyandıran davaların delillerinin saklandığı bu odalar ise üst düzey güvenlik önlemleri ile korunuyor. Depoların hem içinde hem dışında kameralar. Emanet memurları dışında kimsenin giremediği depoların kapıları şifre ile açılıyor. 

CNNTÜRK EKİBİ İÇERİ GİRDİ

Adliyenin dördünce katında bulunan 19 gizli oda  bulunuyor. İlki uyuşturucu odası:

"Kapının açılması ile birlikte buranın uyuşturucu odası olduğunu net bir şekilde anlıyorsunuz çünkü içeri girdiğiniz andan itibaren ağır bir uyuşturucu kokusu burnunuza geliyor: Operasyonlarda yakalanan uyuşturucular burada muhafaza ediliyor yaklaşık olarak 100 milyon dolarlık uyuşturucumuz var. Mahkeme sonucunda ise uyuşturucular valiliğe teslim ediliyor ve imhası gerçekleşiyor."

Haberin Devamı

 FETÖ OPERASYONLARININ DELİLLERİNİN SAKLANDIĞI ODA

Silahlar, dokümanlar, materyaller. FETÖ sanıklarını ele veren ve üzerlerinden çıkan şifreli bir dolar da yine bu odanın içerisinde saklı. Sadece bunlar da değil, bilgisayarlar, yazışmalar, bylock dosyaları hepsi bu odada. 

DİĞER BİR ODA SİLAH ODASI

15 Temmuz, FETÖ soruşturması, Adnan Oktar Operasyonu'nda ele geçirilen silahlar bulunuyor. Aynı zamanda onlarca kişiyi katleden Reina saldırganına ait silah da yine bu odada saklı. Depoda toplam 15 bin civarında silah olduğu belirtiliyor.