Gündem YERE ÇAKILDI VE ALEV TOPUNA DÖNDÜ

YERE ÇAKILDI VE ALEV TOPUNA DÖNDÜ

04.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konya 3. Ana Jet Üssü’nden havalanan F-4 tipi uçak Karakaya Köyü yakınlarında düştü. Pilot Binbaşı Serdar Kandemir ve Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi şehit oldu

YERE ÇAKILDI VE ALEV TOPUNA DÖNDÜ

1. Hava Kuvvet Komutanlığı’na bağlı Konya’daki 3. Ana Jet Üssü’nden dün sabah eğitim uçuşu için havalanan F-4 tipi uçak saat 10.38’de kent merkezine 21 kilometre uzaklıktaki Karakaya köyü semalarına geldiğinde bilinmeyen nedenle irtifa kaybetmeye başladı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin atık su kanalının geçtiği kesimde tarlaya çakılarak alev topuna dönen uçağın parçaları geniş alana dağıldı.

Pilotlar kurtulamadı
Kazanın hemen ardından 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan havalanan arama-kurtarma helikopteri kısa sürede enkazın bulunduğu yere ulaştı. Yapılan ilk incelemede uçaktaki binbaşı ve üsteğmen rütbesindeki 2 pilotun da paraşütle atlamaya fırsat bulamadan şehit olduğu belirlendi. Jandarma uçağın enkazını güvenlik çemberine alırken, teknik araştırma yapmak üzere kazı kırım ekibi bölgeye sevk edildi. Şehit pilotların cenazeleri de enkazdan alınarak helikopterle üsse götürüldü.
Şehit olan subayların Pilot Binbaşı Serdar Kandemir ve Pilot Üsteğmen Engin Kayadibi olduğu açıklandı. Uçağın Malatya Erhaç’taki 7. Ana Jet Üssü Komutanlığı 173. Filo’ya bağlı RF-4E tipi keşif uçağı olduğu, Konya’ya EHTES olarak adlandırılan Elektronik Harp Test ve Eğitim Sahası’nda tatbikat için gelmişti.

‘Büyük gürültü duyduk’
Tarlasına buğday ekerken uçağın düştüğünü gördüğünü söyleyen köylülerden Fuat Keskin, “Birden gürültü duyduk. Uçak adeta alev topu gibiydi. Parçaları etrafa saçılmıştı. Hemen jandarmaya bildirdik. Kısa bir süre sonra askeri helikopter olay yerine geldi” dedi.

‘Toz bulutu gördüm’
Çift sürerken olayı gördüğünü söyleyen Celal Karapınar da, “Birden bir gürültü duydum. Ardından toz bulutu gördüm. İlk etapta korkup uzaklaştım. Ardından enkaz alına gittiğimde uçağın parçalandığını ve pilotların şehit olduğunu gördüm” diye konuştu.

Haberin Devamı

YERE ÇAKILDI VE ALEV TOPUNA DÖNDÜ

Kurtarma ekipleri kısa sürede uçağın düştüğü yere ulaştı. Şehit pilotlardan Serdar Kandemir albay rütbesindeydi.

YERE ÇAKILDI VE ALEV TOPUNA DÖNDÜ

Şehit Pilot Engin Kayadibi’nin (sağda) eşi Tuğçe Kayadibi’nin (solda) Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası’nın başkemancısı olduğu öğrenildi.